Hlavní nabídka

Obsah stránky

Novinky v knihovně - nákup a dary

pátek, 02. březen 2020 // KNIHOVNA DETAIL

Fond naší knihovny byl v únoru obohacen o nové knihy pro děti a dospělé a to formou nákupu nebo daru od občanů.

Text // Marie Vorlíčková


Alena Mornštajnová - Tiché roky

Co všechno nevíme o svých nejbližších? Když Bohdanu její umírající babička osloví cizím jménem, začne plachá a uzavřená dívka pátrat po rodinné minulosti. Odcizený a mrzoutský otec, s nímž se jí nedaří navázat bližší vztah, ale její snažení zrovna neulehčuje. Jedinou oporou je jí dobrosrdečná nevlastní matka Běla, která se však nakonec vždy podřizuje nařízením a náladám svého muže. Bohdanino vyprávění se střídá s příběhem Svatopluka Žáka, oddaného komunisty, který celý život zasvětil budování socialismu, v němž ale jeho milovaná manželka ani zbožňovaná dcera nevidí svou budoucnost tak růžově jako on. Nečekaná tragédie ovšem naprosto změní situaci a ze Svatopluka udělá zcela jiného člověka. Autorčino intimní rodinné drama opět ukazuje, že „malá“ osobní historie může být stejně důležitá jako velké dějiny, protože všechno, co se stalo předtím, než jsme přišli na svět, zásadně ovlivňuje náš další život.

Peter May - Útěk

Román o nenaplněných touhách a o rozhodující, ale často ošidné roli přátelství v našich životech. Je rok 1965 a pětice mladíků v čele se sedmnáctiletým Jackem Mackayem opouští své domovy v Glasgow a míří do Londýna s cílem prosadit se v hudebním světě. Chlapci doma nechávají nudný život a své rodiny a utíkají za slávou a štěstím. Brzy ale zjistí, že skutečnost nemá s jejich sny nic společného, a tři z nich se po několika týdnech vracejí domů s nenávratně poškozenými životy. O padesát let později dojde v Londýně k brutální vraždě a tři muži, nyní téměř sedmdesátníci, se opět vydávají na známá místa hledat odpovědi na otázky, které je po pět desetiletí strašily a ničily jim život.

Laura Walden - Dědictví maorského náčelníka

„Milá Sarah, kéž bych ti tohle všechno mohla sdělit osobně… Tvoje matka byla moje nejlepší přítelkyně…“ Když si mladá novinářka Sarah Williamsová přečte v den svých třicátých narozenin tento dopis, nemůže uvěřit, co se právě dověděla: slavný německý badatel Ludwig Dehn, kterého nařkla z odcizení maorských památek, je její pradědeček! Šokovaná nečekanou zprávou se Sarah vydává odhalit tajemství i prokletí, jaké její pravý původ nese.

Peter May - série "Čínské thrillery": Pán ohně, Čtvrtá oběť, Sál smrti, Hadohlavec, Běžkyně, Pekingský rozparovač

Příběh o děsivých vraždách, které spojuje ještě děsivější tajemství. První svazek série čínských thrillerů. Čínský detektiv Li Jen pátrá spolu s americkou soudní lékařkou Margaret Cambellovou po vrahovi vysoce postaveného vládního vědce, jehož děsivě ohořelá, doutnající mrtvola byla nalezena v pekingském parku. Té noci, kdy vědec zemřel, došlo k dalším dvěma vraždám, které jsou s jeho smrtí záhadně spojené. Detektiv Li cítí, že musí hrát o čas a že mu tentokrát jeho čínská důkladnost nebude k ničemu. Nakonec neochotně požádá o pomoc Margaret, která je zkušenou odbornicí na uhořelé oběti. Jak odkrývají jednu vrstvu případu za druhou, odhalují pravdu, jež svou děsivostí předčí i jejich nejhorší noční můry.

Pán ohně Čtvrtá oběť Sál smrti Hadohlavec Běžkyně Pekingský rozparovač

Robert Galbraith - série detektiv Cormoran Strike: Volání kukačky, Hedvábník, Ve službách zla, Smrtící bílá

Co spojuje smrt oblíbené modelky, slavného spisovatele a řady bezejmenných žen? Comoran Strike! Detektiv, se kterým se rozhodně nudit nebudete. Tři knihy, tři detektivní případy, ale ještě něco navíc. S Cormoranem a jeho půvabnou a vpravdě nenahraditelnou Robin Ellacottovou poznáte nejrůznější kouty Londýna, zavítáte do klubů, kde se baví celebrity, ale i do zapadlých dělnických bister, zjistíte, že nebezpečí číhá i ve světě nakladatelů, a taky, že stíny z minulosti se můžou vynořit kdykoliv.

 

Hubertus Rufledt - Alisik 2 - Zima

Napínavý i romantický komiks o gotické lolitě pokračuje, přesně ve stylu Tima Burtona. Na hřbitov dopadají první sněhové vločky. A živé i mrtvé čekají další velká nebezpečí. A Alisik možná i její první velká posmrtná láska.

Kazu Kibuishi - Amulet 1 - Paní kamene

Po rodinné tragédii se Emily, Navin a jejich maminka stěhují do tajemného domu po pradědečkovi. Hned první noc unesou maminku chapadlovitá stvoření a sourozenci jsou vtažení do skrytého světa, kde existují nadpřirozená stvoření i mluvící zvířata, létající lodě i roboti, chodící domy i temní elfové. A kde naštěstí čekají noví přátelé a hrdinové. Aby toho nebylo málo, Emily se stává nositelkou mocného amuletu, který jí může propůjčit velkou sílu a usnadnit její cestu. Ale za jakou cenu? Velkolepá fantasy sága se stala fenoménem a základním kamenem komiksové tvorby pro děti a mládež. Čerpá ze všeho, co měl její autor sám jako mladý nejraději – Star Wars, Pán prstenů, Alenka v říší divů nebo série o Harrym Potterovi, jejíž americkou edici k 15. výročí Kibuishi ilustroval.

McGuinness Ed, Aaron Jason - Avengers 1 - Poslední návštěva

Velký návrat velkého týmu! V podání jednoho z nejpopulárnějších scenáristů současnosti, Jasona Aarona! A bude to velké! Přichází tým složený z Thora, Iron Mana, Black Panthera, Doctora Strange, Ghost Ridera, She-Hulk, Captaina Ameriky a Captain Marvel… a proti nim stojí jejich nejsilnější protivníci vůbec – šest set metrů vysocí vesmírní bohové zvaní Nebešťané. A jaké má plány Loki? První kniha z nové řady!

Cristiano Ronadlo - Cristiano Ronaldo uvádí Striker Force 7

Superstar se stala novým superhrdinou. Cristiano Ronaldo se poprvé objeví v komiksu inspirovaném stejnojmenným animovaným seriálem. Povede pestrou posádku agentů z celého světa, aby společnými silami chránili Zemi před zničením. Každý z nich byl obdařen různými superschopnostmi. Dokážou ale fungovat jako tým? Mají zachránit svět, ale kdo je ochrání před nimi samotnými?! CO JE STRIKER FORCE 7? A PROČ POTŘEBUJÍ CR7? Pravděpodobně vám SF7 nic neříká a nikdy jste o ní neslyšeli. A za to jsou její členové také rádi. Jedná se o tajnou mezinárodní agenturu, která udržuje celosvětový mír. Chrání planetu před monstry, padouchy, vetřelci, šílenými vědci a obecně všemi blázny, kteří mají megalomanské plány na ovládnutí světa.

Hana Marie Körnerová - Děkuji, sestřičko...

Pokračování křehkého příběhu mladé půvabné sestřičky Sylvie a jejího nelehkého startu do života. Malá nemocnice, do níž nastoupila, je svět sám pro sebe, lidé jsou tu odkázáni pouze jeden na druhého. Najde zde Sylvie přátelství, lásku a schopnost vypořádat se s malichernostmi, které by jí jinak otrávily život?

Hana Marie Körnerová - Prosím vás, sestřičko...

Nemocnice je svět sám pro sebe. S vlastním řádem, s vlastními osudy. Tady není pacient anonymním kolečkem v ohromném soukolí, ale zůstává člověkem a stává se součástí uzavřeného celku. Mladá sestřička Sylvie nastupuje do zaměstnání v době, kdy platilo pravidlo: hodit neplavce do hluboké vody, ať si pomůže, jak umí. Sylvie však není zdaleka připravená na obtíže, které ji čekají…

Hana Marie Körnerová - Hlas kukačky

Napínavý příběh o pátrání po tajemství, o němž se i v nejužším rodinném kruhu jen šeptá. Příběh o rozplétání složitých lidských vztahů táhnoucí se hluboko do minulosti. Začalo to už v dětství jako pouhá zvědavost, ale tehdy Kristýně na otázky nikdo neodpověděl. V průběhu let se zvědavost změnila v potřebu odhalit vlastní kořeny a přijít rodinným záhadám na kloub. Už dospělá Kristýna se snaží pochopit jednání svých nejbližších, o nichž si myslela, že je důvěrně zná.

Halina Pawlowská - Díky za fíky

Volné pokračování úspěšné knihy Díky za každé nové ráno Vždycky je lepší milovat než nechat se milovat. O tom je tenhle příběh. Taky o tom, že se láska nedá naplánovat, že někdo není romantik, ani když vidí nejkrásnější místa na světě a že svět showbyznysu není taková džungle, jak se říká. I když se tam, stejně jako na těch nejkrásnějších místech, někdy dějí divné a snad i legrační věci.

Pearson Luke, Davies Stephen - Hilda a parádní slavnost

Dobrodružství Hildy nejprve uchvátila čtenářky a čtenáře komiksů, poté vznikl animovaný seriál od Netflixu a nyní je tu knižní série. Druhý díl zavádí modrovlasou rozumbradu a její maminku do uspěchaného města Trolberg, jež se ani v nejmenším nepodobá nádherné divočině, kterou musely opustit. Když Hilda ve škole dostane za úkol vypracovat se spolužáky projekt o krásách jejich města, neví si s ním rady… ale když se jí naskytne příležitost zažít dobrodružství, neodolá! Potká během něj divoké elfy, draky, kteří plivou oheň, tajemného mluvícího havrana a nové kamarády, díky nimž na město Trolberg možná přece jen změní názor. Nenechte si ujít ani první dobrodružství v knize Hilda a pidilidi.

Frances Durkinová - Histronauti - Egyptské dobrodružství

Připravit, pozor, dobrodružství začíná! Historie nikdy nebyla tak zajímavá. Vzrušující kombinace poznávání a zábavných aktivit! Máš srdce dobrodruha, miluješ záhady a nebojíš se cestovat v čase? Tak se přidej k Histronautům! Tři kamarádi a jeden kocour mají namířeno do starověkého Egypta a rádi tě vezmou s sebou. Budete prozkoumávat hrobky dávných vládců nebo luštit hieroglyfy. Odhalíte tajemství mumifikace, zjistíte, zda Egypťané věřili v posmrtný život a které bohy uctívali.

Colleen McCulloughová - Hořkosladký život

Podmanivá, romantická i napínavá sága od autorky proslulého bestselleru Ptáci v trní se rozvíjí v bouřlivých letech po první světové válce v Austrálii. Edda a Grace, Trs a Kačka – to jsou čtyři neobyčejné sestry, dcery důstojného pána Latimera z městečka Corunda. Všechny jsou krásné, bystré a ambiciózní, ale musejí čelit předsudkům v tehdejší společnosti. Jejich život se od základu změní, když se dají zaměstnat v nemocnici jako ošetřovatelky a zapojí se do programu, kterým ve dvacátých letech vznikalo povolání diplomovaných zdravotních sester. Ve víru dalších let prožívají osobní vzestupy i propady, ale pouto mezi nimi zůstává stále stejně silné.

Debbie Tung - Introvertka v hlučném světě

Když jsou vašimi nejlepšími přáteli knihy a vaše představa o báječném víkendu obnáší čtení, spoustu hrnků čaje a malování obrázků, to vše v duchu hesla: „Lidem vstup zakázán“, každé pozvání na večírek nebo do kina představuje výzvu. Místy úsměvná, místy smutná kniha je otevřeným oknem do světa všech, kdo by svůj život nejradši strávili zalezlí pod dekou. Když ale jako Debbie zjistí, že kamarádit se s ostatními lidmi může být fajn, jejich život se rozjasní… Kniha upoutá svým obsahem, ale také jedinečným zpracováním ilustrací. Debbie Tung je ve světě komiksu známou osobou (nejen v zahraničí).

 
Zdeněk Ležák - Jan Žižka - Boží bojovník ve jménu Husa
Jan Žižka ve velkolepém komiksovém zpracování“ Vrtá vám hlavou, zda byl Žižka geniální vojenský stratég, hrdinský bojovník, milovaný vojevůdce? Nebo jen obyčejný rabiát, lupič a nelítostný vrah tisíců nevinných katolíků? V této knize snad naleznete odpověď. Šedesátistránkový komiks vás provede Žižkovými osudy v letech 1419 až 1424, kdy byl nejvýznamnější osobností začínajících husitských válek. Stostránkový doprovodný text vám celý Žižkův život a události té doby zprostředkuje v širším kontextu.
 
Zdeněk Ležák - Karel IV. - Pán světa
Karel IV. byl bezpochyby nejvýznamnějším českým králem a jedním z nejvýznamnějších císařů Svaté říše římské. Kniha vám představí panovníka v širším politicko-společenském kontextu a nechá vás nahlédnout do vyšších vrstev společnosti 14. století. Šedesátistránková komiksová část sleduje proměnu Karla IV. z malého bezbranného dítěte po nejmocnějšího muže tehdejšího světa.
 
Eltrychová Pavla, Morkes Petr - Komisař Vrťapka - Sebrané spisy 1, 2, 3
Vydejte se se světoznámým komisařem za dalšími povedenými případy! Náš neohrožený hrdina komisař Vrťapka opět zalovil ve svém detektivním archivu a vy máte jedinečnou příležitost nahlédnout do jeho třetích sebraných spisů. Nutno říci, že ani tentokrát nebude o tajemné a napínavé případy nouze, ba co více, poodhalíme tajemství toho nejpodivnějšího cirkusu na světě, ze kterého záhadně zmizí všichni jeho artisté! Pokud tedy máte dost kuráže a soustředěnou mysl, neváhejte a pusťte se společně s Vrťapkou do luštění, hádání a rébusů.
  
 
Jeff Smith - Kůstek 2 - Velké kraví dostihy
Nové barevné vydání! Příběh tří Kůstků pokračuje! Ve vesnici, kde se ukrývají, dojde k události roku – jsou tu velké kraví dostihy! Což je samozřejmě příležitost pro jisté podezřelé tipy z řad Kůstků, se na akci pořádně napakovat… když se postarají, aby zvítězila právě jejich favoritka. A nikdo přitom netuší, že se k vesnici blíží smrtící nebezpečí.
 
Zdeněk Ležák - Marie Terezie a její Habsburkové 
Poznejte českou panovnici v netradičním komiksovém zpracování. Dobře vládnout nemusí jen muži. A já jsem jediná žena, která kdy usedla na český trůn. Od dětství jsem se připravovala, že budu královnou. Přesvědčila jsem všechny, kteří o mně pochybovali, že na to mám. Stálo mě to nemalé úsilí, ale stálo to za to! Bojovala jsem jako lvice, abych ubránila svoje území a získala další. Změnila jsem jednou provždy zavedené pořádky. To já jsem přepisovala dějiny! Jsem Marie Terezie.
 
Ivanka Devátá - Mezi nebe a peklem
Humorný pohled Ivanky Deváté na ženu v různých životních situacích a na různých místech. Kniha oblíbené autorky je věnována ženám, jejich radostem a strastem, přednostem a vadám. Autorka provází ženu celým životem od chvíle nejkrásnější, kdy kráčí, většinou v bílém, k oltáři se svým vyvoleným, až po okamžik, kdy s ním nebo bez něj vstupuje do období důchodového.
 
Stéphanne Lapus - Mimoni 3 - Aďžije náš šév!
Mimoni útočí potřetí!
 
Sarah Gralayová - Minecraft komiks 1 - První kniha příběhů
Tyler je obyčejný kluk, ale jeho život se změnil, když se s rodinou odstěhoval ze svého rodného města. Naštěstí má Tyler věrnou partu kamarádů, se kterou zůstává ve spojení prostřednictvím Minecraftu. Spolu s přáteli Evanem, Candace, Tobim a Grace už podnikli nespočet výprav napříč celým Overworldem a hledají novou výzvu. Rozhodnou se splnit nejtěžší úkol – vstoupit do Endu a postavit se enderdrakovi!
 
Minecraft komiks 2 - Příběhy z Overworldu
Napříč světem Minecraftu se odehrávají příběhy všeho druhu – o tom, jak v sobě najdou zalíbení zlá čarodějnice a střelec zabiják, o kazisvětce, která si ukousla větší sousto, než dokázala spolknout, o chrabrých hrdinech, kteří se (ne)vyznají v Overworldu. V této sbírce vám je přinášejí známí autoři a originální kreslíři, kteří nenechávají žádný blok neobrácený!
 
Natalia Batista - Mňau!
Vilík je zachráněné kotě z ulice. Vanilka žila celý život v domě. Tito dva kočičí kamarádi teď v bytě své majitelky tropí pěknou neplechu. Vilík se seznamuje s věcmi v bytě a Vanilce vypráví o světě tam venku. Jak se ale vypořádají s duchem či mouchou, to už musíte objevit sami. Natalia Batista, autorka fantasy komiksu o princezně Amaltee, je zpět s dětským komiksem o trampotách dvou kočiček a jejich přátel.
 
Kóhei Horikoši - Moje hrdinská akademie 1
Jaké to je žít ve světě, kde skoro všichni mají superschopnosti, s touhou stát se hrdinou... a sám žádné schopnosti nemít?
 
Petr Kopl - Morgavsa a Morgana - Dračí chůvy
Morgavsa a Morgana jsou dvě čarodějky. Tedy vlastně jenom Morgavsa. Morgana se čarodějnickému řemeslu teprve učí a zatím si nevede moc dobře. To se ale změní, když se našim hrdinkám dostane do ruky dračí vejce, které musí co nejrychleji vrátit majiteli. Během dlouhé cesty na Island, kde draci žijí, prožijí nejedno dobrodružství, a Morganka se dozví jedno veliké tajemství. Oblíbené příhody malé Morgany znáte ze Čtyřlístku. Nyní vycházejí poprvé v knižní podobě!
 
Black Lee, Clavinger Brian - Můj první komiks 1 Avengers - Rukavice nekonečna
Thanos, postrach vesmíru, získal klenoty nekonečna, které mu dávají vládu nad celým vesmírem. S mocí klenotů zničil polovinu populace všech světů, včetně mnoha Avengerů a polovinu Fantastic Four. Jak dokáže malá skupina hrdinů a padouchů včetně Spider-Mana, Wolverina, Ms. Marvel a Doctora Dooma zastavit nezastavitelné? Legendární příběh zpracovaný pro mladší čtenáře!
 
Paul Tobin - Můj první komiks - Iron Man - Hrdina ve zbroji
Život miliardáře, vědce, playboye a filantropa Tonyho Starka se změní, když ho unesou teroristi. Aby jim unikl, vyrobí si fantastickou zbroj. Po návratu domů se rozhodne tento svůj vynález zdokonalit a začne jej nosit v boji proti zlu jako Iron Man – technologický rytíř s futuristickými zbraněmi a mimořádnou inteligencí.
 
Paul Tobin - Můj první - Spider Man - Velká moc, velká odpovědnost
V edici Můj první komiks přichází i Spider-Man… a s ním jeho největší přátelé a protivníci. Hlavně protivníci, protože co by byl Spider-Man bez pořádných soupeřů? Dorazí Mysterio, Dr. Ock, Sandman… a vlastně celá Sinister Six! Spider-Man se bude muset pořádně otáčet! Ideální komiks pro kluky i holky, co začínají se čtením nejen komiksů!
 
 
Katie Cook - My little Pony - Návrat královny Chrysalis
Vítejte v Ponyville, domově Twilight Sparkle, Rainbow Dash, Rarity, Fluttershy, Pinkie Pie, Applejack, a všech dalších vašich oblíbených poníků! Něco se ale děje, něco není ve městě v pořádku – obyvatelé se chovají nějak divně. Móc divně. Je na Mane Six, aby odhalila zdroj téhle podivnosti… než bude příliš pozdě!
 
Jiří Kalousek - Otazníka detektiva Štiky
Otazníky detektiva Štiky patří mezi komiksy, které si oblíbilo hned několik generací čtenářů. Komiks o obtloustlém detektivovi, který řeší zapeklité případy, a úlohou čtenářů je odhalit jejich řešení, vycházel více než deset let v časopise Ohníček. Významný malíř Jiří Kalousek kreslil detektiva nejdřív černobíle, později i barevně. V naší knize je výběr z více než 350 komiksů, při výběru jsme se opírali především o dochované originály.
 
Brigitte Luciani - Pan Jezevec a paní Liška 1 - První setkání 
Táta Jezevec a máma Liška? Seznamte se - neobvyklá rodinka je tu! Věděli jste, že když některá zvířata přijdou o svou noru, s klidem se zabydlí v domě někoho jiného? To přesně se stalo jezevčí rodince! Až dosud spokojeně bydleli ve svém doupěti pod velkým ořešákem, když se u nich najednou objevila liška s malou lištičkou. Mezi rodiči to zajiskřilo. Byla to láska na první pohled, a tak se zrodila nová rodina pana Jezevce a paní Lišky. Budou spolu všichni vycházet? Zvládnou každodenní starosti?
 
Daphne Mapleová - Psí záchranářky 1 - Poprvé do akce
Kim má tu nejlepší kamarádku na světě – Sashu. A co víc – obě mají stejný koníček. Milují psy! Holky jsou nerozlučná dvojka. Nebo alespoň byly. Když po prázdninách Sasha seznámí Kim s novou spolužačkou Taylor, má Kim obavy, jestli kamarádství ve třech může fungovat. Jinými slovy – žárlí. A aby toho nebylo málo, vyskytne se další problém: psímu útulku, do kterého chodí holky pomáhat, docházejí peníze. Bude třeba vymyslet plán, jak útulek zachránit. A nejen útulek, možná i jejich dlouholeté přátelství...
 
Jaroslav Foglar - Rychlé šípy
Romantická dobrodružství a veselé příhody, které chtějí prožívat snad všechny děti. Rychlé Šípy vás pobaví i poučí. Aniž si to v prvé chvíli uvědomíte, budete se snažit je napodobovat, stanou se vaší učebnicí kamarádství, svornosti, odvahy, pochopení druhých, umění si za každé situace poradit. Některé příběhy se vám hlouběji vryjí do paměti. Řadu let se ke knize můžete vracet, abyste ji pak uschovali pro své děti, tak jako to dělávali vaši otcové a dědové pro vás. Můžete si ji předávat z generace na generaci jako poselství nádherného dětství, jako poklad z ryzího zlata, jako truhlu plnou dobrodružství a ušlechtilosti.
 
Matt Groening - Simpsonovi - Velká vyskákaná kniha Bárta Simpsna
Spousta příběhů původně vydaných v magazínech Bart Simpson 1-4/2015! Dojde na lahodné koblihy, balóny naplněné vodu, špióny, teplé mléko i zombíky! Poznáte tři generace simpsonovských superhrdinů, změříte si síly s Bartem a Nelsonem v soutěži jedlíků, s Bartem a Lízou se pustíte do záhadného světa školní špionáže a prožijete s Milhousem a Martinem jeden naprosto vzrušující den bez Barta! To napětí si nemůžete nechat ujít!
 
Daniele Schreiter - Stínka: Jaké to je být jiná?
Mnozí lidé, kterým jsem řekla o svém autismu, byli zpočátku velmi překvapení. Spojovali s tímto pojmem v první řade určité filmové postavy, vysoce nadané, ale sociálně méně obdařené lidi, anebo klišé o kývajícím se dítěti, které nechce, aby se na ně sahalo. Zároveň jsem měla velký strach dotýkat se tohoto tématu, založený především na chybných informacích. A tak jsem se snažila jim svůj autismus popsat. Vůbec to nebylo tak jednoduché, protože slova sama většinou nestačila k vysvětlení tolika různých aspektů celého spektra. Místo, abych měla abstraktní „referát“, pomyslela jsem si: Proč to nenakreslím? Tak bude většina situací přece mnohem jasnější – a hele, když to k tomu bude taky tu a tam vtipné, zároveň čtenáře zbavím strachu dotknout se toho tématu. Humor s lehkostí přeskočí práh stydlivosti. Komiks ocení zájemci o autismus a o komiksy s psychologickou tematikou. Daniela Schreiter je mladá žena s autismem. Knihu napsala i ilustrovala.
 
Dana Simpsonová - Terka a její jednorožec prostě válí!
Originální komiks, jehož každá stránka dokáže rozesmát Co může být ještě větší senzace než jednorožec na bruslích? Přátelství Terky a Marigold Nozdry Božské! Terka jako obvykle válčí s namyšlenou spolužačkou Dorotou, ale tentokrát jde o víc. Jde o hlavní roli ve školním představení! A pozor! Marigold Nozdra Božská má tajnou lásku! To už pak nějaký trapas s dloubáním se v nose nezní tak dramaticky…
 
ZEP - Titeuf - Na plný koule
Ve třídě, na školním dvorku, doma nebo na ulici, Titeufa vždy zajímalo, co se kolem něj děje. Ale tentokrát je v koncích! Mezi demoškami proti jadernému odpadu, kterej páchne jak Ziziny plenky, a lidmi, co vyšli do ulic protestovat proti potratům, má pocit, že dneska musí mít člověk názor na všechno. Ale udělat to správný rozhodnutí ve světě, který je čím dál složitější, je pěkná dřina. Ještě že existují kamarádi a videa na internetu! Od velkých událostí naší moderni společnosti až po drobné nehody na školním hřišti: Zep využívá každodenní humor, aby se podíval na svět - občas drzýma, ale vždy spravedlivýma – dětskýma očima.
 
Kaiu Širai - Zaslíbená Země nezemě 1
Děti v sirotčinci Grace Field House žijí pod dohledem laskavé vychovatelky a zdá se, že ke štěstí jim téměř nic nechybí. Netuší však, že to je jen pozlátko, a že se z nich všech postupně stane potrava pro démony. Podaří se jim zjistit pravdu – a utéct – dřív, než bude příliš pozdě? O tom vypráví jedna z nejpopulárnějších mang současnosti, která se rychle mění v komiksovou legendu!
 
William Cazenove - série Ségry: Jako vejce vejci, Podle poslední módy, Ona si začala!
Jmenuju se Majda. Moje starší ségra je Wendy. Líbilo by se mi být na Wendině místě – už jen proto, že bych měla tak skvělou ségru, jako jsem já! Že občas poslouchám za dveřmi jejího pokoje, snažím se vypáčit zámeček od jejího tajného deníčku, půjčuju si tajně její šminky a oblečení a vystřihuju si z jejích oblíbených časáků? To jsou přece prkotiny. Jinak jsem prostě dokonalá! Skvělý komiks pro holky.
 
 
 

Patička stránky

Dnes je 26. duben 2024
Svátek má Oto

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce