Hlavní nabídka

Obsah stránky

Výzva k maximálnímu šetření vodou z veřejných vodovodů

čtvrtek, 14. červen 2018 // ÚŘAD INFORMUJE

Text // Marie Vorlíčková


Vážení odběratelé pitné vody, 

 

Vodovody a kanalizace Nymburk, a.s. upravují vodu z podzemních vodních zdrojů. Z důvodu dlouhodobého deficitu sněhových a  dešťových srážek i na našich vodních zdrojích dochází k poklesu hladin vody, které mají  vliv na  výrobu a dodávku pitné vody k Vám jako ke spotřebitelům. Protože předpověď počasí nenaznačuje zlepšení stavu, s vodou je třeba  nakládat hospodárně a předejít stavu, kdy by dodávky byly omezovány. 

S postupujícím suchem nám vzrůstá odběr pitné vody především pro jiné účely než pro které je pitná vody určena, tj. k pití, vaření, přípravě jídel a nápojů, v potravinářství,  k péči o tělo, k čištění předmětů, které svým určením přicházejí do styku s potravinami nebo lidským tělem, a k dalším účelům lidské spotřeby jsou vody pro sociální účely. 

Vyzýváme Vás k maximálnímu omezení užívání pitné vody z vodovodů pro veřejnou potřebu  pro zalévání zahrad a plnění bazénů. Pokud se bude situace nadále zhoršovat, budeme muset přistoupit k omezení užívání vody opatřením obecné povahy vyhlášením vodoprávním úřadem po projednání s obcemi. 

 

Děkujeme za pochopení, Vodovody a kanalizace Nymburk, a.s.

 

Patička stránky

Dnes je 24. duben 2024
Svátek má Jiří

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce