Hlavní nabídka

Obsah stránky

Kouzelnický web J. K. Rowling

úterý, 21. duben 2020 // KNIHOVNA DETAIL

J. K. Rowling spustila nový kouzelnický web pro děti a rodiče v karanténě

Text // Marie Vorlíčková


Zabavit děti zamčené doma kvůli pandemii koronaviru nemusí být nic lehkého. Klasické činnosti typu puzzle či společenské hry se brzy omrzí, televize taky po čase začne nudit a rodinná pohoda se vcelku rychle může změnit v rodinné peklíčko.

Vyčerpaným rodičům naštěstí podala pomocnou ruku J. K. Rowling, autorka série o Harrym Potterovi, jež nedávno spustila kouzelnický web pro děti, rodiny, učitele a fanoušky, který nabízí pestrou škálu aktivit k pobavení. "Rodiče, učitelé a pečovatelé snažící se zabavit a zaujmout děti v čase karantény dost možná potřebují trošku magie a kouzel, tudíž jsem moc ráda, že mohu spustit http://www.harrypotterathome.com."

Web nabízí širokou paletu aktivit a představuje de facto takové virtuální Bradavice, kde mohou děti sledovat kouzelnická videa, "magické" návody k různým činnostem, přečíst si zábavné články, lámat si hlavy s všemožnými kvízy, luštit křížovky a řešit všelijaké hádanky. Je tu i "čtecí" koutek pro začínající čtenáře. Všechno samozřejmě s tematikou čar a kouzel.

Nutno podotknout, že část obsahu je zdarma, některé hrátky však za úplatu. Pokud tedy chcete děti procvičit v angličtině a máte doma rádi svět kouzel, Harry Potter at Home pro vás může být zajímavou volbou.

Patička stránky

Dnes je 18. duben 2024
Svátek má Valérie

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: trénink mladší

18. duben 2024 // Hasiči

SDH - trénink mladší s vodou na hřišti od 17:00 do 19:00 hodin.