Hlavní nabídka

Obsah stránky

Výstavba odstavné plochy u hřiště zahájena

neděle, 21. březen 2021 // ÚŘAD INFORMUJE

V průběhu tohoto týdne zahájila dodavatelská firma výstavbu odstavné plochy. Po dokončení pomůže řešit nedostatek míst pro odstavení vozidel v okolí. Její kapacita vyřeší i nápor aut při akcích ve sportovním areálu.

Text // Marek Merhout


Již delší dobu obec hledá možnosti pro vznik míst, kde je možné na veřejném prostranství zaparkovat vozidly. Ne všude to je možné a také to není levná záležitost. Ale vozidel je zkrátka mnoho a doprava bez aut je, a ještě dlouho bude v podmínkách vesnických sídel pouze vytouženým přáním.

Projekt vzniku 26 parkovacích míst v rámci stávajícího budiměřického sportovního areálu do tohoto konceptu zapadá. Jednak obci přináší splnění požadavku úřadů pro vznik nově rekonstruovaného a rozšiřovaného komunitního centra, jednak vytvoří místo pro odstavení vozidel v rámci přilehlé obytné zóny. Divoké parkování na zeleni není v obci regulováno, ale dříve nebo později k určitému omezení zcela jistě dojde. Rolí obce je alespoň limitované možnosti nabídnout.

Plocha je řešena nájezdem ze zámkové dlažby, její většina pak bude z vibrovaného štěrku. Chceme dát takovému řešení šanci než se snažit betonovat velké plochy. Ze západní a severní strany bude vysazen živý plot a stání budou přisvícena dvěma LED lampami veřejného osvětlení s výrazným nočním utlumením. Za sjezdem na parkoviště se pokusíme umístit zákazovou značku, aby byl areál uchráněn od zbytečného vjezdu vozidel. To zajisté pomůže zvýšení bezpečnosti a komfortu v blízkosti dětského hřiště.

Dodavatelská firma byla vybrána ve výběrovém řízení, které jsme z důvodu nespokojenosti s cenou jednou zrušili. V druhém kole se nám podařilo uzavřít smlouvu o dílo za cenu 750 tis. Kč. Původní kontrolní rozpočet od projektanta byl 1.080 tis. Kč. Práce s opakováním tendru se vyplatila.

 

 

 

Patička stránky

Dnes je 19. duben 2024
Svátek má Rostislav

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

Fotbal: SK Budiměřice A

20. duben 2024 // Fotbal

Fotbalové utkání SK Budiměřice A mužů se uskuteční v neděli 20.04.2024 od 17:00 hod proti týmu z TJ Sokol Kněžice, z.s na hřišti v Kněžicích.