Hlavní nabídka

Obsah stránky

Zápisky ze zasedání zastupitelstva (11.10.2022)

úterý, 18. říjen 2022 // ÚŘAD INFORMUJE

V úterý 11. 10. 2022 proběhlo tzv. ustavující zasedání zastupitelstva. Jednalo se o první zasedání v novém volebním období, které mělo zejména za úkol zvolit starostu, místostarostu a předsedy výborů.

Text // Marek Merhout


Zasedání začalo poděkováním Radce Kubínové z Rašovic, která se z osobních důvodů rozhodla již dále nekandidovat a v práci obecní zastupitelsky nepokračovat. Radka byla v minulém období místostarostkou. Za léta v zastupitelstvu udělala spoustu práce zejména v sociální oblasti. Jako obyvatelka Rašovic hájila jejich zájmy, ale vždy velmi konstruktivním způsobem. V evidenci účasti na zasedáních a pracovních schůzkách bychom velmi složitě hledali záznamy o její absenci. Je nám to moc líto, ale věříme, že Radka bude v komunitním životě i nadále aktivní a budeme moci spoléhat na její radu nebo pomoc.

Protože bez zastupitele z Rašovic by zastupitelstvo velmi těžko fungovalo, jsme rádi, že novou zastupitelkou stala Kateřina Hronová Vaňková. Do zastupitelstva přichází s dvěma základními předsevzetími - zastupovat Rašovice a pomáhat s řešením problematiky školství.

Vzhledem k tomu, že zastupitelstvo pokračuje na téměř stejném půdorysu, volba starosty a místostarostů byla v podstatě pokračováním předcházejícího volebního období. Uvolněným starostou byl do svého třetího období zvolen Marek Merhout. Již druhým obdobím mají Budiměřice dva neuvolněné  místostarosty. Ve funkci místostarosty pokračuje i nadále Tomáš Dvořák, zatímco Vladimíra Kolbabová byla zvolena jako místostarostka poprvé.

Nově zastupitelstvo ustanovilo školský výbor. Ze zákona musí být výbory finanční a kontrolní, existence ostatních výborů je na zvážení zastupitelstva. Důvodem pro vznik školského výboru je fakt, že v následujících letech nás čeká v této oblasti mnoho práce. Ať se již jedná o záměr výstavby nové mateřské školy, popřípadě dokonce nové školy či udržování staré školní budovy při životě. Školský výbor bude také určitě aktivní v plánech na přípavu nabídky mimoškolních aktivit pro děti v nově budovaném areálu u hřiště v Budiměřících.

Výsledky voleb předsedů výborů zastupitelstva:

  • Kontrolní výbor - Josef Ditrich
  • Finanční výbor - Jaromír Chochola
  • Školský výbor - Kateřina Vaňková Hronová

Ná závěr zazněl seznam nejvyšších priorit práce budiměřické samosprávy pro nejbližší období:

  • dokončení stavebního projektu nového komunitního areálu u hřiště
  • založení příspěvkové organizace provozující areál (včetně restaurace)
  • zařízení a uvedení restaurace do provozu
  • snaha o získání financování na výstavbu mateřské školy
  • nový územní plán umožňující vznik obecních parcel na prodej jako zdroj financování rozvoje obce
  • komplexní pozemkové úpravy ve všech třech katastrálních územích
  • aktualizace strategického plánu

 

Patička stránky

Dnes je 20. duben 2024
Svátek má Marcela

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

Fotbal: SK Budiměřice A

20. duben 2024 // Fotbal

Fotbalové utkání SK Budiměřice A mužů se uskuteční v neděli 20.04.2024 od 17:00 hod proti týmu z TJ Sokol Kněžice, z.s na hřišti v Kněžicích.