Hlavní nabídka

Obsah stránky

Konec septiku za bytovkou

čtvrtek, 18. březen 2021 // ÚŘAD INFORMUJE

Stroje ze zakously do nepoužívaného septiku za bytovkou v Budiměřicích. Je to jeden z krůčků na cestě ke konečnému uspořádání středu obce.

Text // Marek Merhout


Přítomností mechanizace likvidující septik za bytovými domy v Budiměřicích se množí dotazy, co se vlastně děje. Jde o další z kroků ke konečnému uspořádání této lokality. V minulém roce se podařilo zrealizovat výměnu pozemků mezi obcí a soukromým vlastníkem. Díky ní obec získala ucelené pozemky okolo školy umožňující přípravu budoucích projektů, které se týkají zázemí pro vzdělávání a výstavbu nové místní komunikace s parkovacími místy. Protistraně naopak výměna umožní do budoucna vznik dvou stavebních pozemků v souladu s platným územním plánem.

Bohužel výsledkem takového postupu bylo vypovězení nájemních smluv spoluobčanům, kteří léta využívali obecní prostranství pro své zahrádky a kteří prostor museli opustit. Na druhou stranu obec majitelům bytových domů umožní odkup pozemků v blízkosti domů. Tím by se měla definitivně vyřešit situace nevyrovnaných majetkových vztahů a obyvatelé bytovek získají jistotu svého pozemku. Pozemky do budoucna patřící k bytovkám budou od veřejného prostoru odděleny nově vzniklým plotem.

Již léta nepoužívaný septik leží v cestě nejen plánované místní komunikace, ale překáží i stavbě plotu, proto musí být definitivně zlikvidován. Během letošního roku by mělo dojít ke stavbě plotu a dočasné kultivaci místa. Dále by do konce roku měla vzniknout projektová dokumentace na novou ulici s parkovacími místy a zelení. Její výstavba ale bude otázkou až příštích let s ohledem zejména na finanční situaci obce.

Patička stránky

Dnes je 29. duben 2024
Svátek má Robert

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: trénink mladší

02. květen 2024 // Hasiči

SDH - trénink mladší s vodou na hřišti od 17:00 do 19:00 hodin.