Hlavní nabídka

Obsah stránky

Budík 2021 jde na start

úterý, 31. srpen 2021 // ÚŘAD INFORMUJE

Dnes ve 14.00 začíná v Budiměřicích u kostela 1. ročník běžecké akce Budiměřický budík.

Text // Marek Merhout


Budík se sice běžel již před rokem, ale zcela záměrně jsme ho nazvali loni "nultým" ročníkem. Proto ten letošní je ročníkem prvním. Pokud si chcete oživit vzpomínky na minulý ročník, podívejte se naší fotogalerie ZDE.

I letos akci zaštítili Miloš Škorpil a Lukáš Novák, za co jim patří velké poděkování. Jejich podpory si velmi vážíme.

Kdo běhá, tak ví, že pohyb je čistá radost. Bohužel ne všichni mají v životě štěstí, že jim je bez omezení dopřán. Proto jsme se při plánování letošního Budíku rozhodli, že 50% vybraného startovného věnujeme na pomoc potřebným v rámci Nadace Olgy Havlové - konkrétně projektu Sport pro charitu. Měli jsme vybrané dvě sbírky, které měly dnes končit a na které jsme chtěli výtěžek poslat. Protože ale na jednu z nich se mezitím již podařilo cílovou částku vybrat, tak dnes poběžíme pro Davida. Děkujeme předem všem, kdo se podílí.

Budík má ještě jednu novinku - je jím nové logo, které jej bude provázet i v dalších ročnících. Doufáme, že se bude líbit.

 

Poděkování patří také občanům Budiměřice žijícím v oblasti konání Budíku, kterým dnes omezíme volnost pohybu automobily. Budeme se snažít uzavírat ulice pouze na nejkraší nutné časové úseky pro jednotlivé závody. Všem dotčeným děkujeme za trpělivost a schovívavost. 

 

Patička stránky

Dnes je 24. duben 2024
Svátek má Jiří

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce