Hlavní nabídka

Obsah stránky

Novinky - dar od nakladatelství CREW

čtvrtek, 05. březen 2020 // KNIHOVNA DETAIL

Velké množství komiksů (více než 200 kusů) pro děti i dospělé, spoustu komiksových časopisů pro děti nám darovala nakladatelství CREW.

Text // Marie Vorlíčková


Neil Gaiman - Sandman: Báje a odlesky

V Bajích a odlescích se ponoříte do světa vládce snů prostřednictvím šesti úžasných příběhů, ve kterých se životy zachraňují i ničí, ve kterých dojde na krásné sny i noční můry, krále i špehy, císaře i herce, havrany i vlkodlaky. Na historii i fikci, na lásku i temnotu. Na život i na smrt.

Sandman 6: Báje a odlesky I (dotisk)

Neil Gaiman - Smrt: Nejlepší čas tvého života

Ze stránek Sandmana přichází už v druhém samostatném příběhu jedna z nejoblíbenějších postav: Smrt. Dívka v černém (se slabostí pro Mary Poppinsovou) prochází strašidelným příběhem o hudbě, přátelství, lásce a smrtelnosti.
V příběhu se vrací i postavy z Hry o tebe, které se budou muset vydat na cestu za smrtí a položit si zásadní otázku: pro koho jste ochotni zemřít?

Smrt: Nejlepší čas tvého života

Paul Tobin - Zaklínač: Liščí děti

Geralt na své pouti zavítá na palubu lodi plné bláznů, odpadlíků a zločinců – a někteří z nich jsou ještě nebezpečnější, než by se na první pohled zdálo. Jeden z nich dokonce skrývá ohavné tajemství, které by mohlo na posádku i cestující přivolat nesmiřitelnou pomstu pověstné matky liščice... Na akčně-hororovém příběhu zasazeném do světa úspěšné herní série Zaklínač spolupracoval scenárista a držitel Eisnerovy ceny Paul Tobin s vycházející ilustrátorskou hvězdou Joem Queriem. Ať už jste Geraltův skalní fanoušek nebo se s jeho příběhy setkáváte poprvé, rozhodně neváhejte!

Zaklínač: Liščí děti

Ultimate Fantastic Four: Zrod

Dostaneme se na úplný začátek, ke zrodu legendy. Reed Richards, Johnny Storm, Susan Storm a Ben Grimm jsou tu znova a čeká je proměna jejich života... a jejich první soupeř na život a na smrt.
První knihu má na starost společně profesionální cynik Mark Millar (Mrtvý nebo živý, Kick-Ass, Ultimates) a dialogový expert Brian M. Bendis (Daredevil, Ultimate Spider-Man, Tajná válka). K tomu si přihoďte neuvěřitelnou kresbu Adama Kuberta a máte efektní restart legendární série.
A o co půjde?
Pokus Reeda Richardse se tak úplně nepovedl. Účastníci experimentu zmizeli, aby se vzápětí objevili na různých místech světa se schopnostmi, které nechápu a které z nich dělají v lepším případě hříčky přírody, v horším zrůdy. Jenže pod povrchem země se něco děje a brzy nastane okamžik, kdy nedobrovolní hrdinové budou muset vyzkoušet své síly v praxi... a pokusit se při tom neumřít.

Ultimate Fantastic Four: Zrod

Simpsonovi: Čarodějnický speciál - Bžunda mrtvého muže

Mistr megavtipných masakrů Matt Groening se vydává s matadory rocku (Alice Cooper, Gene Simmons a Rob Zombie) na heavymetalovou halloweenskou rokenrolovou odyseu, kde máničky hází hlavou, vyplazují jazyky a vyvolávají smrtelný strach a skandály. Dokonce i Pat Boone, „pan slušný“, se dostane do rokenrolové ráže v pošahaném příběhu o děsivých démonech a spravedlivé spáse. Ať se již ponoříte do koblihového těsta nebo strašidelného města, čeká vás bohatá koleda v podobě komiksové kolekce, v níž nechybí pekelní potomci metající blesky, opice ohánějící se motorovou pilou, televize terorizující diváky, hrůzyplné historky z křesťanského tábora, příšery z ledové tříště s limetkovou příchutí, záchody zatracenců, upíří hrobky, uhranutí a zvláštní pocta nakladatelství EC Comics, průkopníkům vtipného a napínavého komiksového vyprávění. Tenhle halloweenský nářez století vám vygumuje mozek a vyšisuje duši!
Ohulte to na plnej krchov se srandovně strašidelnou pekelnou prčou, kterou přetéká komiksová kolekce halloweenského humoru od Matta Groeninga.

Simpsonovi: Bžunda mrtvého muže

Simpsonovi: Čarodějnický speciál - Příběhy ze záhrobí

Další luxusní „hororový“ speciál. Opět složený ze tří čísel původní série – a tentokrát opravdu velmi zvláštních! Do prvního se pustili undergroundoví tvůrci, takže se můžete vsadit, že díly budou pořádně podivné, kresebně i obsahem. Následuje díl v péči stand-upových komiků, pánů Briana Posehna a Pattona Oswalta. Na Springfield zaútočí Čelisti (nebo spíš Žvejkalisti?), druhoplánové postavy zjistí pravdu o tom, že jsou druhoplánové postavy a rodina Simpsonů projde celou haldou filmů a seriálů – od X-Menů až po Buffy! No a v závěrečném sešitu přijdou hvězdy nezávislého komiksu – Kyle Baker, Terry Moore a Eric „Goon“ Powell! Homer začne stavět archu, Bart je nucený číst Maggii pohádku a odhalí se temné tajemství školníka Willieho!

Simpsonovi: Příběhy ze záhrobí

Neil Gaiman - Sadnman: Věčné noci

Sedm Věčných sourozenců, sedm příběhů, sedm kreslířů... Neil Gaiman vždycky sliboval, že se do Sandmanova světa vrátí. A nyní se s pomocí nejlepších malířů světa vrátil k sedmi postavám, které ho proslavily, a přinesl nám nové sny… a noční můry. P. Craig Russell nakreslil příběh SMRTI a jednoho dne před dvěma sty lety na ostrově v Benátské laguně – dne, který nikdy nekončí. Milo Manara nakreslil příběh o lásce a TOUZE v dávných časech, kdy mladá a krásná žena dostane vše, po čem touží… ale ne zadarmo. Bill Sienkiewicz nám ukáže, kdo se vypraví do říše DELIRIA na zvláštní záchrannou misi. Miguelanxo Prado nás vezme zpátky do SNU o počátcích času, kdy hvězdy mluvily a i Věční byli mladí. Barron Storey vytvořil patnáct srdcervoucích portrétů ZOUFALSTVÍ. Glenn Fabry nakreslil příběh o archeolozích, kteří odkrývali budoucnost a dozvěděli se toho až moc o ZKÁZE. Frank Quitely ilustroval poslední komentář o OSUDU těchto Věčných nocí.

Sandman 11: Věčné noci

Jason Aaron, Ron Garney - Muži hněvu

Samostatná komiksová kniha z pera jednoho z nejúspěšnějších autorů současnosti, Jasona Aarona (Skalpy). Rodina Rathů má násilí v genech – a Ira Rath je toho přímo ukázkový příklad. Vyrostl z něj krutý a nelítostný zabiják, který se nezastaví před ničím, nejbrutálnější chlap, který se kdy procházel po pláních Alabamy. Jenže teď dostal zakázku, nad kterou by možná mohl zaváhat i on. Zabít svého vlastního syna.
Nikdo nepíše líp drsné antihrdiny z jižanských zapadákovů než Jason Aaron. Na to vemte jed.

Muži hněvu

Miller Romita Jr. - Daredevil: Rok jedna

Život mladého Matta Murdocka se nenávratně změnil v okamžiku, kdy vstoupil do cesty náklaďáku s radioaktivním odpadem. Murdock při nehodě sice ztratil zrak, ale získal nové schopnosti. Schopnosti, které ho předurčily k životu superhrdiny. Jenže za všechno se platí... a v tomhle případě se bude platit krví.
Komiks legendárního Franka Millera (Batman: Návrat temného rytíře, Sin City, Batman: Rok jedna) Daredevil: Muž beze strachu mapuje začátky slavného superhrdiny. Jeho výcvik, první mise a osudové setkání s dívkou jménem Elektra. Je to příběh lásky, bolesti, zklamání a odhodlání. Příběh síly podaný tak, jak to dokáže jen Frank Miller.

Daredevil: Rok jedna

Simpsonovi: Komiksový odvaz

Do Springfieldu vtrhne poezie a nebere zajatce. Poteče krev... zvláště, když do básnického ringu vstoupí Líza. Ale ani ostatní se neflákají. Profesor Frink stvoří alternativní realitu, ve které je Marge městskou starostkou a Milhous všemi obdivovaný školní sígr. Montgomery Burns se zase rozhodne uspořádat olympiádu... a když komise neuzná masivní oslavu jeho osoby jako dostatečný dobrý důvod, aby se do Springfieldu sjel celý svět, založí si vlastní sportovní monstrakci. Což věští problémy – asi stejně velké, jako když se Homer rozhodne, že chce dostat dárek, nebo když celá rodina Simpsonových vyrazí na dovolenou.

Simpsonovi: Komiksový odvaz

Simpsonovi: Čarodějnický speciál - Srandy plný strašfest

Další várka "hororových" Simpsonů, ve kterých dojde i na vetřelce, příšeru v ledu, Lisu v zemi Oz, opravdu pekelný halloween, děsivé androidy a jiná monstra. A to všechno v podání komiksových legend jako je Garth Ennis, Stan Sakai, Scott Morse, John McCrea, případně Mark "Luke Skywalker" Hamill a Jim Mahfood.

Simpsonovi: Srandy plný strašfest

Simpsonovi: Komiksové lážo - plážo

Rozvalte se na lehátka a vychutnejte si pravou prázdninovou pohodu s rodinou Simpsonových! Všichni víme, že úhlavní nepřítel Barta je Levák Bob. Ovšem Levák Bob má mladšího bratra... a ten taky potřebuje úhlavního soka. Ještě štěstí, že má Bart sestru. Kromě toho se Simpsonovi přestěhují na zvláštní havajský ostrov s lákavým názvem Smeťakiki, Bart se zúčastní soutěže o největšího nerda, Líza odhalí obrovské vládní tajemství, Šáša dostane lékařský diplom (a nebojí se ho použít) a přijde i sám Levák Bob... ovšem tak skvěle maskovaný, že po Bartovi může jít absolutně kdokoliv!

Simpsonovi: Komiksové lážo-plážo

Simpsonovi: Zuby jektající děsiál

Tak už je tu další Čarodějnický speciál. Od klasických Simpsonů se liší nejen hororovým nádechem, ale i tím, že se na něm podílí lidé mimo simpsonovskou stáj, obvykle komiksové celebrity. V tomhle případě do Springfieldu zavítal Geof Darrow (Hard Boiled), Sergio Aragones (Groo), Jill Thompsonová (Beast of Burden), Doug TenNapel (Neverhood, Earthworm Jim), Chuck Dixon (Storming Paradise), Peter Kuper (Proměna) a další!

Simpsonovi: Zuby jektající děsiál

Scott Adams - Přineste mi hlavu poslíčka Willyho!

Pro ty, kteří celou tu dobu žili ve sklenici od majonézy: Dilbert je druh smolařského inženýra, který lze nejlépe pozorovat v kancelářských krychlích. Jeho jediný přítel, obrýlený pes Dogbert, má v plánu ovládnout planetu a z lidí udělat své otroky. ...Dilbertův komiks je určen každému, kdo mívá pocit, že ho obklopují samí idioti. Rozhlédněte se kolem sebe a hned zjistíte, že je právě pro vás.

Dilbert 2 - Přineste mi hlavu poslíčka Willyho!

Bendis Pichelliová, Francavilla Maguire - Strážci galaxie: Angela

V důsledku dramatického vyvrcholení ságy Věk Ultrona dojde ke kolizi dimenzí. Z Nebe dorazí ten nejobávanější anděl – a jde Strážcům po krku! Gamora, jedna z nejlepších válečnic galaxie, skrývá smrtící tajemství, které by mohlo zničit celý tým. A když bojuje s Angelou, visí osud vesmíru na vlásku! Následně se skupina těch nejpodivnějších hrdinů ocitne na křižovatce, když se začnou projevovat důsledky událostí ságy Nekonečno. Budou Strážci schopni zvrátit s Angelinou pomocí Thanosův důmyslný plán? A co je potřeba k tomu, aby Star-Lord zradil celý marvelovský vesmír?

Strážci galaxie 2: Angela

Lucife: Božská komedie

Lucifer, bývalý oblíbenec Nebe a vysloužilý vládce Pekla, nebyl nikdy příliš nakloněn kompromisům. A to se ani teď, když si vytvořil vlastní vesmír, příliš nezměnilo. Ve chvíli, kdy konečně mohl hodit veškerá omezení Božího jsoucna za hlavu, se Jitřní kníže ocitl v pozici, která mu není tak úplně cizí – shromažďuje duše pro své panství. Je tu samozřejmě rozdíl: Luciferovi noví podnájemníci zde nebudou zakoušet věčná muka, ale naopak mohou svobodně žít podle vlastní volby. Jediné přikázání, které jim bylo stvořitelem jejich světa uděleno, je to, že nesmějí nikoho uctívat. Koneckonců, nikoho neuctívat je pro Světlonoše něco jako otázka vlastní hrdosti.
Jenže pak promluví Nebe: Luciferův kosmos je urážkou přirozeného řádu věcí a musí být uzavřen za každou cenu. A jak se říká, pýcha předchází pád – a Smrti kompromisy taky nikdy moc nešly.

Lucifer 4: Božská komedie

Warcraft: Pouta bratrství

Odhalte, jak vzniklo věrné spojenectví tří z nejproslulejších hrdinů Azerothu. Warcraft: Pouta bratrství je oficiální grafický román příběhově předcházející celovečernímu filmu Warcraft od společností Legendary, Universal Pictures a Blizzard Entertainment. V tomto akčním fantasy eposu - odehrávajícím se několik desetiletí před událostmi filmu - se mladí a svéhlaví Llane, Lothar a Medivh vydávají na cestu odplaty, během níž se z nich stanou hrdinové... Takoví, které Azeroth bude potřebovat v hodině své nejvyšší nouze.

World of Warcraft: Pouta bratrství

Neil Gaiman, John Bolton, P. Craig Russel, Michael Zulli - Vražedná tajemství a další příběhy

Ultimátní sbírka komiksů nakreslených podle povídek Neila Gaimana! Najdete tu příběhy, které v zahraničí vyšly v mnoha různých knihách, všechny pěkně pohromadě. Příběhy tvůrce Sandmana adaptovali takové komiksové veličiny jako P. Craig Russell (příběh Vražedná tajemství), Michael Zulli (Cena, Dcera sov, Fakta v případě zmizení slečny Finchové) či James Bolton (Harlekýnův Valentýn). Dozvíte se, jak je důležité mít kočku, zúčastníte se vyšetřování vraždy anděla, dojde na nadpřirozenou love story i podivnou atrakci. Mistr městské fantasy otvírá svůj krám. Neváhejte a vstupte!

Vražedná tajemství a další příběhy

Bendis, McNiven Pichelli - Strážci galaxie: Kosmičtí avengers

Proč se ale ze Země najednou stala nejdůležitější planeta v galaxii? To se právě Strážci galaxie snaží zjistit! Připojte se ke Star-Lordovi, Gamoře, Draxovi, mývalovi Rocketovi, Grootovi a – pozor, překvapení! – neporazitelnému Iron Manovi, kteří vyrážejí na jednu z nejnapínavějších a nejpřevratnějších misí ve vesmíru. Tajemství, která tito galaktičtí Avengers objeví, otřesou čtenáři Marvelu na celé roky. Ale zatímco se Londýn vypořádává s invazí Badoonů, o osudu Strážců galaxie už bylo rozhodnuto miliony kilometrů daleko. Proč čekat na film? Všechno to začíná tady!

Strážci galaxie 1: Kosmičtí Avengers

Scott Adams - Na to, abyste přežili, nemáte dost pod čepicí

Dilbert je hrdinou devadesátých let. Je to inženýr, ukrývající se v kancelářích obří korpoprace, denně vystavovaný pracovním nebezpečím a absurditám pracovní dne. Doprovází ho jeho sarkastický pes Dogbert, jehož cílem je ovládnout svět a zotročit lidstvo... a zatím, než se mu to povede, aspoň šikanuje své okolí.

Dilbert 4 - Na to, abyste přežili, nemáte dost pod čepicí

Jason Aaron, R. M. Guéra, G. Ennis - Skalpy: Kasino v rytmu boogie

Řekli o sérii Skalpy: - Jen málokterý komiks se dokáže tak rychle a silně zarýt pod kůži. /Aktuálně - Boris Hokr/ - Vinnetou je mrtev, ať žije Zlý kůň! /Fantasya - Jakub Ehrenberger/ - Skalpy jsou bravurně zvládnutá sonda do Ameriky, která působí podobně neotřele jako Amerika noirových příběhů 30. let – jen je krvavější a drsnější. /Iliteratura - Richard Klíčník/ Jednička přinesla seznámení s postavami a s několika překvapivými zvraty a dvojka už začíná míchat s jejich osudy. Otevírá se kasino... a s ním i minulost všech zúčastněných. A je to minulost možná ještě krvavější, než současné dění. Nikdo není úplně nevinný a i ti největší mizerové mají své motivy. Máme tu dvě staré vraždy a jednu zbrusu novou, jednoho vzteklého indiána, jednoho brutálního šéfa kasína, jednoho pološíleného šamana, jednoho kluka... a jednoho bělocha, který je upřímně přesvědčený, že je indián a je ochotný nelítostně zrubat každého, kdo je jiného názoru. Každý prožívá svůj příběh, a když se jejich cesty střetnou, je to střetnutí obvykle dost krvavé.

Skalpy 2: Casino v rytmu boogie

Straczynski Romita Jr., Hanna - The amazing Spider-man: Ezekielův návrat

Když Dormammu zaútočil na naši realitu, dostalo se sem i něco dalšího. Něco nebezpečného, co chce Spider-Mana... obdarovat obří mocí? Je to sice milá změna po všech těch, kteří ho chtěli zabít, ale následky mohou být nedozírné. 
Tajemný Ezekiel se vrací. Ovšem jako co? Jako přítel, jako mentor, nebo jako něco víc? New York zaplavili pavouci a sága Spider-Manova původu se uzavírá. Odhalují se nečekané skutečnosti - a to, že za všechno se platí. A hlavním platidlem bude, zdá se, Spider-Man.

Spider-Man: Ezekielův návrat

Masaši Kišimoto - Naruto 1, 11, 14, 29, 33

V mezičase před závěrečným turnajem potkává Naruto podivného chlapíka, ze kterého se vyklube Ropuší mudrc. S přímočarostí sobě vlastní se Naruto rozhodne, že pod ním chce studovat, a aby toho dosáhl, neváhá použít své nejzákeřnější triky. Každý ze studentů se na turnaj připravuje po svém, ale Naruto musí nejdříve překonat vlastního démona. Podaří se mu to, nebo čúninská zkouška skončí před branami arény?

Naruto 11: Zapálený učedník Naruto 14: Souboj stínů   

Cugumi Óba - Death note: Zápisník smrti 1

Zkuste si představit, že existují bytosti zvané smrtonoši. Každý z nich vlastní zápisník, do kterého když zapíše něčí jméno a představí si při tom jeho obličej, dotyčný zemře. Používání zápisníku se řídí celou řadou přesně stanovených pravidel a zabíjet s jeho pomocí může pouze jeho právoplatný majitel. Nikde se však nepíše, že by se majitelem zápisníku nemohl stát člověk...
A tak se jednoho dne jeden z těchto zápisníků dostane do rukou chlapce jménem Light Jagami, mimořádně inteligentního a nadaného mladíka, který se pod vlivem svého otce, policejního náčelníka, připravuje na dráhu kriminalisty. Nalezený zápisník mu poskytne velmi lákavou zkratku k samozvané spravedlnosti.

Štěpán Kopřiva - Asfalt

Žoldáci neumírají. Odcházejí do pekla, kde se spojují.Že je toto známé rčení pravdivé, se členové Kuffenbachova komanda přesvědčí po jedné nepříliš povedené akci. Jenže peklo není žádná pohádková idylka - ale temná industriální dimenze, kde jsou mrtví degradováni na mazlavou hmotu, na pouhý materiál. Svět, kde je lidská rasa jenom něco jako asfalt. Problém je v tom, že Kuffenbachovi vojáci se s touto rolí odmítnou smířit. A jelikož mají výcvik, zkušenosti i potřebnou dávku šílenství, situace se poměrně rychle zvrhne.Pět žoldáků proti celému peklu.Noe může rovnou začít stloukat nový škuner.Protože tenhle svět utone v krvi.

Asfalt

Štěpán Kopřiva - Holomráz

Wolrich je nemocnější kouzelník na světě. Absolvent Hexagonu, mág, který létá vzduchem, krotí draky, chrlí oheň a nechává mizet lidi lusknutím prstů.
A pokud tomu věříte, jste přesně takoví kořeni, za jaké vás Wolrich považuje.
Protože Wolrich je ve skutečnosti lhář, zloděj a podvodník. Do opravdového čaroděje má stejně daleko jako do ušlechtilého hrdiny.
Jenže i lhář, zloděj a podvodník se občas ocitne v situaci, která hrdinstvím nepříjemně zavání. Wolrichův svět je nebezpečné místo nabité zákeřnými barony, nemilosrdnými vládci podsvětí, sebezohavenými členy náboženských kultů, výkonnými katy, otravnými dětmi, kanibalistickými liliputány, podezřele přátelskými pedofily, zuřivě plenícími armádami a skutečnými kouzelníky, co vypadají jako somráci. V takovém světě se často stane, že i cynický hochštapler jako Wolrich má příležitost někoho zachránit. Někdy jednoho člověka - a někdy dokonce celou říši.
A nejhorší je, že kolikrát z toho ani nekoukají žádné prachy.

Holomráz

Štěpán Kopřiva - Aktivní kovy

Vojín De Klerk byl nejdokonalejší superzabiják, kterého galaktická armáda kdy měla. Neznal nic než rozkazy, nehovořil jinak než jazykem vojenských hlášení a nezdravil civilisty jiným pozdravem než „Dobrý den, střeva ven“.
Ale to je minulost. Armáda se ho zbavila a umyla si nad ním ruce. De Klerk už není vojenský superzabiják.
Teď je mediální hvězda, nelítostný obchodník s nanuky, reverend církve Michaela Jacksona, velikonoční zajíček, masový vrah, milující otec, méďa Béďa, umělec vystavující v nejprestižnějších galeriích Oparu, krvelačný mašinfíra dětských vláčků...

Aktivní kovy

Štěpán Kopřiva - Rychlopalba

POZOR, NENÍ TO KOMIKS

Co byste dělali, kdyby u vás jednoho večera zazvonila policie a sdělila vám, že už několik let ubližujete vlastnímu dítěti, a nevíte o tom? Co byste dělali, kdyby vám psychiatři řekli, že trpíte poruchou osobnosti, a zavřeli vás do blázince? Přesně tohle se totiž stalo Olze Turnečkové... a přestože se tomu její okolí zprvu vzpíralo uvěřit, muselo se s tím nakonec smířit. Ano, Olga zřejmě opravdu týrala vlastní dceru. Jenže pak Olžin bratr objeví stopu, že by všechno mohlo být trochu jinak. Že možná existuje osoba, která využila Olžiny duševní nemoci a celou dobu s ní zákeřně manipulovala. Nedá se přímo říct, že si Olžin bratr najme detektiva. Spíš si tak trochu pronajme policajta. Ten policajt jsem já. A na to, co jsem při odkrývání pravdy musel udělat, nejsem vůbec hrdý.

Rychlopalba

Tite Kubo - Bleachl 1, 21

Ičigův život se pomalu vrací do starých kolejí, ale domnělý klid trvá jen krátce: (staro)noví přátelé i nepřátelé jsou tu a Ičigo se s nimi musí chtě nechtě vypořádat. Snadné to nemá ani Urjú Išida, který ve snaze získat zpět svou ztracenou sílu přijme pomoc od někoho, s kým nevychází zrovna nejlépe...

Bleach 21: Be my family or not 

Simpsonovi: Čarodědějický speciál: Hokus pokus brutalběs

Matt Groening, vymrsknul magickou melanž, v níž najdete šílená šaškovská auta, zakleté cereálie, strašidelné špitály, závěti psané na servítkách, společenstva spjatá prstenem, upíry v sousedství a kostýmované komiksáky. Přihoďte k tomu lahev amontillada plnou pomsty a játra-rvoucí historku ze staré, dobré, krvavé anglie a získáte příjemně plesnivý a zimničně zábavný svazek plný hrubozrnné hrůzy a halloweenské hlíny se simpsonovými.

Simpsonovi: Hokus pokus brutalběs

Neil Gaiman, Chris Bachalo, Mark Buckingham, Dave McKean - Smrt: Vysoká cena za život

Tento komiks je další Gaimanův příběh ze světa Sandmana. Ovšem hrdinou tentokrát není, jak název napovídá, vládce snů, ale jeho ségra, která má na starosti trochu jiný a trvalejší druh spánku. Ta se dostane na jeden den do New Yorku a hned se zaplete do hledání něčeho co ztratila jistá stará dáma... a zároveň se stane cílem zájmu tajemného mystika. Když má smrt volno, tak to stojí za to.

Neil Gaiman, Dave McKean - Černá orchidej

Před tím, než stvořil Sandmana, napsal Neil Gaiman příběh Černé orchideje. Druhořadé superhrdinky, která se postaví zlu a... umře. Poté, co je Susan Lindenová alias Černá orchidej brutálně zavražděna, zrodí se znova, jako hybrid rostliny a člověka. Už není tou, kterou bývala. Ale kým vlastně je? Na cestě za tajemstvím vlastní lidskosti (a pomstou) musí rozmotat pavučiny lží a tajemství. Začíná na chladných ulicích velkoměst a končí v srdci amazonského deštného pralesa. Černá orchidej je mistrovské dílo, které vzešlo ze spolupráce jednoho z nejlepších komiksových scenáristů a jednoho z nejvýraznějších kreslířů, geniálního Davea McKeana (Arkham: Pochmurný dům v pochmurném světě).

Černá orchidej

Neil Gaiman: Sandman: Krátké životy

Bylo jich sedm. Sedm Věčných, kteří ovládali sedm aspektů lidského života. Už jich je jen šest. Jeden zbožské rodiny zmizel a jeho obraz v galerii zeje už třista let prázdnotou. Nikomu to nevadí, nikdo se ho nesnaží hledat. Jenže to se má změnit. Nejmladší z Věčných, šílená sestra Delírium, se rozhodne vydat po stopách dávno ztraceného bratra. A jediný, kdo je ochotný jí doprovodit, je melancholicky cynický bratr Sandman, který celý výlet bere jen jako únik před depresí z rozpadlého vztahu. Netuší, že během cesty začnou umírat lidé. Netuší, že cesta bude nebezpečnější, než si myslel. Netuší, že najde mnohem víc, než čekal. Že cestou objeví něco, co pro něj bude mít nedozírné následky. Krátké životy je nejepičtější příběh z celé Sandmanovské série. Je to příběh o ztrátě, o pracném hledání, o neúprosnosti změny a o důležitosti paměti a zapomínání. Je to příběch o mluvících psech, mystických cestovních kancelářích a uříznutých hlavách. 

Sandman 7: Krátké životy

Scott Adams - Namakaný od klikání myší

Další příhody zakřiknutého vynálezce Dilberta, jeho maniakalního psa Dogberta a celé plejády dalších postav, které zdařile parafrázují běžné životní i pracovní peripetie každého jednoho z nás.

Dilbert 5 - Namakaný od klikání myší

Bill Watterson - Calvin a Hobbes: Útok vyšinutých zmutovaných zabijáckých obludných sněhuláků

Sedmá kniha sebraných příhod malého chlapce s bohatou fantazií a jeho ne vždy tak docela plyšového tygra. Další soubor jednoho z nejpopulárnějších stripů světa.

Calvin a Hobbes 7: Útok vyšinutých zmutovaných zabijáckých obludných sněhuláků

Scott Snyder, Greg Capullo, Danny Miki, Fco Plascencia - Batman: Rok nula - temné město

HÁDANKY V TEMNOTÁCH

Superpadoušský hádankář Riddler způsobil výpadek proudu, zhasl všechna světla v Gothamu a je jen otázkou času, než se pod rouškou nekončící tmy rozhodnou jednat i další kriminální živly. Batman a Jim Gordon jsou okolnostmi přinuceni spolupracovat, aby Gotham zachránili nejen před Riddlerovými zvrácenými hříčkami, ale i před mnohem nenápadnějším, avšak stejně smrtícím nepřítelem - mužem přezdívaným Doktor Smrt. Proslavená dvojice autorů z čela žebříčku bestsellerů New York Times, SCOTT SNYDER a GREGG CAPULLO, zakončuje příběh Batmanových počátků ve strhujícím dramatu města sraženého na kolena. Začtěte se do BATMANA, KNIHY PÁTÉ: ROKU NULA - TEMNÉHO MĚSTA!

Batman 5: Rok nula - Temné město (váz.)

Brian Azzarello, Marcelo Frusin, Guy Davis, Steve Dillon - Hellblazer: Zamrznutí

Lidské srdce je chladné jako led. A nikdo to neví lépe než John Constantine, který ví o zlu víc než většina normálních lidí dohromady. Cena za tuto znalost je pochopitelně vysoká, ale Constantine měl vždycky štěstí - pokaždé byl poblíž někdo, koho za sebe mohl nastrčit a kdo tuto cenu zaplatil místo něj. A teď, jak pokračuje ve své pouti temnými zadními uličkami Ameriky, se znovu a znovu utvrzuje v tom, že jedinou věcí, na kterou se může doopravdy spolehnout - a kterou může využít - je lidská krutost. Některé věci se nikdy nezmění.

Hellblazer: Zamrznutí

Robert Kirkman, Charlie Adlard, Cliff Rathburn - Živí mrtví 5, 6, 12, 14, 15, 16

Za mřížemi je bezpečí... jenže dojde k události, která vyláká Ricka zpoza bezpečných zdí vězení. A zombie nejsou to nejhorší, co tam na něj čeká. Rickova skupina není jediná, která přežila katastrofu... a bohužel ani není nejpočetnější. Dojde setkání s vládcem města Woodbury, který si nechává říkat prostě – Guvernér.
Jedna z největších padouchů série, postava, která si vysloužila i vlastní knižní minisérii, přichází na scénu.

  Živí mrtví 12: Život mezi nimi Živí mrtví 14: Není úniku Živí mrtví 15: Kým chceme být Živí mrtví 16: Ten velký svět

 

 

Patička stránky

Dnes je 23. duben 2024
Svátek má Vojtěch

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce