Hlavní nabídka

Obsah stránky

S jarem rozkvetly černé skládky

čtvrtek, 07. duben 2016 // ÚŘAD INFORMUJE

Text // Pavla Zavadilová


Příchod jara bohužel neznamená pouze nádheru v podobě rozkvetlých keřů a stromů, ale zároveň i zvýšený výskyt černých skládek. Někteří naši spoluobčané spojují, jak se říká, příjemné s užitečným a v rámci svých výletů do krásné jarní přírody se zbavují věcí, které již doma nepotřebují. Tak například majitel zeleného SUV s malým přívěsným vozíkem, který zřejmě doma provádí rekonstrukci střechy, přišel na bezvadný nápad náklad směsi lepenky a kusů střešní krytiny rozdělit na několik hromádek, které rozprostřel na polní cestě od chlebské obalovny až po Šlotavu. Zřejmě abychom se více bavili při jejich uklízení.

Jiný milovník přírody se rozhodl zanechat stopu své inteligence formou vyhození "domácí směsi" u Velkých trav. 

A jelikož si zřejmě myslel, že nedělá nic, za co by se měl stydět, tak k epesnímu růžovému ložnímu prádlu přidal ještě vzorek výplatních pásek. Takže srdečně pozdravujeme do nymburského Changhongu! Policie ČR bude mít snad jednoduchou práci.  


Pokud jde o tuto lokalitu - možná si vzpomenete na skládku použitých pneumatik, kterou obec likvidovala v říjnu minulého roku. Tehdy jsme se rozhodli zabránit vjezdu vozidel na cestu instalací závory. Náš záměr je stále aktuální. V současné době běží správní řízení na povolení její výstavby. Skládkování tím určitě zabráníme, ale bohužel zkomplikujeme život ostatním - ať to jsou návštěvníci lesa nebo lidé využívající odlehlost místa k diskrétním střetnutím. Mimochodem ti poslední jmenovaní by také po sobě mohli více uklízet.

Patička stránky

Dnes je 23. duben 2024
Svátek má Vojtěch

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce