Hlavní nabídka

Obsah stránky

Nový žací traktůrek

neděle, 03. květen 2015 // ÚŘAD INFORMUJE

Text // Pavla Zavadilová


Od poloviny dubna dostaly "technické služby" Budiměřic nového pomocníka. Je jím žací traktůrek Starjet P6 z produkce českého výrobce SECO GROUP. Stroj je určen pro sečení nebo mulčování pravidelně udržovaných ploch (fotbalová, dětská a školní hřiště, parky...). Disponuje dostatečně vysokým výkonem motoru 23 koní, hydrostatickou převodovkou, uzávěrkou diferenciálu a tempomatem.

Nákup traktůrku byl schválen usnesením zastupitelstva 9/2015 s limitem ve výši 160.000 Kč. Rozhodnutí předcházelo několika měsíční uvažování o cenové kategorii, v které by se měl pořizovaný stroj nacházet. Nakonec zvítězila "ekonomická" varianta. Výběrovým řízením na dodavatele se podařilo dosáhnout takové úspory, že v rámci odsouhlaseného limitu bylo možné pořídit připojitelný přední vertikutátor na prořezávání trávních ploch. Ten jsme měli možnost si dopředu vyzkoušet na fotbalovém hřišti v Budiměřicích a test dopadl úspěšně. Při cenách účtovaných za prořez hřiště se investice do vertikutátoru vrátí během 3-4 prořezání.

Na traktůrek bude v případě potřeby možné v budoucnosti dokoupit například koště pro úklid sněhu z chodníků -- věříme, že to bude po dokončení jejich výstavby "příjemnou nutnostní".  

Patička stránky

Dnes je 25. duben 2024
Svátek má Marek

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce