Hlavní nabídka

Obsah stránky

Speed Marathon 2021

čtvrtek, 04. únor 2021 // ÚŘAD INFORMUJE

Letos proběhne další ročník preventivní akce Policie ČR s názvem SPEED MARATHON. Smyslem je dát z pohledu občanů tip dopravní policii na místa, kde dochází k porušování pravidel bezpečnosti silničního provozu - zejména překračování povolené rychlosti.

Text // Marek Merhout


Na stránce webu bezpecnecesty.cz  je možné zadat tipy pro dopravní policii na místa, na kterých by si měla posvítit na hříchy nezodpovědných řidičů. V letošním roce bychom rádi upoutali pozornost srážců zákona na Budiměřice, Rašovice a Šlotavu. Pokud rychle projíždějící auta na rovných výjezdech a vjezdech do obce, v blízkosti školy a přechodů nebo míst pro přecházení pro chodce považujete za problém, máte jedinečnou možnost svůj názor títmto způsobem vyjádřit.

Samozřejmě policie nebude schopná měřit rychlost na všech jednotlivých označných místech, ale jako profesionálové si vyberou ta správná. V tuto chvíli již mapa obsahuje 9 bodů ve všech částech Budiměřic. Podle pořadatelů akce není nutné zadávat příliš mnoho míst, ale spíše se doporučuje "dávat palce nahoru" pro již zadané tipy. Pro výběr místa policií bude rozhodující právě počet "lajků".

Snaha upoutat pozornost policie na náš problém v rámci akce SPEED MARATHON je pouze jedna kostička mozaiky naší snahy o zvýšení dopravní bezpečnosti v obci. Ale je rozhodně zajímavá a myslíme si, že si zaslouží podporu. Prosíme, pokud máte možnost, podpořte nás.

 

 

 

Patička stránky

Dnes je 18. duben 2024
Svátek má Valérie

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: trénink mladší

18. duben 2024 // Hasiči

SDH - trénink mladší s vodou na hřišti od 17:00 do 19:00 hodin.