Hlavní nabídka

Obsah stránky

Memoriál Františka Říhy a Bohumila Jeníka

úterý, 24. červenec 2018 // OSTATNÍ

Text // Marie Vorlíčková


Dne 9. 6. 2018 oslavil sbor dobrovolných hasičů Budiměřice – Šlotava 120. výročí od svého založení Memoriálem Františka Říhy a Bohumila Jeníka, který se konal na fotbalovém hřišti v Budiměřicích.

Oproti posledním letům, kdy se memoriálu zúčastnilo nejvíce 20 družstev, byla letos účast opravdu překvapivá. Do soutěže v požárním útoku se přihlásilo bezmála 50 družstev, což skutečně prověřilo jak připravenost, tak síly celého sboru. I přesto, že jsme memoriál připravovali s dlouhodobým předstihem, nevyhnuli jsme se „drobným„ komplikacím. Tou největší se zdál být neplánovaný výjezd cisterny ze Všechlap k zásahu, což znamenalo okamžité přerušení dodávky vody potřebné k útokům a to uprostřed celé soutěže. My jsme se ovšem nevzdali a během pár chvil se nám podařilo zajistit náhradní dopravu vody. Po ukončení zásahu se cisterna do Budiměřic opět vrátila, za což patří všechlapským hasičům velký dík.

Z důvodu již zmiňovaného nečekaně velkého počtu družstev a dalších komplikací, bylo nutné již předem stanovený časový harmonogram přizpůsobit okolnostem a posunout starty dospěláků a samotné vyhodnocení o více než hodinu. Ovšem díky krásnému počasí, které vydrželo takřka po celou dobu akce, díky dobré vůli a pochopení většiny zúčastněných se podařilo všechny útoky zdárně dokončit a zařadit i požární útok družstva seniorů s názvem „Sestry sokolky“, jakožto pamětnic založení našeho sboru. Útok jim bohužel nevyšel podle představ, ale sestry sokolky nehodily proudnici do Mrliny, zapracují na své fyzičce a v dalším ročníku nás možná ještě překvapí.

 

Na závěr celého sportovního klání proběhlo vyhodnocení, při kterém jsme rozdali medaile a poháry, každé družstvo si dvezlo domů něco na památku. Poděkování za to, že jsme mohli tyto oslavy uskutečnit, patří všem, kteří se na organizaci memoriálu Františka Říhy a Bohumila Jeníka podíleli. Bez zázemí, cisterny, časomíry, kádí, přetlakových ventilů, sponzorských darů, závodníků a rozhodčích by bylo velmi těžké tuto soutěž uskutečnit a hlavně si ji užít. Ne nadarmo se říká, že „Hasič všude bratra má“.

 

Věra Kotková

Patička stránky

Dnes je 18. duben 2024
Svátek má Valérie

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: trénink mladší

18. duben 2024 // Hasiči

SDH - trénink mladší s vodou na hřišti od 17:00 do 19:00 hodin.