Hlavní nabídka

Obsah stránky

Zimní údržba

pátek, 29. prosinec 2014 // ÚŘAD INFORMUJE

Text // Pavla Zavadilová


Budiměřice dnes dostaly první (významnější) sněhovou nadílku a do ulic vyjela naše technika na úklid sněhu. Zcela jistě nejvíce je vidět traktor s radlicí, za jehož volant usedá pan Hejduk a který slouží k protahování nejen vedlejších komunikací v obci, ale v rámci přejezdů pomáháme udržovat i krajskou průtahovou silnici. Traktor, sice již mírně za svými nejlepšími lety, ale rozhodně v dostatečné kondici pro zimní údržbu, máme zapůjčený od společnosti Poděbradská blata, a.s., která je nájemce polí v majetku obce. Provozní náklady si hradíme z našich prostředků.

Bohužel ne všechen sníh je možné uklidit z relativního pohodlí traktoru, a tak ke slovu přichází i drobnější mechanizace a nevyhneme se ani obyčejnému koštěti, hrablu nebo lopatě. Je na místě zdě poděkovat obecním zaměstnancům paní Stronské a panu Hejdukovi za jejich úsilí při odklízení sněhu a popřát jim, aby padajících vloček nebylo přespříliš.

 

Patička stránky

Dnes je 19. duben 2024
Svátek má Rostislav

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

Fotbal: SK Budiměřice A

20. duben 2024 // Fotbal

Fotbalové utkání SK Budiměřice A mužů se uskuteční v neděli 20.04.2024 od 17:00 hod proti týmu z TJ Sokol Kněžice, z.s na hřišti v Kněžicích.