Hlavní nabídka

Obsah stránky

Výstavba zahájena

sobota, 11. březen 2024 // ÚŘAD INFORMUJE

Finální fáze projektu revitalizace lokality za bytovkami v Budiměřicích odstartovala.

Text // Marie Vorlíčková


Stavebni firma TES Čáslav, spol. s r.o. zahájila tento týden výstavbu nové komunikace v lokalitě za bytovkami v Budiměřicích. Jde o završení snahy obce o revitalizace daného území zahájené v roce 2018. Součástí byla směna pozemků za účelem získání parcely pro projekt výstavby nové školy a školky, vyřešení majetkoprávních vztahů k pozemkům okolo bytovek, likvidace černých staveb, posílení parkovací kapacity ve středu obce a obecně zlepšení vzhledu.

Výsledkem projektu bude vznik 21 nových parkovacích míst, z toho 2 pro invalidní občany. Nejméně 2 místa budou vyhrazena pro zákazníky obchodu s potravinami. Počítá se také s přípravou pro 2 veřejná dobíjecí místa pro elektromobily. Součástí je také nové veřejné osvětlení a napojení chodníku až do Fajn centra. Pod komunikací povede další část rozvodu optické sítě pro rychlý internet.

Stavba bude probíhat zhruba do začátku srpna. Během této doby bude znemožněn průchod mezi Fajn centrem (hřištěm) a obchodem. Občanům se omlouváme za komplikace způsobené stavební činností, ale věříme, že výsledek bude stát za to.

Dalším krokem, na kterém obec pracuje, je příprava projektové dokumentace na opravu chodníků ze Šlotavy, vznik nových zastávek a přechodu v Budiměřicích a případně výstavbu chodníků podél hlavní silnice směrem na Rašovice. Tento projekt je zamýšlen jako dotační.

Patička stránky

Dnes je 27. duben 2024
Svátek má Jaroslav

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce