Hlavní nabídka

Obsah stránky

Prague Comics Art Festival

středa, 23. září 2020 // KNIHOVNA DETAIL

FRAME festival je dvoudenní prodejní přehlídka současného komiksu, ilustrace a samovydavatelské tvorby. od taktovkou knihkupectví No Ordinary Heroes se již počtvrté setkají všichni milovníci komiksů v centru Prahy. Cílem festivalu je propojení místní a světové komunity autorů, nakladatelů a čtenářů, navázání nových mezinárodních spoluprácí a představení aktuální komiksové tvorby. Součástí festivalu je řada vzdělávacích přednášek a panelových diskuzí s domácími a zahraničními hosty, výstavy, workshopy, křty nových publikací, živé kreslení, komiksový trh a vyhlášení vítězů komiksové soutěže. Vstup  na  celý  festival je pro návštěvníky  zdarma.

Text // Marie Vorlíčková


FRAME Prague Comics Art Festival je mezinárodní festival se zaměřením na současný komiks, ilustraci a samovydavatelskou tvorbu. 

Během dvou dnů festival nabídne přednášky tuzemských a zahraničních hostů, panelové diskuze, sekci Industry, výstavy, komiksové soutěže, bohatý program pro rodiny s dětmi a již tradičně okolo 30 vystavujících autorů a nakladatelů z celého světa.

Cílem festivalu je představit veřejnosti dynamickou komunitu autorů, tvůrčích kolektivů a malých nakladatelství, kteří posouvají hranice komiksu a ilustrace. Poskytnout prostor začínajícím autorům a studentům uměleckých škol, prostřednictvím výstav a prezentací. Umožnit vzájemnou reflexi zúčastněných tuzemských a zahraničních autorů, zprostředkování nových kontaktů a vzájemné mezinárodní spolupráce.

Studenti Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara spolu s Pamětí národa povedou besedu s pamětníky, jejichž příběhy stály u zrodu knihy Roll Out the Barrels! Stěny divadla zahalí „naděje“ - výstava k slavnostnímu vyhlášení soutěže studentských prací na téma Pěstuj naději! V pořadí již 10. ročník komiksové soutěže pořádá společnost Člověk v tísni. Zadáním reaguje na aktuální téma, kdy se společnost ocitá pod tlakem krize – ať již z důvodů pandemie či klimatické změny.

Ústředním tématem letošního ročníku je Bande dessinée 2020 - Rok komiksu ve Francii. Návštěvníci se mohou těšit na přednášku o vycházejících hvězdách francouzského komiksu, na prezentace festivalů Le Salon des Ouvrages sur la Bande dessinée z Paříže a Festival Lyon BD, workshop s L’Amour Edition, francouzské nakladatele a autory.

Kdy se festival koná: sobota 31.10. (10:00 - 20:00), neděle 1.11.2020 (10:00 - 19:00)

Kde se festival koná: Divadlo X10 – DUP 39, Charvátova 10/39, Praha 1

 

Patička stránky

Dnes je 20. duben 2024
Svátek má Marcela

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

Fotbal: SK Budiměřice A

20. duben 2024 // Fotbal

Fotbalové utkání SK Budiměřice A mužů se uskuteční v neděli 20.04.2024 od 17:00 hod proti týmu z TJ Sokol Kněžice, z.s na hřišti v Kněžicích.