Hlavní nabídka

Obsah stránky

Uzavření obchodu v Budiměřicích

pátek, 09. říjen 2015 // ÚŘAD INFORMUJE

Text // Pavla Zavadilová


Kdo si chce v Budiměřicích nakoupit, má od 6. října již zase smůlu. Několikaměsíční fungování obchodu se smíšeným zbožím, které tolik potěšilo mnohé z občanů Budiměřic a Šlotavy skončilo. Za tu dobu se v části budovy bývalé "Jednoty", která byla vystavena na sklonku osmdesátých let ještě v akci "Z", vystřídalo několik provozovatelů obchodu. Pravdou je, že z pohledu obecního úřadu nebyly všechny momenty zcela ideální jako např. opakované parkování nájemce vedle budovy, na trávníku nebo nepořádek na předzahrádce. A zcela jistě bychom si všichni přáli, aby celkový vzhled obchodu v centru vesnice působil o něco důstojněji. Nicméně základní funkce občanské vybavenosti byla naplněna. Obecní úřad se pokusil zjistit více informací o budoucnosti fungování prodejny od majitele nemovitosti - ovšem s nejasným výsledkem. Okamžitě bylo zahájeno jednání o obnovení fungování pojízdné prodejny, která od 16.10. bude každé úterý a pátek prodávat od 8.45 u obecního úřadu , aby občané bez možnosti dojíždění do Nymburka měli možnost si zajistit nákup základních potřeb v místě.

Byť je strategický rozvojový plán obce zatím stále ve stadiu rozpracovanosti, je zřejmé, že stabilní existence obchodu v Budiměřicích by měla být jedním ze základních úkolů. Soukromý sektor v této věci evidentně pokulhává. Občané v Budiměřicích a Šlotavě můžou  zatím lidem v Rašovicích pouze tiše závidět.  

Patička stránky

Dnes je 19. duben 2024
Svátek má Rostislav

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

Fotbal: SK Budiměřice A

20. duben 2024 // Fotbal

Fotbalové utkání SK Budiměřice A mužů se uskuteční v neděli 20.04.2024 od 17:00 hod proti týmu z TJ Sokol Kněžice, z.s na hřišti v Kněžicích.