Hlavní nabídka

Obsah stránky

Bookstart - S knížkou do života

čtvrtek, 02. červenec 2020 // KNIHOVNA DETAIL

Projekt Bookstart, v českém prostředí pojmenovaný S knížkou do života, je mezinárodní iniciativa, do níž se od září 2020 zapojí i naše obecní knihovna. Jde o program pro děti, ve kterém se střídá čtení, povídání, pohybové, výtvarné a další aktivity.

Text // Marie Vorlíčková


Projekt Bookstart, v českém prostředí pojmenovaný S knížkou do života, je mezinárodní iniciativa, do níž se zapojují knihovny. Je zaměřený na vzdělávací, sociální, citový, kulturní a kreativní rozvoj dítěte od jeho narození. Knihovny se snaží přitáhnout aktivní rodiče a seznámit společně s rodiči ty nejmenší čtenáře (0-6 let) s knihou a nepřeberným množstvím příběhů (a informací) v ní.

Jde o program pro děti, v němže se střídá čtení a povídání (říkadla, veršované pohádky, pohádky), pohybové (rytmizujeme, tleskáme, dupeme, tančíme, cvičíme) a případně výtvarné (ukážemi si obrázky, vybarvujeme, malujeme, tvoříme apod.) či další aktivity, které zvládnou děti, pro které jsou programy určeny. 

Co to bude obnášet? 

  • předání dárkových sad dětem v knihovně
  • uspořádání min. čtyř výše uvedených akcí

Jestli vás projekt zaujal, přihlaste své dítě do 7. 7. na obecním úřadě, emailu urad@budimerice.cz nebo telefonu 721 821 672.

Patička stránky

Dnes je 20. duben 2024
Svátek má Marcela

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

Fotbal: SK Budiměřice A

20. duben 2024 // Fotbal

Fotbalové utkání SK Budiměřice A mužů se uskuteční v neděli 20.04.2024 od 17:00 hod proti týmu z TJ Sokol Kněžice, z.s na hřišti v Kněžicích.