Hlavní nabídka

Obsah stránky

Uzavírka silnice v Budiměřicích a omezení v Rašovicích

pátek, 05. září 2016 // ÚŘAD INFORMUJE

Text // Pavla Zavadilová


Vážení spoluobčané,
 
v následujícím textu se vás chystám informovat o plánované rekonstrukci silnic v Budiměřicích a Rašovicích a nejsem schopen se rozhodnout, zdali ho mám uvést slovem “naštěstí” nebo “bohužel”.
Koncem minulého týdne jsem byl na společném setkání se zástupci Krajské správy a údržby silnic a společnosti COLAS CZ informován o plánované rekonstrukci povrchu silnic uvnitř obce a s nimi souvisejícími dopravními opatřeními. V Budiměřicích je zamýšlena úplná uzavírka silnice v úseku od začátku obce u čerpací stanice až po křižovatku u obecního úřadu a to včetně křižovatky. Uzavírka je plánována na dobu od 19.9. do 2.12. Práce budou probíhat samozřejmě postupně, takže fyzicky nebudou všechny dotčené nemovitosti nedostupné po celou dobu, ale podle vyjádření zhotovitele a KSÚS bude zákazové značení umístěno v celém rozsahu po celou dobu. V praxi to bude znamenat, že si postižení obyvatelé budou moci na svoje vlastní riziko v některých dnech své nemovitosti dopravně obsloužit. Takto nekomfortní dopravní opatření plyne z povahy rekonstrukce, kdy dojde ke kompletnímu odstranění asfaltu, žulových kostek pod asfaltem a podloží do hloubky minimálně 50 centimetrů.
 
V Rašovicích bude dopad o poznání mírnější, protože se bude pouze frézovat a následně obnovovat povrch. Doprava bude regulována semafory a to ještě rozděleno postupně do 3 úseků. Začátek stejný jako v Budiměřicích tj. od 19.9., ale práce by měly být hotové v polovině října.
 
V současné době není k dispozici mnoho informací a samozřejmě se o ně budeme s vámi dělit, jakmile dorazí nebo je aktivně zjistíme. Podle mých informací není na dopravní opatření zatím ani vydáno platné povolení ze strany MěU Nymburk. Pracujeme na vyřešení problému se svozem popelnic, zajištění odstavných ploch pro zaparkování vozidel, zjišťujeme, jak to bude s autobusy, a ujišťujeme se, že složky IZS budou informovány a budou s uzavírkou počítat.
 
Naštěstí budeme mít o několik stovek metrů nové silnice. Bohužel dopravní opatření, zejména v Budiměřicích, jsou velmi nepříjemná a informace o termínu realizace přišla od zodpovědných míst velmi pozdě. Již od jara jsem telefonicky na KSÚS ověřoval, zdali a kdy se projekt bude realizovat, vždy bez konkrétní odpovědi.
 
Marek Merhout
starosta
 

Patička stránky

Dnes je 26. duben 2024
Svátek má Oto

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce