Hlavní nabídka

Obsah stránky

Oprava silnice mezi Budiměřicemi a Rašovicemi

neděle, 28. prosinec 2014 // ÚŘAD INFORMUJE

Text // Pavla Zavadilová


Každý, kdo se pravidelně pohybuje po silnici mezi Budiměřicemi a Rašovicemi, zajisté zaregistroval nainstalování pevných značek upozorňujících na poškozenou vozovku. Jde o překop, který vznikl za účelem opravy propusti pod silnicí a jehož zakrytí se po čase částečně propadlo a vznikla tak nepříjemná nerovnost napříč vozovkou - o to horší, že se nachází v zatáčce.

Na dotaz vznesený na SÚS (Správa a údržba silnic) nám bylo sděleno, že se rozhodně nejedná o trvalé řešení, jak by se mohlo z usazení pevných značek vyvozovat, ale SÚS má v plánu po skončení zimy provést definitivní opravu překopu. Důvod instalace trvalého značení je prostý - přenosné značky jsou často poráženy větrem a následně se můžou proměnit v nebezpečnou překážku.

Průtahové komunikace přes naše obce (včetně jejich částí uvnitř obce) patří Středočeskému kraji a o jejich technicko-provozní údržbu se stará jím pověřená organizace - právě výše zmíněná SÚS. Problémových míst na krajských vozovkách je samozřejmě více a obec se snaží ve spolupráci s SÚS jednotlivé případy řešit, i když to není vždy úplně jednoduché. Dalším aktuálním tématem je provedení oprav zásahů do vozovky související s budováním vodovodu v Rašovicích. Podle nejnovějších informací probíhá v současnosti jednání mezi SÚS, která není s kvalitou oprav spokojena, a zhotovitelem tj. firmou Merit Bau CZ a.s. Jakmile budeme vědět více, určitě se s občany o nové informace podělíme. 

 

Patička stránky

Dnes je 20. duben 2024
Svátek má Marcela

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

Fotbal: SK Budiměřice A

20. duben 2024 // Fotbal

Fotbalové utkání SK Budiměřice A mužů se uskuteční v neděli 20.04.2024 od 17:00 hod proti týmu z TJ Sokol Kněžice, z.s na hřišti v Kněžicích.