Hlavní nabídka

Obsah stránky

Sbírka spacáků, karimatek a potravin na pomoc uprchlíkům

sobota, 19. březen 2022 // AKCE V OBCI

Budiměřice organizují sbírku karimatek, spacáků, skládacích lehátek, potravin a hygienických potřeb pro ukrajinské uprchlíky. Pokud můžete přispět, prosíme přineste věci na obecní úřad v týdnu od 21.3.

Text // Marek Merhout


Na základě žádosti Středočeského kraje prosíme občany o poskytnutí spacáků, karimatek nebo skládacích lehátek pro ukrajinské uprchlíky před válkou. Je zřejmé, že neustále rostoucí počet lidí bude nutné ubytovávat v zařízeních jako jsou tělocvičny nebo haly. Co zoufale chybí,  jsou právě spacáky a karimatky.

Ve spolupráci s Farní charitou Nymburk budeme také dále vybírat trvanlivé potraviny a hygienické potřeby. O co prosíme? Těstoviny, rýži, mouku, cukr, trvanlivé mléko, zeleninové nebo masové konzervy, olej, cereálie, jednorázové pleny, vlhčené ubrousky, šampony, sprchové gely, prací prášky, zubní pasty a kartáčky na zuby.

Příspěvky od občanů budeme přijímat na obecním úřadě Budiměřice od pondělí 21.3. do pátku 25.3. Prosíme nenoste jiné věci, než na které je vyhlášena stávající sbírka.

Děkujeme předem za všechny potřebné. Lidé z Ukrajiny prchají ze strachu o život. Drtivá z nich jsou ženy a děti. Mnozí doma zanechali vše, co měli. Z jejich úspor udělala válka bezcenné papíry. Zaslouží si naší společnou pomoc.

 

Patička stránky

Dnes je 20. duben 2024
Svátek má Marcela

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

Fotbal: SK Budiměřice A

20. duben 2024 // Fotbal

Fotbalové utkání SK Budiměřice A mužů se uskuteční v neděli 20.04.2024 od 17:00 hod proti týmu z TJ Sokol Kněžice, z.s na hřišti v Kněžicích.