Hlavní nabídka

Obsah stránky

Zasílání informací na WhatsApp

neděle, 13. listopad 2022 // ÚŘAD INFORMUJE

Už delší dobu na obecním úřadě přemýšlíme, jak zefektivnit komunikaci směrem k občanům naší obce. Jako novinku jsme připravili možnost používání rozšířené aplikace WhatsApp.

Text // Marek Merhout


 
Téměř před 3 lety jsme zavedli nové webové stránky a s nimi možnost automatického upozornění na každý nový článek na obecních stránkách. Tuto možnost využívá více než 70 občanů. V květnu 2020 jsme vstoupili do světa sociálních síti facebookovými stránkami (dnes téměř 400 sledujících) a o měsíc později si našli cestu i na Instagram (dne více než 180 sledujících). Hojně využíváme „klasický“ bezdrátový rozhlas, který několik dní v týdnu dvakrát denně šíří informace ampliony po obci.
 
Každý z těchto informačních kanálů má svoje výhody a nevýhody a zejména velmi vymezený okruh příjemců. Největší záběr by měl zřejmě tištěný zpravodaj, kdyby vycházel častěji, ale ten z podstaty věci by vždy informoval občany se zpožděním a jeho příprava je velmi zdlouhavá a nákladná.
 
Nakonec jsme si vyhodnotili, že nejideálnějším způsobem by mohl být právě WhatsApp. Má výhody rychlosti sociální sítí, umožnuje zasílat obrázky nebo dokonce videa a je zdarma. Jeho hlavní výhodou je, že je hojně rozšířen a to napříč téměř všemi generacemi.
 
 
Co potřebujete, abyste mohli dostávat zprávy o dění v obci na WhatsApp?
 
1) Mít na svém telefonu nainstalovanou funkční aplikaci WhatsApp.
 
2) Vyplnit jednoduchý online registrační formulář (kliknout ZDE). Pokud nemáte možnost se registrovat online, můžete se zastavit na obecním úřadě a zaregistrovat se osobně.
 
3) Následně vám na telefon přijde první zpráva z WhastApp účtu obce, která vás požádá o uložení našeho čísla do vašich kontaktů. Jakmile si náš kontakt uložíte, budete dostávat pravidelně zprávy do vaší aplikace.
 
Co máte dělat, abyste zprávy na WhatsApp přestali dostávat?
 
Jednou možností je zablokovat náš kontakt ve vaší aplikaci WhatsApp nebo ho odstranit. V takovém případě Vám budeme zprávy dále posílat, ale vy je neobdržíte. Nebo napsat na email obec@budimerice.cz žádost o odstranění ze seznamu příjemců.
 
Věříme, že projekt bude úspěšný a pomůže občanům a přátelům obce se rychleji dostávat k informacích. Systém se nám podařilo sestavit jako beznákladový. Měli jsme nabídky na profesionální použití platformy WhatsApp, ale náklady by pro obec byly nepřiměřeně vysoké.
 

Patička stránky

Dnes je 26. duben 2024
Svátek má Oto

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce