Hlavní nabídka

Obsah stránky

Dubnové uklízení

pátek, 13. duben 2018 // ÚŘAD INFORMUJE

Text // Pavla Zavadilová


Každý rok na jaře se otevírají dvory u Svitáků a bývalého obecního úřadu v Rašovicích, aby do nich mohli občané uložit odpady - velkoobjemové, nebezpečné, elektro. Letos se tak stalo první sobotu v dubnu. 

Do kontejnerů na velkoobjemový odpad bylo uloženo neuvěřitelných 4.640 kg odpadu (např. nábytek, linoleum, koberce, odpad z uklízení rašovské Skály), který byl odvezen na skládku do Radimi.

Elektroodpad byl vytříděn. Obec za jeho odvoz a uložení neplatí, ale naopak dostane malou odměnu. 

Pro zajímavost se jednalo o: 

 

- 4 vaky s malými spotřebiči (rádio, vysavač, sekačka aj.)

- 16 velkých spotřebičů (pračka, sporák, aj.)

- 11 spotřebičků "chlazení" (lednička, mrazák)

- 12 televizí a monitorů

 

Tento den sbírali členové SDH Budiměřice - Šlotava železný šrot od domů ve všech částech obce - 2.960 kg.

 

Poprvé se v rámci odpadové soboty konala u Svitáků akce "Dejme věcem druhou šanci.... pomáhejme ostatním". Někteří občané donesli do dvora věc, kterou již nepotřebují. Ocenili symbolickou částkou (např. goretexové boty za 50,- Kč, proutěné obaly na květináče po 10,- Kč, anténa za 10,- Kč, poličky, telefony, květináče, hračky pro děti aj.) a jiný občan si je koupil. Výtěžek ve výši 530,- Kč bude odeslán na účet Konta Bariéry.

 

Aby toho nebylo v sobotu 7. dubna málo, obec Budiměřice se zapojila do celosvětové akce "Ukliďme svět, ukliďme Česko". Tentokrát se rozhodla uklidit rašovskou Skálu. Akce se zúčastnili mladí členové SDH Budiměřice - Šlotava a MS Křečkov se svými vedoucími a rodiči + dobrovolníci z řad občanů naší obce v celkovém počtu 38 osob. 

Kromě sesbírání 1.800 kg odpadu, ze kterého se podařilo vytřídit 1.000 kg stavební suti, se organizátor postaral o malé občerstvení v podobě opékání špekáčků.

 

 

 

Patička stránky

Dnes je 25. duben 2024
Svátek má Marek

Kalendář akcí // na duben

Nejbližší připravovaná akce

SDH: závod mladší

27. duben 2024 // Hasiči

SDH - štafetový závod mladších v Nymburce