Hlavní nabídka

Obsah stránky

10 let čteme společně dětem po celé republice...

úterý, 22. září 2020 // KNIHOVNA DETAIL

10. týden čtení dětem v ČR, MIRAI, KRAJČO, STYPKA, JELÍNEK, KOVY a další...

Text // Marie Vorlíčková


10 let čteme společně dětem po celé republice...
Celé Česko čte dětem otevře v říjnu 10.ročník Týdne čtení dětem v České republice.
Číst více
10.Týden čtení dětem v ČR
Pro děti a letos i pro dospělé!
Slavnostní inaugurace 1. 10. 2020
Slavnostní inaugurace
Ve čtvrtek 1. 10. 2020 otevře inaugurační dopoledne v Českém Těšíně jubilejní desátý ročník celostátního Týdne čtení dětem v ČR. Slavnostní programy pro děti z místních základních škol uvede v Kass Střelnice herec a moderátor LUKÁŠ HEJLÍK. Školáci se mohou těšit na youtubere, vlogera, moderátora a dabéra v jednom KOVYHO, herečku Moravskoslezského divadla v Ostravě LADU BĚLAŠKOVOU, hudební a pěvecké DUO VRÁMOLL a samozřejmě již tradičně na soubor scénického čtení LiStOVáNí. Vstupenky v ceně 30 Kč na dítě (doprovod zdarma): tel.: 774 782 191 nebo email: info@ctemedetem.cz
Číst více 
Filmový večer s besedou
Filmový večer s besedou pro dospělé 
Letošní jubilejní ročník přináší novinky. Jednou z nich je filmový večer s besedou pro rodiče a dospělé z okolí dítěte. V těšínském kině Central promítneme 30. 9. 2020 vítězné krátké filmy studentů pražské FAMU. Mezi snímky, které zpracovávají témata vztahů rodičů a dětí, najdeme také oceněný film Dcera autorky Darii Kaščejevové, jenž byl nominová na Oscara. Celkem čtyři filmové lahůdky doplní beseda se zajímavými hosty. Pod moderátorskou taktovkou Kateřiny Huberové z Českého rozhlasu Ostrava se zapojí do diskuse český hokejový trenér, mentální kouč a autor knih Marian Jelínek, známý youtuber, vloger, moderátor a dabér Karel Kovář alias Kovypsycholožka Lenka Dostalíková a Eva Katrušáková, zakladatelka Celé Česko čte dětem. Vstupenky v ceně 120 Kč lze zakoupit on-line. 
VSTUPENKY
Jiří Krhut a Richard Krajčo
Jirka, Richard a další ochránci...
Organizace Celé Česko čte dětem připravuje v rámci letošního jubilejního 10. Týdne čtení dětem oslavnou pohádkovou písničku "Budu jejich ochráncem", která už brzy rozezní celé Česko. Pochází z pera textaře, skladatele a baviče Jiřího Krhuta a 14. a 16. září ji v ostravském a pražském studiu Českého rozhlasu nazpívajli spolu s autorem přední čeští interpreti ze severní Moravy: Richard Krajčo, Mirai Navrátil, David Stypka, Štěpán Kozub, Petr Bende, Patricia Janečková, Eva Dřízgová, Hana Fialová, Kaczi, dětský sbor Permoník, fotbalista Milan Baroš a hokejista Rosťa Olesz. Těšíme se na videoklip z nahrávání, který natočil režisér Petr Němeček s týmem. 
FOTOGALERIE
Záložka s Fridou Kahlo
Novinky v e-shopu
Mrkněte do našeho e-shopu. Dlouho očekávaná plátěná taška s Fridou Kahlo je opět na skladě! A přibyly nám nové záložky s grafikou Fridy a také Steva Jobse. Zajímavostí jistě je, že druhá strana záložky slouží k zapisování myšlenek...
Do e-shopu 
Nadace Jistota KB
Senioři v Praze mohou číst dětem s Nadací Jistota KB
Od září do prosince se do čtení dětem v pěti pražských mateřinkách opět zapojí senioři. Projekt Babička a dědeček do školky s podporou Nadace Jistota KB umožňuje vybavit pilotní třídy knížkami, pohádkovými obleky, bloky na pohádky, pastelkami a dalšími dárky pro děti, seniory i rodiče. Děkujeme!
 
Číst více 
Givt.cz
Myslete na nás, když nakupujete v eshopech
Givt.cz je portál, který pomáhá neziskovým organizacím. Jednoduchým přidáním aplikace do prohlížeče můžete při každém nákupu přes eshop přispět také naší organizaci. A POZOR! Jen tím, že zmáčknete tlačítko. Nic neplatíte navíc. To udělá za Vás daný eshop. Prosím naistalujte si Givt.cz a přispívejte na osvětové projekty Celé Česko čte dětem. DĚKUJEME!
 
Givt.cz 

Patička stránky

Dnes je 24. duben 2024
Svátek má Jiří

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce