Hlavní nabídka

Obsah stránky

dTest 11/2019

pátek, 01. listopad 2019 // KNIHOVNA DETAIL

V obecní knihovně je k dispozici další číslo časopisu dTest. Tentokrát se dozvíte více o napařovacích žehličkách, chytrých telefonech, dětských autosedačkách, mikrovlnkách a meruňkových zavařeninách.

Text // Marie Vorlíčková


Přestože prodej žehliček na českém trhu v posledních letech klesá, patří tento pomocník v mnoha domácnostech pořád mezi stálice. Od kvalitní napařovací žehličky očekáváme perfektně vyžehlené oblečení bez ohledu na to, z jakého je materiálu nebo jak je zmačkané. U 16 testovaných modelů jsme se zaměřili i na množství vyprodukované páry a odolnost vůči vodnímu kameni. Více zde.

Na chytrého pomocníka v podobě mobilu klademe stále větší nároky. V našich testech se k nim vracíme pravidelně. A protože je chytrý telefon oblíbeným vánočním dárkem, připravili jsme tentokrát srovnání nejzajímavějších modelů, které jsme prověřovali v uplynulých měsících. V aktuálním přehledu najdete žhavé luxusní novinky stejně jako cenově dostupnější varianty. Více zde.

Otestovali jsme 12 modelů dětských autosedaček pro různé věkové skupiny – miminka, batolata, předškoláky i školáky. Výsledky sice neodhalily žádné zdraví ohrožující výrobky, ani tentokrát jsme se ale neobešli bez propadlíků. Potěšující je snad jen fakt, že rizikové sedačky představují mezi testovanými výrobky menšinu. Více zde.

Od mikrovlnné trouby dnes už málokdo očekává jen ohřívání nebo rozmrazování jídla. Tento moderní pomocník do kuchyně umí i grilovat nebo péct horkým vzduchem. Vybrat si ten správný multifunkční model ale není snadné. Otestovali jsme 15 výrobků a zjistili, že cena v tomto případě není tím správným vodítkem ke koupi. Více zde.

Meruňkové zavařeniny patří dlouhodobě k těm nejoblíbenějším. Do našeho aktuálního testu jsme zařadili 18 čistě meruňkových výrobků. V laboratoři si posvítili na množství použitého ovoce, rozdíl mezi reálným ovocným podílem a hodnotami deklarovanými na etiketách, na obsah rozpustné sušiny, konzistenci, barvu a v neposlední řadě i chuť. Více zde.

Citrusová kůra, ať už čerstvá, sušená nebo kandovaná patří k běžným pekařským ingrediencím. Nás zajímal nejen bio původ a případné množství pesticidů. U sušených kůr jsme zkoumali deklarované složení, u kandovaných výrobků pak obsah ovoce, množství cukru, barviva, konzervanty a aromata. Překvapivé byly i výsledky testu čerstvé citronové kůry. Více zde

Přemýšleli jste někdy, jaký je rozdíl mezi svátkem Všech svatých Památkou zesnulých zvanou Dušičky? U příležitosti tohoto svátku, který si připomínáme v sobotu 2. listopadu, jsme se zaměřili na poněkud neveselé téma zařizování pohřbu a pohřebnictví. Praktické rady i zajímavosti se dozvíte přímo z úst dlouholetého ředitele Pohřebního ústavu hlavního města Prahy Julia Mlčocha.

Spoustu dalších článků, testů a zajímavých informací ze světa spotřebitelů najdete zde

Fotogalerie k článku


Patička stránky

Dnes je 29. duben 2024
Svátek má Robert

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: trénink mladší

02. květen 2024 // Hasiči

SDH - trénink mladší s vodou na hřišti od 17:00 do 19:00 hodin.