Hlavní nabídka

Obsah stránky

Hřbitov pod kamerovým dohledem

sobota, 24. srpen 2019 // ÚŘAD INFORMUJE

Text // Marie Vorlíčková


Pozorní návštěvníci hřbitova v Budiměřicích si mohli všimnout, že od minulého týdne je na přilehlém sloupu veřejného osvětlení umístěna bezpečnostní kamera. O monitorování pietního místa se usneslo zastupitelstvo obce v reakci na delší dobu trvající případy krádeží výzdoby hrobů. Posledním a rozhodujícím impulsem bylo opakované zcizení květinové výsadby, kterou na hřbitov umístil obecní úřad v rámci projektu jeho rekonstrukce. Rozhodnutí nebylo jednoduché a předcházela mu poměrně rozsáhla diskuze. Nakonec se rozhodovalo mezi zachováním soukromí návštěvníků hřbitova a opatřením na ochranu hrobů a veřejného majetku.

Kamera sleduje a ukládá pohled na prostor hřbitova již od vstupní brány. Záznam ve vysokém rozlišení bude v případě vyšetřování krádeží poskytnut Policii ČR. Kamera funguje i během noci díky infračervenému přísvitu.

Obec věří, že opatření se setká s porozuměním i přesto, že dochází k částečné ztrátě osobní svobody při návštěvě hřbitova. Bohužel je nutné "poděkovat" lidem, kteří se dopouštějí tak zavrženíhodného chování, jakým je krádež. Navíc v místech odpočinku našich milovaných. 

Patička stránky

Dnes je 27. duben 2024
Svátek má Jaroslav

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce