Hlavní nabídka

Obsah stránky

Příprava projektové dokumentace pro novou školu

neděle, 06. září 2020 // ÚŘAD INFORMUJE

Projekt přípravy na výstavbu nové základní a mateřské školy má šanci se posunout do další fáze. V úterý bude zastupitelstvo rozhodovat o dalšm kroku.

Text // Marek Merhout


Obec se dostala na další křižovatku na cestě k vybudování nové budovy základní a mateřské školy. V úterý 8.9. bude zastupitelstvo rozhodovat o zadání vypracování projektové dokumentace pro získání stavebního povolení. 
Projektová dokumentace by měla vycházet z výsledků studie připravené projektanty firmy Pilsprojekt, s.r.o. Ta předpokládá vznik dvou samostatných budov. Jedné pro základní školu a jedné pro školu mateřskou. Při úvahách jsme zachovali pro školu kapacitu 50 dětí na prvním stupni a pro nově plánovanou školku se počítá s jednou třídou pro 25 dětí.  Oddělení budov nám umožní žádat o dotace z dvou různých zdrojů (škola a školka) a tím maximalizovat možné dotační financování.
Právě žádost o dotaci na budovu školy ve výši až 20 mil. Kč vytváří požadavek na rychlý vznik projektu. Žádosti se budou přijímat již počátkem roku 2021 a vzhledem k slibům současné vlády o navýšení objemu peněz na obnovy a výstavby budov škol vidíme po dlouhé době šanci na vyřešení palčivé situace s naší školou.
Občany, které problematika zajímá, velmi rádi uvidíme na úterním veřejném zasedání.

 

Patička stránky

Dnes je 16. duben 2024
Svátek má Irena

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: trénink mladší

18. duben 2024 // Hasiči

SDH - trénink mladší s vodou na hřišti od 17:00 do 19:00 hodin.