Hlavní nabídka

Obsah stránky

Prodej obecních stavebních parcel

sobota, 02. leden 2021 // ÚŘAD INFORMUJE

Obec Budiměřice letos plánuje prodej zasíťovaných stavebních parcel v lokalitě u Skály. Časový plán počítá s tím, že výstavba rodinných domů by mohla začít v polovině roku 2022.

Text // Marek Merhout


Jedním z významných projektů plánovaných obcí pro rok 2021 je prodej stavebních pozemků v Budiměřicích - u Skály. Jedná se o lokalitu, která je v aktuálně platném územním plánu určena pro zástavbu. Za účelem přípravy výstavby vznikla studie umístění prodávaných pozemků a příjezdové komunikace. V první fázi půjde celkem o 8 parcel o rozloze zhruba 800 m2, které se budou nabízet s kompletní infrastrukturou (elektřina, vodovod, kanalizace, komunikace s veřejným osvětlením a jedním veřejným parkovacím místem, veřejná zeleň).

V tuto chvíli se zpracovává projektová dokumentace na výstavbu zmíněné infrastruktury. Zhruba v polovině roku bychom rádi měli uzavřenou smlouvu na výstavbu sítí, což bude i okamžik, kdy budou pozemky nabídnuty k prodeji. Konečná cena není zatím určená, ale zcela jistě bude zohledňovat tržní cenu s přihlédnutím k atraktivitě umístění. Všem zájemcům se omlouváme, že vzhledem k tomu, že prodávajícím je obec, tak není možné přijímat rezervace.

Výstavba infrastruktury by mohla být v optimálním případě dokončena do konce první poloviny roku 2022. To je také doba, kdy by stavebníci byli schopni získat svá stavební povolení.

Způsob prodeje není v tuto chvíli určen, ale naše snaha bude smluvně motivovat kupující k co nejrychlejší výstavbě rodinných domů a zároveň znepříjemnit nákup na spekulaci nebo pouhé investování peněz. Zájmem obce je totiž oblast v krátké době oživit novými obyvateli. Pokud se podaří záměr v nově vznikajícím územním plánu prosadit, tak bychom do budoucna rádi realizovali na druhé straně ulice dalších 8 pozemků.

Patička stránky

Dnes je 26. duben 2024
Svátek má Oto

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce