Hlavní nabídka

Obsah stránky

Tříkrálová sbírka 2021

pátek, 08. leden 2021 // ÚŘAD INFORMUJE

I přes složitou situaci k nám letos přichází tradiční Tříkrálová sbírka. Možnost potkat koledníky a přispět do kasičky závisí na protiepidemických opatřeních, ale darovat na dobrou věc máme možnost i v on-line prostředí.

Text // Marek Merhout


S příchodem nového roku tradičně souvisí Tříkrálová sbírka. Není tomu jinak ani letos, koronavirové krizi navzdory. Další ročník Tříkrálové sbírky proběhne od 1. do 24. ledna 2021. Koledníci se chystají  letos vyjít nejen do  ulic, ale budou se snažit obejít také co nejvíce domácností.  Po dobu platnosti 5. stupně PES bude možné koledovat pouze virtuálně na www.trikralovasbirka.cz. Pokud projevíte laskavost a solidaritu tímto způsobem a přejete si, aby Vámi darované prostředky byly směřovány do nymburské farnosti, prosíme zadat PSČ 288 02.


V našem regionu se loni podařilo vykoledovat 93 tis. Kč. Díky výtěžku minulé sbírky tak bylo možné poskytovat služby lidem bez domova, seniorům a lidem s omezenou mobilitou i jiným potřebným v Nymburce a okolí.
Z nové sbírky v roce 2021 je plánováno znovu podpořit všechny služby Farní charity Nymburk – nízkoprahové denní centrum pro osoby bez domova Židle svatého Mikuláše, přepravu seniorů a osob se sníženou mobilitou ChariCar, půjčovnu kompenzačních pomůcek, potravinovou a hmotnou pomoc nejchudším osobám a Centrum vzájemné materiální pomoci a zachovat tak péči o nejpotřebnější lidi v Nymburce a okolním regionu včetně odlehlých oblastí, kde je jinak sociální péče hůře dostupná. 

 

Patička stránky

Dnes je 17. duben 2024
Svátek má Rudolf

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: trénink mladší

18. duben 2024 // Hasiči

SDH - trénink mladší s vodou na hřišti od 17:00 do 19:00 hodin.