Hlavní nabídka

Obsah stránky

Jak proběhl Budiměřický budík 2020

úterý, 01. září 2020 // AKCE V OBCI

Poslední den prázdnin proběhl v Budiměřicích ve znamení rekreačního běhu. Pobavil nejen samotné běžce, ale i diváky.

Text // Marek Merhout


Zvonění budíku místo startovního výstřelu poslalo na start "nultého" ročníku běžeckého závodu s názvem Budiměřický budík dohromady 47 dětí a 34 dospělých. Poslední den prázdnin se tak obec stala útočištěm rekreačních běžců.
Pětikilometrovou trať si s nimi střihl i běžecký guru Miloš Škorpil a OCR specialista Lukáš Novák, i když oba v rolích propagátorů. Kromě pětikilometru se ještě běžela poloviční trať a na nejmenší běžce čekalo 100 a 500 metrů. Nešlo o žádnou běžeckou monstr akci, ale naopak v parku u kostela zavládla až téměr rodinná atmosféra.
Ještě pár minut před startem vydatně pršelo, ale nakonec se počasí umoudřilo a borcům občas zafandilo i sluníčko.
Pomyslným králem a královnou prvního (vlastně toho nultého) ročníku se stal Honza Větrovský (20:12) a Renata Větrovská (24:51).
Ale těmi opravdovými vítězi byli všichni, kdo si přišli rozproudit krev v jakémkoliv tempu. A samozřejmě všichni dobrovolníci, kteří věnovali svůj čas, aby se akce mohla uskutečnit. Už nyní přemýšlíme o dalším ročníku. Běhejte a přijďte se pobavit do Budiměřic zase příští rok!

::Google fotogalerie::

Patička stránky

Dnes je 19. duben 2024
Svátek má Rostislav

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

Fotbal: SK Budiměřice A

20. duben 2024 // Fotbal

Fotbalové utkání SK Budiměřice A mužů se uskuteční v neděli 20.04.2024 od 17:00 hod proti týmu z TJ Sokol Kněžice, z.s na hřišti v Kněžicích.