Hlavní nabídka

Obsah stránky

dTest 12/2019

čtvrtek, 02. prosinec 2019 // KNIHOVNA DETAIL

V obecní knihovně si můžete zapůjčit další vydání časopisu dTest. V tomto prosincovém čísle se dočtete o testech rybích prstů, kuchyňských robotů, tabletů, parních čističů podlah a soundbarů. Informační servis přináší články o pyrotechnice, vánocích bez odpadu a šetření vodou. Můžete si přečíst články 'Na co si dát pozor při vánočních nákupech' nebo 'Jak se s koncem roku nezadlužit'.

Text // Marie Vorlíčková


Evergreenem mezi vánočními dárky jsou už po několik let tablety. Ani my jsme na ně letos nezapomněli a do prosincového vydání jsme připravili přehled tabletů otestovaných v posledních 12 měsících. Příznivci těchto placatých přístrojů mohou být v klidu, rozhodně je z čeho vybírat. A opět se potvrdilo, že za kvalitu nemusíte nutně platit horentní sumy. Více se dozvíte zde.

Ať už se chystáte na předvánoční maraton pečení a vaření, nebo přemýšlíte nad praktickým vánočním dárkem, určitě se bude hodit náš nejnovější test kuchyňských robotů. Tito všestranní pomocníci šlehají, mixují, melou i hnětou, není však samozřejmostí, že za nejvyšší cenu dostanete také nejvyšší kvalitu. Otestovali jsme téměř dvě desítky modelů s ramenem – výsledky si přečtěte zde

Někteří mají Vánoce spojené s pečením a dárky, jiní s generálním úklidem. Pokud přemýšlíte, jak si práci usnadnit, možná oceníte náš test parních čističů podlah. Ukázalo se, že tento smeták s párou v těle si hravě poradí s jednoduchou tvrdou podlahou. Jestli ale mělo všech 15 modelů dost sil na čištění jiných povrchů, malých škvír či oken, to se dozvíte v našem testu právě zde

Začít den bez dobré kávy je pro mnohé věc naprosto nepředstavitelná. Jak ale připravit tu nejlepší? Někdo nedá dopustit na praktické kapsle, jiný přísahá na čerstvě mletou kávu z pákového nebo automatického kávovaru. Vybrali jsme 34 zástupců všech tří typů a otestovali je na přípravě klasického espressa. Kromě chuti nás zajímala i obsluha, údržba a hlučnost. Výsledky jsou zde.

Chcete si své oblíbené filmy užít s dokonalou zvukovou kulisou? Pořiďte si zvukovou lištu, tzv. soundbar. Tohle malé zařízení v sobě ukrývá soustavu reproduktorů, s jejichž pomocí docílíte simulace prostorového efektu jako u domácího kina. Při testování nás sice zajímala třeba snadnost ovládání, primární byl ale kvalitní zvuk. Výsledky testů ukázaly, že za kvalitu si budete muset připlatit.

Stalo se už tradicí, že naším prosincovým vydáním proplouvají testy rybího masa. Letos jsme si posvítili na oblíbené rybí prsty. V naší síti uvízlo hned 16 vzorků, a to nejen z českých obchodů. Pokud se chystáte servírovat tuhle pochoutku na sváteční stůl, měli byste zbystřit! Laboratoře objevily nejen nedostatky v obsahu masa, ale na háček jsme ulovili i totální chuťový propadák. Více zde.

Přetékající popelnice, zbytky jídla a cukroví, haldy potrhaných obalů, uschlá vánoční dekorace a kupa nechtěných dárků. Vypadala vaše domácnost po loňských svátcích právě takhle? Možná je nejvyšší čas zamyslet se, jak se toho letos vyvarovat. Vždyť svátky mohou být nejen šťastné a veselé, ale také zero waste, neboli bez odpadu. Jak na to, poradíme v našem článku.

Když se řekne voda v domácnosti, asi každého z nás primárně napadne mytí, praní, vaření, úklid, splachování nebo zalévání. Voda se ale skrývá za vším, co se muselo vyrobit nebo vypěstovat. Hrozící nedostatek pitné vody by měl vést každého k hledání cest, jak s ní šetřit. Jak začít právě u vás doma se dočtete v našem článku. Nezapomínejte, že každá kapka se počítá!

Spoustu dalších článků, testů a zajímavých informací ze světa spotřebitelů najdete zde

Patička stránky

Dnes je 25. duben 2024
Svátek má Marek

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce