Hlavní nabídka

Obsah stránky

Návrh studie rekonstrukce veřejného osvětlení v části Šlotava

čtvrtek, 03. říjen 2022 // ÚŘAD INFORMUJE

Společnost ČEZ Distribuce plánuje provést ve Šlotavě změnu rozvodu nízkého napětí na kabelové podzemní vedení. V souvislosti s tím obec zvažuje možnost připoložení rozvodů veřejného osvětlení a s tím spojenou výměnu světelných bodů.

Text // Marek Merhout


Za účelem přípravy projektové dokumentace na rekonstrukci veřejného osvětlení ve Šlotavě byl vypracován návrh studie, která vytyčuje nové položení rozvodných kabelů a vznik nových světelených bodů (lamp). Trasa se řídí projektem ČEZ, protože tzv. "přípolož" kabelového vedení je efektivním využitím toho, že výkop by probíhal pouze jednou. Předpokladáme, že tímto způsobem by se realizovala významná úspora obecních prostředků při investici.

Obec Budiměřice tímto zveřejňuje návrh studie v grafické podobě, aby s ní byli občané seznámeni ještě před jejím projednání zastupitelstvem. Návrh je přiložen ve formátu PDF. Vytisk plánu bude k dispozici na obecním úřadu v úředních hodinách od středy 05.10.2022 do středy 12.10.2022. Případné připomínky nebo podněty prosíme doručit písemně nebo emailem nejpozději do pátku 14.10.2022

Nově plánované lampy jsou ve studii označeny jako černé kolečko s křížkem. Pokud označení stožáru začíná písmenem V., tak se jedná o vysoký stožár, pokud na N., tak se jedná o stožár nižší. Stávající lampy jsou naznačeny modrým symbolem.

Obecně platí, že nová vysoká svítidla budou vedena od mostu přes obec až ke statku. V ulici vpravo za hospodou by měly být použity stožáry nízké. Na Plácku zůstanou stožáry původní, došlo by pouze k výměně svítidel na LED technologii.

Realizace projektu by se měla uskutečnit v roce 2023 nebo 2024. Samozřejmě pouze pokud bude pokládku provádět ČEZ a pokud bude projekt obcí schválen.

Vložený dokument

Návrh studie VO Šlotava pdf pdf 614 kB

Patička stránky

Dnes je 25. duben 2024
Svátek má Marek

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce