Hlavní nabídka

Obsah stránky

Nečekané získání dotace na hřbitov

úterý, 23. červen 2020 // ÚŘAD INFORMUJE

Dotace, kterou jsme již nečekali, a přesto jsme jí obdrželi. Obec získala finanční podporu na rekonstrukci hřbitova.

Text // Marek Merhout


Na začátku roku 2019 jsme podali žádost na Ministerstvo pro místní rozvoj na 70% podporu výdajů na část rekonstruce hřbitova. Celkový objem dotace mohl dosáhnout až 130.000 Kč.

Bohužel nešlo o nejnákladnější část, kterou byla zeď, ale žádali jsme o příspěvek na bránu, kryt na popelnice a opravu křížku. Z důvodu nedostatku prostředků nám nebylo vyhověno. Smířili jsme se s tím, ale i přesto jsme realizovali novou kovovou bránu a zakryli plastové popelnice do boxu z tahokovu. 

Minulý týden nás překvapila informace z ministerstva, že se finance "našly". Náš projekt byl podpořen a to i zpětně. V praxi to znamená, že nám bude proplaceno 70% z ceny brány a zakrytování a že se můžeme pustit do opravy křížku.

Na křížek byl zpracován restaurátorský záměr a bude ho provádět odborná firma, kterou musíme ve výběrové řízením zvolit. Provedení opravy očekáváme v příštím roce.

 

 

 

Patička stránky

Dnes je 19. duben 2024
Svátek má Rostislav

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

Fotbal: SK Budiměřice A

20. duben 2024 // Fotbal

Fotbalové utkání SK Budiměřice A mužů se uskuteční v neděli 20.04.2024 od 17:00 hod proti týmu z TJ Sokol Kněžice, z.s na hřišti v Kněžicích.