Hlavní nabídka

Obsah stránky

Novinky- dar z nakladatelství Talpress, 2.část

čtvrtek, 30. duben 2020 // KNIHOVNA DETAIL

Nakladatelství Talpress nám darovalo 100 knih. Různé žánry (detektivky, sci-fi, fantasy, komiks).

Text // Pavla Zavadilová


 

 

Na východě, sužována svými nepřáteli, vládne jako královna města postaveného na prachu a smrti Daenerys, poslední potomek rodu Targaryenů, jejíž draci vyrostli do hrůzné dospělosti. Nyní, když je známo místo jejího výskytu, se mnozí vydali Daenerys a její draky hledat. Mezi nimi i trpaslík, Tyrion Lannister. Mezi další hledače patří dornský princ, železný kapitán i tajemný modrovlasý mladík, který zdaleka není tím, za koho jej vydávají... Na severu stojí velká Zeď z ledu a kamene - stavba pevná jenom tak, jako jsou pevní ti, kdo na ní slouží. Jejím 998. velitelem byl zvolen nemanželský syn Eddarda Starka, Jon Sníh, který má nepřátele jak v Hlídce, tak za Zdí, kde se šikují k útoku armády divokých... A za Zdí je i malý chlapec, jeho bratr Bran, obdařený dosud netušenými schopnostmi...

 

Na východě, sužována svými nepřáteli, vládne jako královna města postaveného na prachu a smrti Daenerys, poslední potomek rodu Targaryenů, jejíž draci vyrostli do hrůzné dospělosti. Nyní, když je známo místo jejího výskytu, se mnozí vydali Daenerys a její draky hledat. Mezi nimi i trpaslík, Tyrion Lannister. Mezi další hledače patří dornský princ, železný kapitán i tajemný modrovlasý mladík, který zdaleka není tím, za koho jej vydávají... Na severu stojí velká Zeď z ledu a kamene - stavba pevná jenom tak, jako jsou pevní ti, kdo na ní slouží. Jejím 998. velitelem byl zvolen nemanželský syn Eddarda Starka, Jon Sníh, který má nepřátele jak v Hlídce, tak za Zdí, kde se šikují k útoku armády divokých... A za Zdí je i malý chlapec, jeho bratr Bran, obdařený dosud netušenými schopnostmi...

 

Podporučík Michael Helfort je přidělen na těžký křižník Ishaq, který se má postavit nové kovářské hrozbě. Michael se musí smířit s krutou pravdou: Nikdo nemá rád mladé hrdiny - a jejich nadřízení dvojnásob. Pak je Ishaq bez jediného varování napadena a rozstřílena. A spolu s ní dalších dvacet sedm lodí plujících pod vlajkou Federace. Z Ishaq se zachrání jen hrstka lidí, mezi nimi i Michael. Přišel čas zúčtování a Kováři mají v úmyslu vyslat všechny své válečné lodě, aby zabily Helforta a spolu s ním i celou Federaci planet. Bohužel pro ně se ale ukáže, že ani celá jejich Flotila na tenhle úkol nestačí.

 

(Helfortova válka: Kniha první)

Kovářské světy - nejbrutálnější a nejbezohlednější mezihvězdný společenský režim ve vesmíru - jsou zodpovědné za únos výletní lodi Mumtaz plující pod vlajkou Federace planet. Jen aby získali terraformační komplet převážený na její palubě, odsoudili Kováři stovky pasažérů lodi ke kruté dřině ve vězeňských dolech na místě známém jako Pekelné měsíce. Mise podporučíka Michaela Helforta a posádky lehkého průzkumného křižníku 387 je jasná: proniknout na nepřátelské území, najít Mumtaz a zachránit všechny vězně. Jejich šance jsou minimální a následky takové akce budou nejspíš fatální, ale neúspěch je zcela nepřípustný - zejména pro Helforta, jehož sestra a matka jsou mezi unesenými ...

 

Vládci Kovářských světů se konečně podařilo to, po čem dlouho toužil. Mladý poručík Michael Helfort, hrdina Federace planet a strůjce většiny jejich vítezství v probíhající válce, je mu konečně vydán na milost. Postavil ho totiž před tvrdé ultimátum: pokud se sám dobrovolně neodevzdá do rukou nejzkorumpovanější říše v dějinách lidstva, dá jeho životní lásku na jako hračku svým poskokům. Jenže jak se říká, když ji zaženete do kouta, dokáže být i obyčejná krysa nebezpečná. Takže když do kouta zaženete geniálního taktika a stratéga, který má k dispozici tři nejsilnější válečné křižníky v celém vesmíru...

 

 

Nelítostné Kovářské světy jsou prakticky neporazitelné. Vítězství ve válce s Federací planet a ovládnutí celého vesmíru mají na dosah ruky. Zastavit je lze jediným způsobem: je potřeba najít a zničit jejich tajné zařízení na výrobu bojových hlavic obsahujících antihmotu. A to mohou dokázat jen dreadnoughty, jediné federální lodě schopné přežít útok antihmotových torpéd. A jen poručík Michael Helfort má dost zkušeností na to, aby jim mohl velet. Ale zkušenosti nejsou vše. Mladý Helfort je víc než jen čerstvě povýšený kapitán. Je to národní hrdina, díky čemuž je mnoha lidem trnem v oku. Jeho vlastní nadřízení doufají, že ve svém úkolu selže – a nepřátelský vůdce ho chce vidět za každou cenu mrtvého. I přes to Michael slaví první úspěchy, ale to jeho odpůrce jen ještě víc povzbudí. Jsou odhodlaní zničit ho za každou cenu a nezastaví se před ničím: před zradou, před podvodem... Nebo před podlou nabídkou, která se prostě nedá odmítnout.

 

Srdce Adeliny Amouteru utrpělo z rukou rodiny i přátel a to ji zavedlo na trpkou cestu pomsty. Teď známá a obávaná jako Bílá vlčice uprchla se svou sestrou z Kenettry, aby našla další Mladé vyvolené a vybudovala z nich svou vlastní armádu. Jejím cílem je svrhnout Inkviziční osu, vojáky v bílých pláštích, kteří ji skoro zabili. Ale Adelina není žádná hrdinka. Její síly živené jen strachem a nenávistí se jí začínají vymykat z rukou. Nedůvěřuje svým nově nalezeným vyvoleným přátelům. Teren Santoro, vůdce Inkvizice, si přeje její smrt. A její bývalí přátelé, Raffaele a Společenství dýky, ji chtějí zastavit na jejím tažení za pomstou. Adelina se zoufale snaží držet toho, co je v ní dobré, ale jak může být někdo dobrý, když jeho samotná existence závisí na temnotě? 

 

Adelina Amouteru už má dost utrpení. Obrátila se zády k těm, kteří ji zradili, a dosáhla konečné pomsty: vítězství. Její vláda jako Bílé vlčice je triumfální, ale její krutost roste s každým vítězstvím. Temnota v jejím nitru se čím dál víc vymyká kontrole a hrozí zničit všechno, čeho Adelina dosáhla. Když se objeví nové nebezpečí, je Adelina nucena otevřít staré rány a riskovat nejen sebe, ale všechny Vyvolené. Aby zachovala svou říši, musí se Adelina a její Růže spojit s Dýkami na nebezpečné výpravě - přestože se toto nesnadné spojenectví může ukázat jako velmi nebezpečné. 

 

Adelinu Amouteru změnila horečka krve. Před deseti lety se její zemí prohnala epidemie smrtící choroby. Většina nakažených zemřela, ale děti, které přežily, vyvázly s podivnými cejchy. Adelině se zbarvily vlasy na stříbrno, řasy zbledly a místo levého oka má teď jen klikatou jizvu. Její krutý otec věří, že je malfetto, které ničí pověst rodiny a stojí v cestě jejich štěstí. O některých přeživších se však říká, že mají víc než jen jizvy - věří se, že mají záhadné a mocné dary, a přestože jejich totožnosti zůstávají skryté, začalo se jim říkat Mladí vyvolení. Adelina se stane členkou jejich tajného společenství, její schopnosti postupně sílí a vzbuzují respekt i oprávněné obavy. 

 

 

Spisovatel G.G.Kay potvrzuje své mistrovství v novém úchvatném epickém fantasy románu. Paralelu k politické situaci ve Španělsku 12. století zde tvoří mocné království, toužící znovu připojit ke své zemi kdysi ztracenou oblast nejednotných knížectví. Al-Rassan, domovina tří odlišných kultur, je zemí úchvatné krásy a divoké historie. Mír mezi Džaddity (paralela ke křesťanům), Ašarity (muslimové) a Kindathy (židé) je vratký a nejistý a válka je všudypřítomným temným stínem, který na jedné straně rozděluje národy, a na druhé k sobě přitahuje jedince mimořádného charakteru: Ašaritu Ammara ibn Khaírana - básníka, diplomata a vojáka; Džadditu Rodríga Belmonta - nejlepšího vojevůdce své doby, a vynikající kindathskou lékařku Džehane bet Išak.Jejich životy se navzájem proplétají v řadě pozoruhodných událostí, které vedou Al-Rassan do svaté války. Román, přízračně evokující středověké Španělsko, je hluboce dojímavým, vzrušujícím příběhem o lásce, porušených slibech loajality, a o tom, co se stává, když se mocní rozhodnou ve jménu náboženství obnovit - nebo zničit - svět.

 

Kroniky Vynořeného světa I

Nihal byla skutečně zvláštní. Ve Vynořeném světě se jí nikdo nepodobal. Měla velké, fialové oči, špičaté uši a modré vlasy. Vychovával ji zbrojíř v jednom z věžních měst Země větrů, kde si hrála a zápasila s tlupou kamarádů, kteří si ji kvůli její síle a hbitosti vyvolili za vůdce. Ale všechno se nečekaně změnilo, když Zemi větrů napadl Tyran, despota, který již dobyl pět z osmi zemí, tvořících dohromady Vynořený svět. Nic nepomohlo vojsko svobodného lidu, ani mágové, kteří se pokoušeli města bránit kouzly. Nihal měla jedinou možnost: stát se skutečným válečníkem a bránit nevinné, trpící pod Tyranovým útlakem.  

 

Další, již druhé dobrodružství mladé válečnice Nihal, poslední půlelfky na Vynořeném světě, a jejího nerozlučného přítele mága Sennara. Společně bojují se silami Tyrana, který má v úmyslu podrobit si všechny svobodné země a všechny obyvatele zotročit kouzly. Nihal se snaží odhalit tajemství Slzy, kamene oplývajícího ohromnou mocí, zatímco Sennar pátrá po Potopených zemích, kontinentu, který před staletími beze stopy zmizel. Aby ho znovu objevil, zabaví pirátskou loď a bojuje s mořskými obludami...

 

Závěrečný díl trilogie Kroniky Vynořeného světa. 

Nihal, poslední půlelfka Vynořeného světa, která konečně rozkryla tajemství své minulosti, se vydává na zoufalou misi, aby se pokusila zachránit svět před Tyranovou rozpínavostí a hrůzovládou. V tomto nelehkém úkolu jsou jí nápomocni přátelé - mág Sennar a zbrojnoš Laio a samozřejmě její nerozlučný souputník, drak Oarf. Aby mohla splnit svůj úkol, musí se jí podařit najít osm kamenů skrytých ve svatyních roztroušených po celém Vynořeném světě. Jedině ona je může díky talismanu od čarodějnice Reis nalézt a s jejich pomocí rozhodnout o osudu všeho živého. Vůbec nejtěžší zkouškou je pro ni však okamžik, kdy se ocitá tváří v tvář samotnému Tyranovi. Má sice všechny předpoklady k tomu, aby ho porazila, jenže jakmile ho spatří, i ona ztrácí téměř veškerou naději na možné vítězství.

 

Harry Crewová je sirotek. Přijíždí za svým bratrem do Damaru, pouštní země, kterou obývají přistěhovalci z její rodné Domoviny a tajemní horalé, kteří ovládají kouzla a chovají překrásné, hrdé koně. Když ji Corlath, horský král, poprvé spatří, je ohromen, a brzy si uvědomí, co sama Harry ani netuší: má se stát Harimad-sol, královým Jezdcem, a nést Modrý meč, Gonturan, který před stovkami a stovkami let nosila paní Aerin, legendární ochránkyně horalů. Králi svítá naděje, že s pomocí Modrého meče a jeho velitelky bude moci porazit krutého a nelidského generála Seveřanů, kteří se chystají napadnout Damar a zabít nebo zotročit všechny jeho obyvatele. Jediné, co stojí mezi nimi a zkázou, je skromná dívka z cizí země za mořem, která nemá ani ponětí, že se hluboko v ní skrývá moc a síla, jakou si nedovedla představit ani v nejdivočejších snech...  

 

Román Knihovna na Černohůrce je zároveň hrůzostrašný i k popukání: přetéká zástupem nezapomenutelných postav, vypráví příběh, který vás šokuje v tom nejlepším slova smyslu. Kniha působí dojmem, jako by byla z jiného světa, je však dojemně lidská, psaná s neskutečnou dávkou představivosti a snílkovství, svébytná a vzrušující. To vše naznačuje příchod nového, významného hlasu současné fantasy literatury.  

 

Červená královna je stará, ale králové Roztříštěné říše se jí bojí víc, než kohokoliv jiného. Po celou dobu své dlouhé vlády bojovala ve vleklé válce za vyšší cíle, než jsou půda či zlato. Její největší zbraní je tajuplná Tichá sestra. Ta zůstává skryta zrakům většiny lidí, a ti, co ji spatřili, o ní nemluví. Vnuk Červené královny, princ Jalan Kendeth - zbabělec, hazardní hráč a nenapravitelný svůdce žen - Tichou sestru vidí. Je v pořadí desátým dědicem trůnu a se svou rolí méně důležitého člena královské rodiny je naprosto spokojený. Předstírá proto, že ohyzdná babizna neexistuje. Jenže se blíží válka. Svědkové tvrdí, že viděli pochodovat armádu nemrtvých a Červená královna povolala svou rodinu k obraně říše. Jal si myslí, že jde o pouhou báchorku - nic, co by se ho týkalo. To se ale mýlí... 

 

Po děsivém dobrodružství, kdy jen o vlásek unikli smrti, princ Jalan Kendeth a vikinský válečník Snorri ver Snagason získají Lokiho klíč, pradávný artefakt schopný odemknout jakékoliv dveře. Zatímco Jal touží po návratu do domoviny, kde by pokračoval v marnotratném životě, Snorri chce najít bránu do smrti, otevřít ji dokořán a přivést svou rodinu zpátky do světa živých. Jelikož Lokiho klíč padne nejen do magických zámků, ale i do těch od mříží, nakonec se po mnoha peripetiích Jalan se Snorrim opět setkají, byť za cenu bolestných ztrát. Pomocí severské čarodějky Kary konečně dorazí k čaroději zvanému Dveřník, jenž může Snorrimu ukázat dveře do smrti. Jenže právě teď drží klíč v ruce známý lhář a zbabělec Jalan...  

 

Greg Egan dokázal již svou první povídkovou sbírkou AXIOMAT, že i v do bě, kdy by se mohlo zdát, že science fiction všechna svá témata opotřebovala, je možné hledat nové pohledy, otevírat nové obzory. Také jeho druhá sbírka LUMINOUS (Světelný) přináší v deseti povídkách brilantní, nápadité vize - od prognóz pro relativně blízkou budouc nost po improvizace vzdálené v čase i prostoru. Příběhy Grega Egana bývají vystavěny kolem poměrně složitých problematik, ať už se jedná o vyspělé biotechnologie v renegátské Amazonii, teorii čísel, chemii mozku nebo skok do černé díry, ale to hlavní - je na nich něco, co by se dalo nazvat ohledávání hranic lidství." Tedy něco, co nebylo nikdy aktuálnější než dnes.

 

Chlapec Prabir tráví své dětství s mladší sestrou Madhusrí na jinak neobydleném ostrově v Indickém oceánu, kde jeho rodiče, biologové, zkoumají neobvyklé mutace zdejších unikátních tropických motýlů. Dá mu jméno Teranesie a ve své představivosti zabydlí jeho džungle a vody fantastickými tvory. Ale i ráj se může rychle změnit v peklo, zejména v oblasti zmítané častými občanskými válkami. Když se o dvě desítky let později začnou vědeckým světem šířit zprávy o objevech bizarních nových druhů ve stejné oblasti, Maddy, která kráčí ve šlépějích rodičů, se proti vůli svého bratra rozhodne připojit k vědecké expedici. Prabirovi tak nezbývá, než se vydat na vlastní pěst za ní, aby ji ochránil... před čím vlastně? Nášlapnými minami, genovou epidemií ohrožující život jako takový nebo jen přízraky vlastní minulosti?   

 

 

Patnáctiletá středoškolačka Song Ungjo je postrachem školy a noční můrou rodičů. Nejvíc ji baví utíkat za školu, až jednou padne kosa na kámen a Ungjo ze školy vyhodí. Ungjo se po hádce s rodiči toulá městem a náhodou potkává mladíka Noa, který jí padne do oka. Když se ale ten večer vrátí tajně domů, Noa ji překvapí v jejím pokoji a před zraky rodičů unese. Přemluví Ungjo, aby mu pomohla zachránit jeho malou sestru a nic netušící Ungjo souhlasí. Noa ji vezme do minulosti staré tisíce let, kde se oba dostávají do kolotoče nejrůznějších dobrodružství... A v tom prvním jde hned o život! Jsou uvězněni za napomáhání při útěku princezny Nang-nang!

 

Ungjo a Noa vyváznou z nebezpečí, ale minulost, kterou procházejí, nezůstává stejná. Magické jezero vysychá, nestárnoucí obyvatelé jeho okolí dospívají, nikdo si nepamatuje na malého Hodonga... A Ungjo konečně poodkrývá tajemství, kvůli kterému ji Noa přivedl do minulosti. Najdou spolu všech sedm dílů rozbitého magického meče Čchilčido? A proč je vlastně hledají? Ví Noa všechno a před Ungjo to tají? Dá se vůbec v minulosti někomu věřit? Pomůže jim na jejich cestě duch jezera, když odpoví správně na jeho hádanku

 

Vysokoškolský student Gindži nemůže zapomenout na svého zesnulého bratra, který se mu často zjevuje ve snech. Přesto se brání (s nevalným úspěchem) každé formě okultismu, jednoho dne do jeho života vstoupí Ageha... ... a zvolí si Gindžiho jako partnera pro lov duchů... 

 

Strčil Gindžiho bratr Kódži dívenku do kolejiště? Nebo k ní jen natahoval ruku, aby ji zachránil? Jaké okolnosti dohnaly Kódžiho až k sebevraždě, že mu připadala jako jediné východisko? Jen Načiny vzpomínky mohou do případu vnést jasno. Jen Ageha má tu moc je probudit.

 

Gindži Išikawa pokračuje ve své roli partnera Agehy ve vymýtání duchů a cestují spolu Japonskem za klienty. Gindži s pomocí Agehy poodhaluje záhadnou smrt svého bratra, jejíž okolnosti ho celé dětství tížily. Při svých cestách navštíví Gindži s Agehou dům Icuki Naruo a pomohou Icuki vyvolat její vzpomínky a osvětlit tragédii, která se stala jejímu příteli v dětství.

 

Gindži proto, aby vydělal peníze a objasnil pravý důvod bratrovy smrti, pokračuje v likvidování duchů. Setkává se s „pravým médiem", paní Júsui Macue, která před lety v televizi předpověděla sebevraždu jeho bratra. Paní Macue označila schopnosti Agehy za „podvod". Kam tím míří!?

 

V pátem a posledním dílu Ageha žádá Gindžiho, aby konfrontovali médium,
paní Júsui Macue, přímo před zraky diváků. Účastní se tedy pořadu, té finální události, o které Ageha mluvila a která je odpovědí na mnohé otázky...

 

Když se princezna Novy nešťastnou náhodou otráví elixírem lásky, bezhlavě se zamiluje do svého vlastního odrazu v zrcadle. V království je vyhlášeno pátrání po léku a jeho soupeřící účastníci cestují po celém světě, aby získali ty nejvzácnější přísady hluboko v kouzelném pralese a zmrzlé tundře, kde jim na každém kroku hrozí smrt. Samina rodina patřila kdysi k těm nejrespektovanějším alchymistům v království, ale přišly na ni zlé časy a vítězství v pátrání by jí zachránilo pověst. Může však Sam skutečně soupeřit s nezměrnou mocí farmaceutické společnosti ZoroAster? Jak moc se zatím sblíží se Zainem Asterem, svým okouzlujícím bývalým spolužákem? A jako by nebyl tlak už tak dost silný, sociální média jsou pátrání -plná, stejně jako zpravodajství na celém světě.  

 

 

Poté, co vyhrála v Divokém honu a zachránila život následnici trůnu princezně Evelyn, je Sam Kemiová na roztrhání. Kvůli všem televizním rozhovorům, práci v rodinném obchodě s lektvary a přípravám na účast v Evelynině světovém turné Sam stále nenašla čas na skutečné rande se Zainem, svým novým přítelem a bývalým sokem. A hned tak ho ani nenajde. Někdo si pohrál s myslí Samina dědečka a ukradl jeho vzpomínky, které by mohly obsahovat stopu vedoucí k dávno zmizelému deníku Saminy prababičky. V tom by se měl nacházet recept na živou vodu, nejmocnější lektvar ze všech, pro který by mnozí zabíjeli.

 

1. Kazuna Takashiro nemůže uniknout stínům své minulosti. Od chvíle, kdy jeho matka zemřela, trápí ho noční můry a tajemné vize. A když nalezne svou dávno ztracenou sestru Chizunu, zjistí, že spolu mají společného víc než jen příjmení. Oba sourozenci si s sebou nesou rodinné prokletí - chorobu, která je mění v upíry! A tak, ve snaze postavit se svému osudu, se Kazuna a Chizuna snaží překonat narůstající hlad, který je pravou podstatou jejich bytí... 

 

2. Zatímco Kazunu sužují náhlé a nezvladatelné záchvaty touhy po krvi, jeho tak dlouho ztracená sestra Chizuna mu odhaluje tajemství jejich minulosti. A čím si jsou oba sourozenci navzájem bližší, tím víc se odcizují okolnímu světu... A jediný lék na jejich strašlivou žízeň může snadno zničit všechny, které milují.

 

3. Zatímco Kazunu sužují náhlé a nezvladatelné záchvaty touhy po krvi, jeho tak dlouho ztracená sestra Chizuna mu odhaluje tajemství jejich minulosti. A čím si jsou oba sourozenci navzájem bližší, tím víc se odcizují okolnímu světu... A jediný lék na jejich strašlivou žízeň může snadno zničit všechny, které milují.

 

4. Chizuna dosud lpí na svém mrtvém otci - a její již tak křehká mysl díky tomu stále víc prahne po krvi. Její bratr Kazuna doufá, že jí pomůže když jí se jí sám nabídne jako potrava. Už jen proto, že se tak moc podobá mrtvému otci. Netuší ale, že její láska presahuje všechny meze. KdyžKazunovi dojde bezvýchodnost jejich situace, definitivně odvrhne Yaegashi a rozhodne se žít daleko od ostatních lidí. A tak upírské prokletí, které oběma sourozencům způsobilo tolik bolesti, vede k tomu, že se spolu sblíží. Možná až moc...

 

5. Jak daleko zajdou sourozenci, aby ochránili jeden druhého? Chizuna utiší Kazunovu žízeň po krvi, protože netouží po ničem jiném než být se svým bratrem jedno tělo a jedna duše. Ale ačkoli ji ta představa láká, stejně se odmítne napít jeho krve - Kazuna jí až příliš připomíná jejich mrtvého otce. Ale odmítání nasytit svůj hlad z bratrových žil Chizunu oslabí natolik, že jí Minase ze strachu o její život zakáže brát léky. Bude pro ni další upíří záchvat tím posledním?

 

6. Shinobu, bývalá sestra z kliniky doktora Takeshira, se pomalu propracovává k odhalení pravdy o smrti svého bývalého zaměstnavatele. Kazuna a Chizuna se zatím snaží vést pokud možno normální život. Kazuna se konečně přizná k tomu, proč se tak usilovně vyhýbá Yaegashi. A Chizuna se zatím skamarádí se Sasaki, kterou její nemoc ani v nejmenším netrápí. V noci se jí ale zdají příšerné sny o její matce - o ženě, kterou téměř neznala, ale jejíž osud bude v nejbližší době nejspíš následovat..

 

7. Chizuna upadne do bezvědomí, během kterého si vybaví šokující pravdu o své minulosti - a o pravé povaze své nemoci. Kazuna zatím podlehne dalšímu záchvatu a zjistí, že jediná možnost, jak ho zvládnout, je udělat něco nepředstavitelného... A aby toho nebylo málo, sourozenci musejí řešit nečekanou otázku: je možné, že je jejich matka stále naživu? A opravdu jejich otec spáchal sebevraždu? Chizuna a Kazuna se každý po svém snaží vyrovnat se svojí tajemnou chorobou. Pomalu jim ale dochází, že je jen jeden způsob, jak najít klid a mír...

1. Maův otec se po třech letech vrací domů s hrůzným tajemstvím... Našel prastarý buddhistický artefakt, Kannoninu ruku... Ale tento uctívaný artefakt ovládá síly, které mohou přinést konec lidstva jak jej známe. A zatímco se svět démonů snaží najít cestu do naší reality, japonská vláda chce využít síly Ruky k vytvoření super-vojáků. Pouze Mao, jeho sestra Maya, a tajemný šermíř, který je chrání mohou obnovit magickou pečeť a zachránit lidstvo. 

 

2. Lov začal! Když se zlo uvnitř Maa probudí, biologický institut společnosti Garama je srovnán se zemí. Ale ani tváří v tvář takové zkáze se ti, kdo touží získat tajemnou Ruku Kannon, nehodlají vzdát. A připojují se i noví hráči. Každý z nich touží po Maovi z jiných důvodů, ale všichni brzy zjistí, že cena, kterou budou muset za své přání zaplatit, je mnohem vyšší než čekali...

 

3. Na úpatí hory Fuji poručík Ken a mystici Garamy jdou po Mao Mikamim, kterého ovládla legendární „Ruka Senju Kannon.“ Aby odkryl její temná tajemství, musí si tajemný bojovník Ryo vzpomenout na dávnou minulost. Ale démon ukrytý v Maovi se probouzí – a chce se bavit! Pokud jej snad pronásledovatelé dostanou, budou padat hlavy. Doslova!

 

4. Vládní vojáci, korporační kontraktoři, mystici a buddhistický bojovník - ti všichni spolu bojují na úpatí hory Fuji, jen aby zabránili ostatním získat Kannoninu ruku. Ti všichni jsou ale proti její síle, ukryté v těle Mao Mikami, bezmocní. Zdá se, že jedinou možností, jak zastavit její ďábelské řádění, je použít to, co ji dosvěta vypustilo - buddhistické relikvie z chrámu Isurugi. Ale to by také mohlo stát Maa život... A navíc takováto moc by mohla probudit dávno vyhaslou sopku Fuji k životu.

 

5. Shinjuro Kanagi – Kouzelník z Páté ulice – má výjimečný dar. Dokáže vidět pravou podstatu věcí a deformace v lidech kolem sebe. Tato unikátní schopnost mu navíc umožnuje přeskupit během jediného okamžiku veškerý okolní prostor. Když Shinjuro narazí na několik poskoků Garamy, pátrajících po
Svatém grálu, překazí jim jejich plán a doufá, že se jich tím zbavil jednou provždy. Pak ale dostane nabídku, která
se prostě nedá odmítnout...

 

6. Masayoshi Garama konečně získal oba posvátné artefakty – Andělskou ruku
i Svatý grál – a teď věří, že má nesmrtelnost na dosah ruky.
Napřed se ale bude muset vypořádat
s Rouem a Stínem Zářikruhovými – strážci Andělské ruky. Ovšem
mají-li oba bratři splnit svuj úkol, budou se muset postavit novému strážci, kterého si Garama najal. A tím není nikdo menší než Shinjuro, kouzelník z Páté ulice.

 

Shazen Garama chce dosáhnout nesmrtelnosti, a proto znovu spojil Kannoninu ruku se Svatým Grálem. Jediné, co mu teď stojí v cestě, je rod Zářikruhů, kteří Ruku přísahali chránit. Splní se Garamovy zvrácené touhy? Podaří se mu dosáhnout nesmrtelnosti? Nebo snad Zářikruhové konečně naplní svůj osud? 

 

Hrůzy a násilí překonaly celá staletí. Když Ryo konečně porazí Maa a Kannoninu ruku, probere se 700 let v minulosti, jen aby zjistil, že jeho paži nakazilo to samé zlo, s nímž vždycky bojoval. Jenže zatím už vůdce Nobushi válečníků spřádá plány, jak by Rya dostal na svoji stranu... a pak s jeho pomocí ovládl celé království! 

 

700 let v minulosti se musí Ryo Kanmu a mnich Daikaku dostat do hradu Akasaka. Tam na ně ale už čeká démonický Mikami-Danjo, který touží po Ďábelské ruce... A zatím v přítomnosti se snaží společnost Garama dostat informace z kouzelníka z 5. ulice - informace, které dost možná ani nechtějí slyšet

Soubor povídek amerického komika Riche Halla.

 

Kde skončí vynález třaskaviny nesmírné síly? Podle slavného románu Karla Čapka nakreslil komiks Jan Bažant.

 

Volstov a Ke-Han spolu vedou už víc než sto let válku. Volstov však má jednu obrovskou výhodu - dračí sbor, nesourodou bandu mladých mužů, kteří nikam jinam nezapadnou, ale kteří se zalíbili drakům. Volstovští draci jsou výtvorem lidských rukou, avšak pohání je magie. Jejich noční nálety zřejmě pomáhají vleklou válku vyhrát a konečné vítězství se blíží. Jenomže Ke-Hanové nezahálejí a volstovští mágové začnou najednou hromadně podléhat jakési neznámé nemoci a draci se chovají podivně. Co přesně způsobilo tuto změnu ve válce? A lze ještě Volstov zachránit před konečnou porážkou? Hlavní hrdinové - markrabě-mág, jeho učedník, letec dračího sboru a student z Verzity - budou muset spojit síly, aby jejich milovaná vlast neskončila v rukou ke-hanských nepřátel.

 

V den, kdy skončil svět... ... byl Mau na cestě domů z Ostrova chlapců. Brzy se měl stát mužem. Pak přišla vlna - obrovská, táhnoucí za sebou černočernou noc. Přinesla škuner, Sladkou Judy, která na jejím hřebeni přeplula téměř celý ostrov a skončila v pralese. Ve chvíli, kdy loď ztroskotala, zbyla na palubě jen jediná živá duše (nebo dvě, pokud počítáte papoušky). Vesnice zmizela. Celý Národ zmizel. Zůstal jen Mau, který na sobě skoro nic nenosí, kalhotová dívka, která toho naopak nosí až příliš, a veliká spousta nedorozumění. Nevědí, co mají dělat, a co je horší, nevědí ani, jak si to říct. Společně musí z polámaných kousků sestavit nový Národ. Stvořit nové dějiny. Jenže... KDO STŘEŽÍ NÁROD? KDE JE NAŠE PIVO? ... staré dějiny nehodlají jen nečinně přihlížet, ne dokud mají Praotcové stále ještě hlas. A tak se Mau, ještě než se postaví tváří v tvář budoucnosti, musí vyrovnat s minulostí.

 

Newdon, to je viktoriánský Londýn z vesmíru humoristické fantasy. Město obydlené lidožrouty, trpaslíky, ba i řadou ještě prapodivnějších tvorů. Hlavní hrdina našeho příběhu John Moon, je velice neúspěšným trenérem dost brutálního sportu Quartek a jeho tým Ogrů lidožroutů z Chelsey na sto procent spadne z první ligy. Mnohem horší ale je, že černokněžnický baron Mordayken povolal na svět pekelné mocnosti a že parta, které John Moon shodou náhod stane v čele a která má svět zachránit, není zrovna nejzdatnější. Elfa Vaughana právě potřetí vyhodili z Magické školy a Gloin MacCough je na tom s trpasličími dovednostmi taky bledě..

 

Staré pořekadlo – jedno jablko denně odhání doktora – je nyní možné vztáhnout i na cider, vyráběný fermentací jablečné šťávy. Cider, jeden z nejstarších anglických nápojů, byl dlouho považován za zdraví prospěšný, ale až vědci z výzkumného týmu Brewing Research International potvrdili vysoký obsah zdraví podporujících antioxidantů v cideru, jehož dlouhodobá rozumná konzumace přináší zdravotní výhody. Dvě deci cideru obsahují stejné množství antioxidantů jako sklenice červeného vína. Tato sbírka receptů je také příspěvkem k vašemu pestřejšímu a zdraví prospěšnému stravování, protože účinky cideru se v kuchyni neztrácejí.

 

Patička stránky

Dnes je 25. duben 2024
Svátek má Marek

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce