Hlavní nabídka

Obsah stránky

Kup knihu k Ježíšku!

čtvrtek, 19. listopad 2020 // KNIHOVNA DETAIL

Kampaň na podporu knižního trhu startuje, tentokrát je zaměřena na blížící se Vánoce. Každý z nás tak může udělat radost dvakrát – svým blízkým i lidem, jejichž živobytí je na knižním trhu závislé. Sdílejte své přání, ať už fotky či videa, na sociálních sítích a připojte se k výzvě použitím hashtagu #kupknihukjezisku.

Text // Marie Vorlíčková


Knižní trh se po první jarní vlně pandemie koronaviru opět dostal do velice nelehké situace. Ani tentokrát nám tato situace není lhostejná. Spojili jsme společně síly a navazujeme na naši jarní kampaň Kup knihu, zachráníš nakladatele a přicházíme s pokračováním v podobě výzvy Kup knihu k Ježíšku, která je zaměřena na blížící se Vánoce. Opět vyzýváme k online nákupu knih, ideálně přímo přes e-shopy nakladatelů. Každý z nás tak může udělat radost dvakrát – svým blízkým i lidem, jejichž živobytí je na knižním trhu závislé. 

Zároveň se v rámci kampaně Kup knihu k Ježíšku obracíme na širokou veřejnost s otázkou: Jakou knihu byste si letos přáli k Vánocům? Poraďte svým blízkým, jaká knížka by vám pod stromečkem udělala radost. Inspirujete a dáte tak tip i široké veřejnosti. Sdílejte své přání, ať už fotky či videa, na sociálních sítích a připojte se k naší výzvě použitím hashtagu #kupknihukjezisku.

Připravili jsme pro vás seznamy novinek na knižním trhu, které můžete pořídit svým blízkým pod stromeček.

Výzva bude podpřena především o cca 5 streamovaných večerů s českými autorkami i autory a moderátorkou Adélou Elbel, které budou ke zhlédnutí na Facebookovém profilu Moravské zemské knihovny. První večer s Arnoštem Goldflamem můžete sledovat již 19. 11. od 19:00 hodin zde

Moravská zemská knihovna v Brně (MZK) se v souvislosti s tuto výzvou opět spojila s krajskými knihovnami, Sdružením knihoven ČR, Národní knihovnou ČR, Asociací knihoven vysokých škol, Svazem knihovníků a informačních pracovníků a také se Svazem českých nakladatelů a knihkupců, ten přišel s iniciativou #knizkaprosestricku v rámci platformy Kniha ti sluší, ke které se MZK rovněž připojuje.

 

 

Patička stránky

Dnes je 20. duben 2024
Svátek má Marcela

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

Fotbal: SK Budiměřice A

20. duben 2024 // Fotbal

Fotbalové utkání SK Budiměřice A mužů se uskuteční v neděli 20.04.2024 od 17:00 hod proti týmu z TJ Sokol Kněžice, z.s na hřišti v Kněžicích.