Hlavní nabídka

Obsah stránky

Frikulín 6/2019 + slavnostní vyhlášení SUPERSTAR

čtvrtek, 20. červen 2019 // KNIHOVNA DETAIL

Text // Marie Vorlíčková


V poledne se přišly naši školáci rozloučit s Frikulínem a zúčastnit se slavnostního vyhlášení o nejoblíbenější knížky tohoto školního roku, tzn. Superstar. Při příchodu už na děti netrpělivě čekal moderátor Luky Prejsek, ale Frikulín nikde! Někam se zatoulal. Děti ho ale brzy vypátraly, jak si lebedí mezi knížkami v knihovně. V knihovně nebyly jen knížky a nalezený Frikulín, byly tam i tři balíčky...

V prvním balíčku byly ukryté knížky, které se umístily na třetím místě. Jednalo se o komiksy z Nakladatelství CREW s.r.o., které dostala naše knihovna od nakladatelsvtí darem.

Druhé místo vybojovaly knížky Rebelky 1 a 2 (autorky Elena Favilli a Francesca Cavallo):

Před vyhlášením prvního místa si nejprve všichni přiťukli dětským šampaňským. A víte, na co se připíjelo? No, přeci na KNÍŽKY. 

Vítězem prvního ročníku Superstar se stal POSEROUTKA (Jeff Kynney).

Na závěr byla připravená párty, pouštěly se písničky na přání. Většina dětí pořádně řádila, tancovala, juchala, vyhazovala balící papír a výplň balíčků s knížkami do vzduchu. Bylo to pěkné eldorádo.  

Ale i v tomhle mumraji se našli tací, kteří si zalezli do koutku (např. pod stůl, na práh na chodbu, do kanceláře obecního úřadu, a četli si knížky. 

Fotogalerie k článku


Zobrazit celou galerii k článku

Patička stránky

Dnes je 20. duben 2024
Svátek má Marcela

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

Fotbal: SK Budiměřice A

20. duben 2024 // Fotbal

Fotbalové utkání SK Budiměřice A mužů se uskuteční v neděli 20.04.2024 od 17:00 hod proti týmu z TJ Sokol Kněžice, z.s na hřišti v Kněžicích.