Hlavní nabídka

Obsah stránky

Směnou pozemků obec plánuje získat prostor za školou

neděle, 15. prosinec 2019 // ÚŘAD INFORMUJE

Plán obce na získání více prostoru za školou se pomalu stává skutečností. Úspěšná směna umožní do budoucna realizovat záměr vybudování nové ulice s parkovacími místy ve středu obce.

Text // Marek Merhout


Po více než rok trvajícím vzájemném vyjednání se blíží ke zdárnému konci provedení směny pozemků mezi obcí Budiměřice a soukromým majitelem. Cílem na straně obce je získat prostor mezi koncem školního pozemku a polem. A to v šířce nejen za školou, ale i za prolukou mezi školou a bytovkami. Smyslem je vytvořit podmínky pro budoucí záměr výstavy nové základní a mateřské školy a další případné veřejné rozvojové projekty v tomto území. Druhým územní ziskem obce by měl být část prostoru mezi zahrádkami bytovek a sportovním areálem. Tato část je nezbytná pro výstavbu nové místní komunikace a přiléhajících parkovacích míst.

Obec se naopak plánuje vzdát části prostoru mezi bytovkou a polem a pruhu za zahradami směrem do Habeše.

Směna by znamenala pro obec zisk celkem 513 m2 navíc. Vzájemný nepoměr je navrženo kompenzovat závazkem výstavby části příjezdové cesty k novým pozemkům smluvní protistrany. Smlouva o smlouvě budoucí směnné byla představena a projednána na veřejném zasedání obce konaném tento týden. Kvůli procedurálním důvodům o ní však zatím nebyla hlasováno. Její schvalování se předpokládá na následujícím veřejném zasedání.

Následující obrázek znázorňuje situaci studie na výstavbu nové místní komunikace.

Obecné znázornění směny je naopak možné vidět na dalším obrázku níže. Modré dílce značí pozemky druhé strany, které připadnou obci, zatímco červené budou nově pozemky obecní.

Patička stránky

Dnes je 24. duben 2024
Svátek má Jiří

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce