Hlavní nabídka

Obsah stránky

Konec výmluvám?

pátek, 26. srpen 2013 // ÚŘAD INFORMUJE

Text // Pavla Zavadilová


Již několikrát jsme různými formami žádali majitele psů o to, aby si po svých mazlíčcích uklízeli exkrementy. Abychom jim tuto, dnes již samozřejmou, stránku péče o psy usnadnili, budou v průběhu podzimu v obcích instalovány odpadkové koše s integrovanými sáčky na psí exkrementy. Celkem zastupitelstvo vybralo a objednalo 12 košů. 
Věříme, že své psí společníky máte rádi i s jejich ne příliš voňavou součástí, ale pokud byste měli přesto zábrany, na trhu existují různé pomůcky v podobě sběračů. Praktické je také s sebou mít vlhčené ubrousky nebo antibakteriální gel pro otření rukou. 
Pravidla a doporučení pro pejskaře:
1) Sbírat hovínka není ostuda. Ostuda je nechat ho ležet uprostřed chodníku i na trávníku v parku či vedle dětského pískoviště.
2) V ideálním případě vůbec nedovolte, aby pes vykonal potřebu na chodníku. Není problém naučit ho to hned ve štěněčím věku.
3) Veďte k úklidu po psech i svoje ratolesti.
4) Psí exkrementy v mikrotenových sáčcích můžete házet do jakéhokoliv koše, vyjma bio-odpadu. 
5) Pokud dojdou v koši zásoby sáčků, informujte o tom obecní úřad.
 
Máte pejska a chodíte ho často venčit? Doporučte nám prostřednictvím InfoCentra (infocentrum@budimerice.cz) nejvhodnější místo pro umístění koše, za Vaše náměty budeme vděční.  A samozřejmě děkujeme těm, pro které jsou řádky výše uvedené již dávno samozřejmostí☺

Patička stránky

Dnes je 19. duben 2024
Svátek má Rostislav

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

Fotbal: SK Budiměřice A

20. duben 2024 // Fotbal

Fotbalové utkání SK Budiměřice A mužů se uskuteční v neděli 20.04.2024 od 17:00 hod proti týmu z TJ Sokol Kněžice, z.s na hřišti v Kněžicích.