Hlavní nabídka

Obsah stránky

dTest 8/2020

pátek, 31. červenec 2020 // KNIHOVNA DETAIL

V knihovně je možné zapůjčit srpnový dTest, který nabízí tyto testy: ovoce a zeleniny, kočárků, myček nádobí, vysavačů, kombinovaných chladniček a minitest Huawei bez služeb Google. Můžete si přečíst články Cestovní pojištění v dobách koronaviru a Čím nejlépe zahánět žízeň.

Text // Marie Vorlíčková


srpnovém vydání dTestu jsme pro vás přichystali test ovoce a zeleniny, kterou jsme nakoupili na různých místech – na farmářských trzích, v supermarketech, v diskontních prodejnách a ve večerkách. Pro nákup jsme navíc zajeli i do německého Lidlu. U ovoce a zeleniny jsme pak porovnávali nejen cenu, ale i vzhled, vůni, chuť a zralost. Musíte si za kvalitu připlatit? A jak si vedly bio produkty? To zjistíte zde.

Po čtyřech letech vám znovu přinášíme test kočárků – dvojkombinací. Ty můžete používat jak s hlubokou korbou pro ležící miminka, tak se sportovní sedačkou pro větší děti. Zaměřili jsme se na praktické zkoušky zahrnující přenášení do schodů nebo přepravu v autě, pohodlí a bezpečí pro dítě nebo přítomnost nežádoucích chemických látek. Který kočárek bude nejlepší volbou?

Bez myčky nádobí si už mnoho z nás nedovede představit svou domácnost. Jak ale vybrat spotřebič, který dobře myje a suší v hlavním i úsporném programu, nabízí mycí programy rozumné délky, snadno se ovládá, chytře zachází s vodou, nespotřebovává příliš velké množství elektrické energie a nevydává nepříjemný zvuk? Podívejte se na článek s výsledky testu.

Také jsme otestovali klasické vysavače v sáčkovém i bezsáčkovém provedení. U 31 modelů jsme zkoumali, jak si poradí s vysáváním prachu a zvířecích chlupů z podlah i z koberců. Dále nás zajímala funkčnost filtrace prachu a jiných pevných částic, hlučnost, životnost motoru, ovládání, přítomnost indikátorů nebo objem prachového sáčku či nádoby. Které vysavače obstály nejlépe?

Do laboratoře jsme na testování poslali i kombinované chladničky. Jejich základní schopností je chlazení, a proto jsme zkoušeli, jak rychle dovedou zchladit potraviny na 8 a 5 °C nebo je zmrazit na -16 °C. Posuzovali jsme také tepelnou stabilitu při umístění chladničky v různém prostředí, spotřebu elektrické energie nebo hlučnost. Do které chladničky se vyplatí investovat? Zjistíte zde.

Možná jste zaznamenali, že nová mobilní zařízení značek Huawei a Honor sice stále běží na operačním systému Android, ale v důsledku napětí mezi Čínou a USA se prodávají bez služeb Google. Nás zajímalo, jak to může ovlivnit uživatelskou zkušenost, a proto jsme v minitestu porovnávali smartphony Huawei s klasickými androidovými telefony. Dostanete se s Huaweiem ke svým oblíbeným aplikacím jako Instagram nebo WhatsApp? Podívejte se na náš minitest.

Srpnové testy

Test ovoce a zeleniny

 

Test kočárků

 

Test myček

Test vysavačů

 

Test kombinovaných chladniček

 

Minitest Huawei bez služeb Google

Facebook like

31×

Share

12×

Chytlo se v síti
Co neohřívat v mikrovlnce

Jsou věci, které byste v mikrovlnce rozhodně neměli ohřívat – tedy pokud si ji nechcete zašpinit nebo poškodit. V horším případě pak můžete ublížit svému zdraví. Jaké potraviny by si měly držet od mikrovlnky odstup? Více

Článek
Cestovní pojištění v dobách koronaviru

S postupným otevíráním hranic se nám naskytla možnost vyrazit na dovolenou do zahraničí. Je dobré pamatovat na cestovní pojištění, které se nyní může hodit více než kdykoli v minulosti. Jak je to například s hrazením léčebných nákladů v případě nákazy nemocí covid-19?

Zjistit více

 

Článek
Čím nejlépe zahánět žízeň?

Horkých dnů jsme si v letošním létě zatím moc neužili. Když už ale horka přijdou, je důležité myslet na pitný režim. Která tekutina je na zahnání žízně nejvhodnější? Jakou roli hraje teplota nápoje a jak ovlivňuje pití během jídla trávení? Zeptali jsme se českých lékařů a odborníků na výživu.

Zjistit více

Patička stránky

Dnes je 29. duben 2024
Svátek má Robert

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: trénink mladší

02. květen 2024 // Hasiči

SDH - trénink mladší s vodou na hřišti od 17:00 do 19:00 hodin.