Hlavní nabídka

Obsah stránky

Hon na čarodějnice začíná

sobota, 24. duben 2021 // ÚŘAD INFORMUJE

Po úspěšné velikonoční stezce jsme v Budiměřicích a Rašovicích připravili její volné pokračování. Tentokrát na čarodějnické téma. Putování s deseti úkoly je určeno opět nejen pro rodinnou vycházku s dětmi, ale pro každého, kdo bude mít chuť. Trasa začíná v Budiměřicích u úřadu a v Rašovicích u mostu přes Blatnici. Dětské účastníky z obce ani tentokrát nemine odměna!

Text // Marek Merhout


Stezky označené fáborky účastníky zavedou postupně na 10 zastávek, které bezpečně poznají podle figurek čarodějnic. Ty hlídají cedulky s úkoly. Jedna otázka (fialová) je vždy jednodušší, druhá (červená) je naopak o něco náročnější. Na začátku se musíte rozhodnout a celou trasu odpovídat na fialové nebo červené otázky. U správné odpovědi získáte část zaklínadla a písmenka si zapíšete na odpovědní kartičku. Kartičku najdete na startu trasy v plexisklové schránce. V případě lehčí verze získáte zaklínadlo ve správné posloupnosti, u té těžší je pak nutné ze získaných písmen zaklínadlo jako přesmyčku složit.

Po dosažení cíle (Budiměřice na konci Horní cesty, v Rašovicích kousek od Tří dubů) získají děti z naší obce odměnu. Stačí zaslat SMS ve formátu: TAJENKA + JMÉNO DÍTĚTE + ADRESA na telefon 721 821 672 a my jí doručíme bezkontaktně na uvedenou adresu.

Kromě dobré nálady se vám bude hodit tužka, kterou byste si neměli zapomenout vzít s sebou. Stezka bude v provozu až do neděle 2. května.

Už druhý rok v řadě nás situace připravila o tolik oblíbené čarodějnické reje a jejich pálení. Pro většinu z nás to znamenalo symbolické odstartování po zimě tolik očekávaného krásného období plného sluníčka a kvetoucí přírody. Doufejme, že za rok ohně opět vzplanou. Letos jejich místo může zaujmout procházka s hledáním čarodějnického zaklínadla.

Patička stránky

Dnes je 20. duben 2024
Svátek má Marcela

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

Fotbal: SK Budiměřice A

20. duben 2024 // Fotbal

Fotbalové utkání SK Budiměřice A mužů se uskuteční v neděli 20.04.2024 od 17:00 hod proti týmu z TJ Sokol Kněžice, z.s na hřišti v Kněžicích.