Hlavní nabídka

Obsah stránky

Frikulín 9/2020

středa, 16. září 2020 // KNIHOVNA DETAIL

Po dlouhé době se ve středu 16.9. uskutečnilo setkání školáků z místní základní školy v knihovně.

Text // Marie Vorlíčková


První Frikulín pro čtvrťáky a páťáky se v novém školním roce nesl na vlně Dobrodruha Tima a jeho výpravy za dobrodružstvím. Pro děti bylo nejen v knihovně, ale i v kanceláři obecního úřadu, na chodbě i dvoře připraveno 5 stanovišť, kde malí dobrodruzi plnili úkoly. Celou hru pro knihovnu připravilo Nakladatelství Crew, kterému moc děkujeme. 

Pro skupinku mladších školáků (1. - 3. třída) bylo připraveno povídání o knihovně, knížkách a jejich řazení v poličkách. Děti se seznámily s nemocnicí pro knížky. Řekli jsme si, co se s knížkou může a nemůže. Děti si vyzkoušely hru na řazení knížek podle abecedy, udělaly hada podle prvního písmenka svého jména. Pracovali jsme s listem "Kde všude má rodina Knížkových v domě knížky" od spisovatelky Kláry Smolíkové. Povídali jsme si, kde mají doma knížky, kde nejraději čtou a jaké mají rády knížky. 

Jako každý rok dostali prvňáčci desky se sovičkou Frikulínem s několika drobnostmi a přihláškou do knihovny. U obou skupinek byl na závěr čas, aby si školáci mohli půjčit knížky. 

 

Fotogalerie k článku


Zobrazit celou galerii k článku

Patička stránky

Dnes je 25. duben 2024
Svátek má Marek

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce