Od 1. února 2020 vstupuje v účinnost nová pekařská vyhláška, která s sebou přináší změny v požadované kvalitě a označování pekařských, mlýnských a cukrářských výrobků. Novinky se dotknou zejména tzv. 'kváskového chleba'. V příspěvku se můžete dočíst o 'Proč o dietách přibíráme?', 'Javorový sirup zdravější než cukr?' a o testech meruňkových zavařenin, uzeném mase a akrylamidu v dětských sušenkách.
Text // Marie Vorlíčková
Od 1. února 2020 vstupuje v účinnost nová pekařská vyhláška, která s sebou přináší změny v požadované kvalitě a označování pekařských, mlýnských a cukrářských výrobků. Do 1. února 2021 ale bude trvat přechodné období, kdy bude možné používat i stará označení. Novinky se dotknou zejména tzv. "kváskového chleba", pro který doposud neplatila žádná zvláštní pravidla. Nyní se budeme setkávat se třemi jeho druhy, které řadíme od nejnižší po nejvyšší kategorii:
Nová oficiální označení získají i vaječné semolinové těstoviny, zapékané müsli nebo grahamová mouka. Více se dozvíte v našem článku.
|
|
V poslední době jsme testovali například tyto potraviny:
|
Copyright 2024 Obec Budiměřice // Webové stránky pro obce a občany provozuje Obce na webu s.r.o.