v dubnovém vydání časopisu dTest jsme pro vás přichystali pět testů a nádavkem ještě srovnání kávovin. A k tomu celou řadu zajímavých infočlánků s radami a tipy, které se mohou hodit každému spotřebiteli. Podívejte se na upoutávkové video.
Klasické hodinky plní čím dál víc roli pouhého módního doplňku. S oblibou smart technologií vzrůstá i obliba chytrých hodinek a náramků, které nám neukážou jenom čas, ale jsou schopny měřit ušlé kroky či srdeční činnost, umožňují volání nebo čtení e-mailů. Podívejte se na výsledky testu a vyberte si ty pravé.
Pračky s vrchním plněním většinou zabírají méně místa než ty s předním plněním, a proto je ocení zejména majitelé malých koupelen. Při testování 15 vybraných modelů nás zajímalo především to, jak si poradí s odstraněním nečistot, ale zaměřili jsme se i na spotřebu elektřiny a vody. Přečtěte si, jak pračky v testu obstály.
Podporujeme odpovědný vztah k životnímu prostředí, i proto jsme tento měsíc otestovali nabíjecí baterie kategorie AA, které jsou lepší volbou než ty jednorázové. Někteří výrobci udávají, že jejich baterie zvládnou až 1000 nabíjecích cyklů. Je tomu ale skutečně tak? Dozvíte se zde.
Není mouka jako mouka. My jsme se tentokrát podívali na pšeničnou hladkou, která má v kuchyni široké využití. Při testování jsme zkoumali například přítomnost nežádoucích mikroorganismů. Daleko důležitější bylo ale vyzkoušení mouky v praxi – pekl se například koláč na plech nebo bochánky z kynutého těsta. Která mouka si vedla nejlépe? Čtěte zde.
Pokud pěstujete vlašské ořechy v našich končinách, úrody se dočkáte vždy až na podzim. Ne každý má ale na zahradě vlastní strom, a vlašáky proto kupuje v obchodě. Možná se ptáte, co se dá na ořeších testovat. My jsme posuzovali, zda jádra splňují maximální povolenou vlhkost, aby odolávala plísním, a také jsme zkoušeli senzorické vlastnosti – tedy jakou mají vůni a chuť. Více o testu zde.
Přemýšlíte, čím nahradit klasickou kávu? My jsme se podívali na kávové náhražky, tzv. kávoviny a srovnávali jsme údaje na obalech. Na seznam se nám dostala například melta, čekanková cikorka nebo různé obilné a sladové směsi. Přestože tyto kávoviny kdysi vznikly jako náhražka pravé kávy, dodnes mají své příznivce. Od kávy se ale odlišují nejen chutí, ale i obsahem cukru, vlákniny a bílkovin. Co srovnání kávovin ukázalo?
|