Hlavní nabídka

Obsah stránky

Vydejme se za Tajemstvím Velikonoc

sobota, 27. březen 2021 // ÚŘAD INFORMUJE

Připravili jsme pro vás jarní procházku po tematické stezce s názvem Tajemství Velikonoc. Obejít 14 zastavení nebude zábavou jen pro rodiče s dětmi, ale pro každého, kdo se chce projít a pobavit. Šikovní malí luštitelé tajenky z naší obce se můžou těšit na sladkou velikonoční odměnu. Trasy jsou připraveny v Budiměřicích (začátek u obecního úřadu) a v Rašovicích (u autobusové zastávky).

Text // Marek Merhout


S příchodem jara nastal čas na procházky v přírodě a pokud chcete zdravý pohyb spojit s rodinnou zábavou, načerpáním nebo oprášením znalostí o Velikonočních Svátcích, tak je stezka Tajemství Velikonoc pro vás ta správná volba. Hledali jsme něco, čím bychom se mohli bezpečně zabavit a rozptýlit v dnešní složité covidové době.


Trasa se skládá ze 14 zastávek. Jsou označeny velikonočním vajíčky a trasu mezi nimi vám pomohou najít barevné fáborky. Na každé zastávce je vždy cedule se zajímavou informací a dvě sady otázek souvisejících s Velikonocemi. Jedna otázka (zelená) je vždy jednodušší (doporučujeme pro děti 5-8 let), druhá (žlutá) je naopak o něco složitější (9-99 let). Na začátku se musíte rozhodnout a celou trasu odpovídat na zelené nebo žluté otázky. Odpovědi vybíráte z možností. U každé z možností je uveden kód sestávající se z písmena a čísla (např. A1, B6, H7….). Kód odpovědi, kterou budete považovat za správnou, je vlastně souřadnice na odpovědní kartičce. Kartičku si vezmete na startu trasy z plexisklové schránky. Takže například A1 je řádek 1, sloupec A a v něm najdete text E7. A to znamená, že dole na kartičce do 7. pole tajenky si zapíšete písmeno E. Tímto způsobem po dokončení všech stanovišť vyluštíte tajenku.

Pro nejmladší děti naleznete navíc žlutou ceduli – buď s jednoduchým úkolem anebo s jednoduchou otázkou. Odpovědi mají u sebe pouze písmena, které pak dětem doplníte do žluté tajenky vytištěné na druhé straně odpovědní kartičky.

Po dosažení cíle (Budiměřice v parku u kostela, v Rašovicích opět u zastávky) získají děti z naší obce sladkou odměnu ve velikonočním stylu. Stačí zaslat SMS ve formátu: TAJENKA + JMÉNO DÍTĚTE + ADRESA na telefon 721 821 672 a my jí doručíme bezkontaktně na uvedenou adresu.

Stezka začne fungovat na Květnou neděli (28.března) odpoledne a skončí o Velikonoční pondělí (5.dubna). Věříme, že během jejího trvání přinese mnohým radost ze společně stráveného času. Také doufáme, že všichni účastnici budou ohleduplní a zastávky zanechají ve stejném stavu, v jakém je našli.

Kromě dobré nálady se vám bude hodit tužka, kterou byste si neměli zapomenout vzít s sebou. A protože budiměřická stezka začíná hned vedle našeho vajíčkovníku (stromu, na kterém rostou velikonoční vajíčka), bylo by skvělé na vajíčkovník donést kraslici z vaší dílny. V neposlední řadě budeme rádi, když na facebookovou stránku obce nahrajete fotky z vaší cesty stezkou nebo se podělíte o vašem dojmy – klidně i třeba pomocí SMS.

Užijte si Velikonoce! 

 

Patička stránky

Dnes je 24. duben 2024
Svátek má Jiří

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce