Hlavní nabídka

Obsah stránky

Změny v dopravní obslužnosti od 10. 3. 2019

čtvrtek, 28. únor 2019 // ÚŘAD INFORMUJE

Text // Marie Vorlíčková


Od neděle 10. 3. 2019 začnou jezdit z Nymburka přes Budiměřice do Křince a okolních obcí dvě nové autobusové linky Pražské integrované dopravy (PID).  

V systému PID lze na jednu jízdenku využívat vlaky, autobusy i městskou hromadnou dopravu. Hlavní výhodou linek PID jsou nižší ceny jízdenek. Řada lidí zaplatí za svou cestu méně peněz než teď. Jízdenky, které si koupíte u řidiče, jsou přestupní, můžete tak přestoupit na další autobusy nebo na vlak. Jedna jízdenka na autobus a vlak je vždy levnější než dvě samostatné. Další potřebné informace k cenám, předplatním kuponům i k vyhledávání spojení najdete na webových stránkách Pražské integrované dopravy www.pid.cz

 

Zastávky „Budiměřice, host.“ a „Budiměřice, u mostu“ nově ponesou stejný název - „Budiměřice“.

 

Obec Budiměřice budou obsluhovat nové autobusové linky 673 a 674. Obě linky zastavují v Nymburce po osmé ráno i u hypermarketu Albert a u nádraží budou navazovat na rychlíky i osobní vlaky směrem na Prahu i Poděbrady. Obcím na trasách těchto dvou linek se výrazně zlepší spojení, protože tu přibude řada nových spojů a zkrátí se intervaly mezi autobusy. Do Budiměřic, Chlebů a Netřebic pojedou nově autobusy i o sobotách a nedělích. 

Linka 673: Nymburk – Budiměřice – Chleby – (Nový Dvůr) – Oskořínek – Hrubý Jeseník – Mečíř – Křinec – Bošín – Sovenice (PDF)

Linka 673 jednotnou trasou částečně nahradí současné linky H13, H14 a H15. Ačkoli místo tří linek pojede pouze jedna, zjednoduší se tím orientace pro cestující a současně dojde k celkovému navýšení počtu spojů. Linka bude i nadále zajištovat školní spoje do Nymburka i Křince s okolními obcemi. 

Linka 674: Nymburk – Budiměřice – Rašovice – Netřebice – Malý Vestec – Vestec – Křinec (PDF)

Autobusová linka 674 kopíruje současnou linku H12 s tím, že v úseku Křinec – Rožďalovice bude platit tzv. lomený tarif PID/SID. V praxi tento postup znamená, že při příjezdu do Křince bude linka dále vedena jako linka 270012, nicméně cestující využijí přímého spojení (bez nutnosti přestupu) a již v Nymburce si mohou zakoupit jízdenku až do Rožďalovic.

 

Pokud máte nebo v budoucnu budete mít připomínky k fungování autobusové dopravy, neváhejte se s nimi obrátit na obecní úřad. Velmi rádi je budeme tlumočit jejímu organizátorovi. 

Patička stránky

Dnes je 24. duben 2024
Svátek má Jiří

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce