Hlavní nabídka

Obsah stránky

Již hledáme firmu na rekonstrukci kabin

pátek, 03. prosinec 2021 // ÚŘAD INFORMUJE

Projekt rekonstrukce kabin v Budiměřicích dospěl do další fáze. Byla vypsána výběrová řízení, ve kterých obec hledá firmy, které se prací ujmou. Pokud se věci vyvinou dobře, budeme je znát ještě do konce tohoto roku.

Text // Marek Merhout


V projektu přístavby a stavebních úprav sportovního klubu v Budiměřicích, jak zní oficiální název, nebo-li rekonstrukce kabin na hřišti, je konečně vidět trochu světla na konci tunelu. Během posledního týdne byla vypsána celkem 3 výběrová řízení na zhotovitele veřejných zakázek:

  • stavební práce
  • instalace vzduchotechniky
  • instalace fotovoltaických panelů

Celková očekáváná hodnota poptávaných prací je 16.4 mil. Kč bez daně. Dlužno podotknout, že vzhledem k růstu cen materiálu je možné, že nabídky budou vyšší.

Pokud se nám podaří vybrat spolehlivé dodavatele s přijatelnou cenou a nenastanou komplikace během administrace výběrového řízení, na přelomu roku by mohly být uzavřeny smlouvy a v lednu začít práce. V podmínkách smlouvy požadujeme dokončení díla do 31.10.2022.

Projekt by měl být částečně financován dotací v hodnotě téměř 2,5 mil. Kč, ale právě paradoxně plnění technických a administrativních podmínek se podepisuje na zdlouhavém a složitém postupu.

Připomeňme si, že nejde pouze o "opravu" kabin pro fotbalisty, ale o zásadní rekonstrukci a rozšíření celého objektu a úpravu okolí, jejímž výsledkem bude nejen moderní zázemí pro všechny sportovní a jiné spolky, ale především místo pro setkávání všech občanů obce. Ať se již jedná o společenské, kulturní, dětské nebo sportovní akce nebo jen každodenní setkání při něčem dobrém v restauraci. V dnešní době stále přetrvájících restrikcí spojených s covidem to zní až nepatřičně, ale je nutné věřit, že se doba "společná" zase vrátí a my v Budiměřicích na ní budeme připraveni.

Budoucí vzhled si můžeme připomenout původní architektonickou studií z doby před 2 lety. Konečný vzhled se nebude od studie příliš lišit. 

Fotogalerie k článku

01-Situace v měřítku 1:200
Zobrazit celou galerii k článku

Patička stránky

Dnes je 28. duben 2024
Svátek má Vlastislav

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: štafetový závod starší Nymburk

28. duben 2024 // Hasiči

SDH - Nymburk štafetový závod starších.