Hlavní nabídka

Obsah stránky

Pokračující problémy s veřejným osvětlením ve Šlotavě

neděle, 12. prosinec 2021 // ÚŘAD INFORMUJE

Na konci září jsme informovali o problému s veřejným osvětlením ve Šlotavě a v Budiměřicích. Bohužel i přes naší usilovnou snahu se ho zatím nepodařilo vyřešit. Situace je v zimních dnech kritická a pro občany maximálně nepříjemná. Za situaci se omlouváme a samozřejmě na dohledání a odstranění závady budeme dále pracovat.

Text // Marek Merhout


Problém s největší pravděpodobností vzniká někde ve šlotavské větvi, protože nejčastěji osvětlení vypadává právě na jejím jištění. Někdy se dojde k tomu, že zkrat „shodí“ hlavní jistič a světla zhasnout i v Budiměřicích. Podezření bylo nejprve na konec vedení směrem na Draho, kde dráty vedou na sloupech souběžně s vedením ČEZ. Tam totiž existovaly problémy historicky. Provedli jsem prořez větvoví prorůstajícího do vedení a úsek znovu připojili. Bohužel k výpadkům jištění docházelo i nadále. V tuto chvíli se zdá, že problém je jinde. V podstatě mohlo dojít kdekoliv k porušení izolace a při průniku vlhkosti dochází ke krátkému spojení.
K řešení problému jsme objednali odbornou firmu specializující se na správu a údržbu veřejného osvětlení. Je nutné proměřit celý systém osvětlení ve Šlotavě. To bude práce na několik dní a bohužel musíme čekat, až na nás přijde řada. Zimní období je pro poruchu tohoto typu úplně to nejhorší. Večer je brzo tma, ráno pozdě světlo, chodníky mohou být kluzké. Jsme si toho dobře vědomi a prosím občany o trpělivost.
Dobrá zpráva pro Šlotavu v souvislosti s veřejným osvětlením je, že ČEZ plánuje umístění rozvodů el. proudu do země. Obec, jako provozovatel veřejného osvětlení, by toho ráda využila a provedla tzv. přípolož. V současné době je zadáno zpracování studie proveditelnosti pro tento projekt, jejímž cílem je navrhnout základní podobu nového veřejného osvětlení Šlotavy.

   

 

Patička stránky

Dnes je 27. duben 2024
Svátek má Jaroslav

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce