Hlavní nabídka

Obsah stránky

dTest 5/2020

pátek, 04. květen 2020 // KNIHOVNA DETAIL

Květnové vydání dTestu přináší tyto testy: mléčné čokolády s lískovými ořechy, robotické sekačky, indukční desky, bezdrátová sluchátka do uší, zrcadlovky, iPad. Můžete si přečíst článek o domácím kompostování nebo Je váš šatník fér?

Text // Marie Vorlíčková


Květnové vydání časopisu dTest je tu a s ním i pět nových testů. Na co přesně se můžete těšit? To prozradí naše video a podrobné informace níže.

Tentokrát jsme otestovali jednu z nejoblíbenějších sladkostí vůbec: mléčnou čokoládu s lískovými ořechy. Zajímal nás nejen obsah kakaa, mléka a ořechů, ale také to, jestli čokoláda dobře vypadá a hlavně jakou má chuť. Provedli jsme i malé mezinárodní srovnání – čtyřem českým čokoládám jsme pořídili jejich německé sourozence. Jak to celé dopadlo? Zjistíte zde.

S přicházejícím jarem je potřeba začít více pečovat o naše zahrady. Pokud chcete mít perfektní trávník, ale nemáte čas a energii se každý týden potýkat s klasickou sekačkou, pak možná uvažujete o nákupu robotické sekačky. Jak ale vybrat tu pravou? Která si nejlépe poradí s posečením vysoké trávy a které se dařilo posekat trávu i v kopci? Podívejte se na výsledky.

Chystáte se zařizovat či předělávat kuchyň? Jestliže stojíte před rozhodnutím, jaký typ varné desky zvolit, bude se vám hodit náš nejnovější test. Prověřili jsme totiž stále populárnější indukční desky. Cenově se od elektrických či plynových moc neliší, jen k nim potřebujete speciální nádobí. Jejich velkou výhodou je každopádně rychlejší příprava jídla. Navíc jsou bezpečnější, protože teplo přenášejí jen do dna hrnců a umějí se samy vypnout. Více zde.

Praktická bezdrátová sluchátka do uší jsou jasným trendem poslední doby. Pokud vás nebaví neustále rozmotávat stará sluchátka nebo vaše oblíbené pecky už dosloužily, možná se poohlížíte po vhodné náhradě. Otestovali jsme, jak kvalitní mají sluchátka zvuk, jak se ovládají a také jak pohodlné jsou při nošení. Neméně důležitá je i výdrž baterie – jeden testovaný model totiž zvládne i více než 15 hodin provozu! Výsledky najdete zde.

Jestliže vás baví focení a toužíte po snímcích na profesionální úrovni, pak vás zaujme test fotoaparátů s výměnným objektivem. Podívali jsme se na zrcadlovky i bezzrcadlovky a vyzkoušeli jsme, jak si poradí s focením v automatickém režimu, abychom eliminovali vliv zkušeností fotografa či fotografky. Do kterého modelu se skutečně vyplatí investovat? Dozvíte se zde.

Zaujal nás i nový prémiový tablet iPad Pro (2020), který představil Apple koncem března. Tento tablet pořídíte s úhlopříčkou 11 nebo 12,9 palců a vybírat můžete ze čtyř velikostí úložiště. Nabízí také nový výkonnější čip A12Z a dva zadní fotoaparáty – kromě hlavní čočky se tu nachází i ultraširoký snímač. Jak obstál nový iPad Pro ve srovnání se starší verzí z roku 2018? Čtěte zde.

Testy v květnovém vydání:

Mléčná čokoláda s lískovými ořechy

 

Robotické sekačky

 

Indukční varné desky

Bezdrátová sluchátka do uší

 

Fotoaparáty s výměnným objetivem

 

Nový iPad Pro

Facebook like

20×

Share

Chytlo se v síti
Chcete ušetřit za potraviny? Plánujte!

Rozmýšlíte si svůj nákup předem, nebo v supermarketu dáváte do vozíku všechno, co vám padne pod ruku? Pokud za jídlo utrácíte vysoké částky a ještě ho spoustu vyhazujete, pak zkuste nakupování plánovat. Jak na to se dozvíte zde. Více

Článek
Domácí kompostování

Bioodpad ve formě zbytků ovoce a zeleniny, kávové sedliny nebo suchého listí a větvoví může tvořit až 60 % hmotnosti obsahu černých popelnic na směsný odpad. Třídit ho ale lze i do speciálních hnědých popelnic nebo se můžeme vrhnout na domácí kompostování, ať už v bytě, či na zahradě. Je možné zvolit vermikompostér s žížalami, kompostér na principu japonské bakterie Bokashi nebo další zajímavé alternativy.

Přečíst celý článek

 

Článek
Je váš šatník fér?

Zamysleli jste se někdy nad tím, kdo vyrobil oblečení, které máte právě na sobě? V jakých podmínkách pracoval a jakou za to obdržel mzdu? Pokud ano, tak jste přemýšleli o konceptu spravedlivé módy neboli fair wear. V této oblasti působí několik iniciativ, které se snaží podpořit práva dělnic a dělníků pracujících v oděvním průmyslu. Tušili jste, že mzdy zaměstnanců činí často sotva 2–4 % z celkové ceny výrobku.

Přečíst celý článek

Patička stránky

Dnes je 26. duben 2024
Svátek má Oto

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce