Hlavní nabídka

Obsah stránky

Pasování prvňáčků na čtenáře

úterý, 21. květen 2019 // KNIHOVNA DETAIL

Text // Marie Vorlíčková


Dnes se konalo první pasování prvňáčků z místní základní školy na čtenáře v naší knihovně. Pro naše malé čtenáře to byla velká zkouška. Předvedli nám, co se dokázali společně naučit. Všechny děti četly dramatizaci příběhu O kůzlátkách, kterou si připravily pod vedením paní učitelky Homoláčové. Následovalo šerpování a předání knižního daru "Kde se nosí krky" od Miroslava Tvrze. Každý prvňáček měl radost, že dostal vlastní novou knihu. 

Poté žáčci odrecitovali společně několik básniček. Na závěr si čerstvě pasovaní čtenáři připili dětským šampaňským a dali si dortíček s písmenkem. Chceme všem čtenářům pogratulovat a popřát jim hezké plné zábavy, her a čtení. 

Informace pro rodiče malých čtenářů: děti mají možnost půjčovat si knihy z bohaté nabídky naší knihovny. Prosíme Vás o podání podepsané přihlášky, které jsou k dispozici v knihovně nebo na obecním úřadě. Děti mají o čtení opravdu velký zájem a rádi bychom je v tom i nadále podporovali. 

Fotogalerie k článku


Zobrazit celou galerii k článku

Patička stránky

Dnes je 19. duben 2024
Svátek má Rostislav

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

Fotbal: SK Budiměřice A

20. duben 2024 // Fotbal

Fotbalové utkání SK Budiměřice A mužů se uskuteční v neděli 20.04.2024 od 17:00 hod proti týmu z TJ Sokol Kněžice, z.s na hřišti v Kněžicích.