Hlavní nabídka

Obsah stránky

Kouzelné čtení od Albi NOVĚ v obecní knihovně

středa, 05. prosinec 2018 // KNIHOVNA DETAIL

Text // Marie Vorlíčková


CO JE KOUZELNÉ ČTENÍ?

Kouzelné čtení je unikátní vzdělávací koncept, díky kterému se děti zábavnou a poutavou formou dozví spoustu zajímavých a užitečných informací. Kouzelné čtení je určeno jak dětem v předškolním věku, tak dětem starším, ale bezpochyby zaujme i dospělé. Záleží pouze na tom, jakou knihu si právě zvolíte. 

Díky speciální technologii mohou knihy plně využívat i děti v předškolním věku, které ještě číst neumí. Samy si tak mohou "přečíst" pohádku nebo se hravou formou naučit poznávat barvy, čísla, písmena či nejrůznější tvary. Všechny tyto dovednosti si pak trénují v zábavných edukativních hrách, které knihy obsahují. Starší děti i dospělé určitě zaujme interaktivní Atlas světa či zvířat nebo kniha na výuku angličtiny. Uživatelé jistě ocení fakt, že knihy jsou namluveny populárními interprety, jako jsou Josef Somr, Otakar Brousek mladší či Zora Jandová.

 

JAK KOUZELNÉ ČTENÍ FUNGUJE?

Je to velmi jednoduché, elektronická tužka slouží jako čtečka speciálního kódu, který je ukryt přímo na sránkách knih. Díky této technologii tužka dokáže přečítat text, který je ukryt přímo na stránkách knih. Díky této technologii tužka dokáže předčítat text, který je v knize vytištěn i ten, který je skryt pod ikonami či obrázky. To je ale pouze zlomek toho, co Kouzlené čtení dokáže.

V knihách naleznete nepřeberné množství doplňujících informací, ale také vědomosti či postřehové hry. Velkou výhodou je, že elektronická tužka funguje se všemi knihami z edice Kouzelné čtení a nepotřebujete tedy pro každou knihnu novou elektronickou tužku. 

Elektronická tužka má i další doplňkové funkce. Díky vestavěné paměti ji můžete používat jako MP3 přehrávač nebo USB paměť. Tužka má také funkci pro záznam zvuku. Za pomoci speciálních samolepících štítků si tak můžete namlouvat vlastní audio knihy

 

PRAVIDLA PŮJČOVÁNÍ ALBI TUŽKY A KNIH

Elektronickou Albi tužku si může vypůjčit každý registrovaný čtenář v naší obecní knihovně na 14 dní a maximálně 1 knihu. Výpůjčka je bez možnosti prodloužení. Následně si 14 dnů nemůžete vypůjčit elektronickou tužku, aby měl každý možnost si ji půjčit.

V případě poškození či ztráty jednotlivých komponentů ze základní sady tužky nebo tužky samotné je čtenář povinen uhradit vzniklu škodu. Při ztrátě tužky je nutné nahradit celou škodu.

 

V NAŠÍ NABÍDCE MÁME

Tato interaktniví elektronická tužka vám umožní zažít vždy něco nového.

 

První díl knihy Hravé české dějiny vám přináší spoustu informací o tom, jak žili naši předkové od pravěku až po 15. století. Knihou vás provázejí dva nerozluční kamarádi, holčička Anička a její pes Franta.

Své znalosti si můžete ověřit pomocí zábavných kvízů, které jsou rozdělené do tří různých obtížností. Tato kniha je skvělým doplňkem pro výuku dějepisu.

Ilustrace: Ladislava Pechová

Namluvili: Otakar Brousek ml., Tereza Bebarová, Hana Holcová

 

Hravým učením se děti nenásilnou formou naučí poznávat čísla, písmena, barvy, tvary a získají spoustu dalších informací, které slouží k jejich rozvoji. 

Pomocí jednoduchých her a kvízů si získané znalosti mohou samy procvičovat. Kniha vznikla ve spolupráci s dětskou psycholožkou.

Ilustrace: Lucie Šárová

Namluvila: Zora Jandová

 

Knihou Když roboti brebentí provázejí dva nerozluční kamarádi, robot Robi a robotka Otka. Spolu s nimi se budou děti pokoušet správně vyslovovat hlásky D, T, N, L, R a Ř a také budou zábavným způsobem rozvíjet své vyjadřovací schopnosti.

V knize najdete hravé úkoly podněcující k mluvení, a tím i k procvičování problematických jevů. Nechybí básničky, napínavé komiksy a chytlavé písničky.

Děti si brebentění mohou pomocí tužky nahrát na Kouzelné samolepky. Titul připravila speciální pedagožka, logopedka a autorka dětských knih Ester Stará.

Ilustrace: Milan Starý

Namluvili: Jana Holcová, Petr Pěknic a děti z Dismanova rozhlasového dětského souboru (Maruška Žáková, Bára Šrámková, Matěj Převrátil a Prokp Košař)

Fotogalerie k článku


Patička stránky

Dnes je 19. duben 2024
Svátek má Rostislav

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

Fotbal: SK Budiměřice A

20. duben 2024 // Fotbal

Fotbalové utkání SK Budiměřice A mužů se uskuteční v neděli 20.04.2024 od 17:00 hod proti týmu z TJ Sokol Kněžice, z.s na hřišti v Kněžicích.