Hlavní nabídka

Obsah stránky

Svoz odpadů v zimním období

neděle, 04. prosinec 2023 // ÚŘAD INFORMUJE

Společnost Nykos, která sváží odpad v naší obci, informuje o svozu v zimním období a s tím spojených problémech.

Text // Marie Vorlíčková


Vzhledem k aktuálnímu množství sněhu na komunikacích, namrzlým vozovkám a teplotám hluboko pod nulou se mohou v následujících dnech/týdnech vyskytnout reklamace. 

Problematika svozů v zimním období:
Směsný komunální odpad přimrzlý v nádobě – posádka zkusí nádobu vysypat, ale pokud odpad přimrzl, nemůže s tím nic dělat, většinou se vysype pouze vrchní část odpadu.

Nesvezená ulice/oblast – plné popelářské auto může mít až 30 tun, pokud tedy ulicí projelo osobní vozidlo, nelze to tedy vzájemně porovnávat. Na rovinách, mírných kopcích i v úzkých ulicích může vzniknout problém, protože vozidlo nedokáže bezpečně zastavit. Může dojít k poškození zaparkovaných vozidel, ale i celých domů v případě nárazu do zdi, či ohrožení životů posádky a občanů. Pokud tedy posádka vyhodnotí oblast, jako rizikovou a v dané lokalitě nesvezeme odpad, posádka si tímto práci neusnadní, naopak následuje série nutných předání informací (o jakou oblast šlo, jaké důvody, atd.), aby byly informace dále předány vedení obce.

Zrušený svoz BIO odpadu – pokud je teplota dlouhodobě pod bodem mrazu a máte mít svoz hnědých nádob, dojde patrně ke zrušení tohoto svozu. Vzhledem k vyšší vlhkosti u tohoto odpadu se stává, že je obsah kompletně zamrzlý a při výsypu zmrzlého obsahu hrozí mechanické poškození nádob. V takovém případě je jednodušší svoz v daný den zrušit a přesunout na jiný den. 


Pokud u Vás vznikne reklamace, kontaktujte prosím call centrum Nykos: 702 208 250 (každý všední den od 08:00 – 15:30 hodin).


V případě, že se k Vám posádka nedostane a již se do nádoby nevejdete, ideálním řešením je pytel, který umístíte vedle nádoby a my jej při dalším svozu odpadu odvezeme.

Patička stránky

Dnes je 28. duben 2024
Svátek má Vlastislav

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: štafetový závod starší Nymburk

28. duben 2024 // Hasiči

SDH - Nymburk štafetový závod starších.